Hírek

Tényleg Lászlóné és Viktor döntöttek esténként az uniós pénzekről?

Ezekről ne maradj le!

Miről döntött Lászlóné és Viktor együtt? (444)
A tárgyalásokról is kell beszélnie Lázárnak (Direkt36)
Milliárdokat és állami földeket szakított a fideszes (Blikk)

Ha van 3 perced:

Miről döntött Lászlóné és Viktor együtt?

Nagy vihart kavart a volt amerikai nagykövet könyvének pár mondata, amelyben Kounalakis az uniós pénzek elosztásáról ír. Állítólag a fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné kotyogta el neki, hogy a miniszterelnökkel közösen hozzák meg a végső döntést. Ennyit a versenyről. Orbán azzal védekezett, hogy erről jogszabály van. És tényleg. Méghozzá Simicska miatt. (444)

A tárgyalásokról is kell beszélnie Lázárnak
Inkább egy fél szerkesztőséget kirúgatott tavaly, inkább befizette saját pénzből a borsos hotelszámlákat, csak azért, hogy ne kelljen neki elmondani, miért költött irdatlan összegeket állami pénzből Svájcban vagy Olaszországban hotelszámlákra. A per azonban folytatódott, a bíróság szerint Lázár Jánosnak el kelle mondania, mit csinált. (Direkt36)

Akarsz segíteni a Mutyimondónak? Jó lenne!
Az Átlátszó civil szervezet, és csak akkor marad meg ez a reggeli hírlevél, vagy a rádiós kiadása is csak akkor jelentkezik majd, ha lesz négyezer ember, aki bármilyen kicsi, akár havi ezer forinttal is tudja támogatni. Akit érdekel, itt tud tájékozódni, illetve írhat emailt is: [email protected].

Egy újabb fideszes, akinek bejött az élet
Állami milliárdokat és állami földeket kapott sorozatban egy kormánypárti képviselő  az elmúlt hét évben. Összesen 3,8 milliárd forint uniós és magyar agrártámogatáshoz jutott hozzá az a mezőgazdasági cég, amelyben az igazgatóság elnöke Farkas Sándor fideszes képviselő, egyben  37 százalékos tulajdonrésze is van a cégben. Kapott még állami pénzt a lovasturizmusra, és jutott neki állami föld is. (Blikk)

Nem tud a mutyiról a kormánymegbízott
Hiába tárta a német nézők elé oknyomozó riportban az ARD közszolgálati csatorna, hogy német állami gondozott gyerekeket hoztak egy Baranya megyei otthonba, hogy így jussanak pluszpénzhez, a kormánymegbízott nem tud ilyesmiről. De ha valaki tud ilyenről, szóljon neki, mert akkor intézkedik. (HVG)

Ha van még két perced:

Az első nyolc csatorna mindenképpen állami lesz a magyar tévéken, erről immár törvény rendelkezik. Az egyes az egyesen, és punktum. (Origo)

Ha már régóta vágysz Átlátszó-pólóra, de eddig nem szerezted be, most itt a lehetőség. Ami kell: egy kamerás mobil és egy felhasználói fiók valamilyen közösségi média oldalon. (Átlátszó)

A nemzetgazdasági miniszter szerint az USA-ból korrupciós vádak miatt kitiltott Vida Ildikó, NAV-elnök remekül végzi a munkáját, nem kell leváltani. (Index)

300 milliót bukott Nyíregyháza a brókerbotrányon, ügyesen a Quaestortól és a Hungáriától vettek értékpapírókat, amik ma éppen nem érnek semmit. (444)

Az Átlátszó Oktatás nem csak cikkeket ír a magyar felsőoktatás visszásságairól, de lelkesen perel is. Itt az összesítés, mivel, hol tartanak. (Átlátszó Oktatás)

Az Átlátszó Erdély az alapoktól kezdi: elmagyarázza, mi az a közérdekű adatigénylés, és hogyan kell használni a román törvények alapján. (Átlátszó Erdély)

Korrupció elleni buzdítja a püspököket a pápa: beszédében arra kérte őket, hogy emeljék fel a szavukat a jelenséggel szemben. (Blikk)

A korrupció elérte az orosz űripart is: az űrrakéták felbocsátásának kudarca mögött az egyik fontos ok a korrupció. (Népszava)

Megosztás