Hírek

Orbán veje Martonyi vejével, de hol a nászasszony?

Ezekről ne maradj le!

Gyanús cég kaszál milliárdokat állami tendereken (Direkt36)
Orbán veje, Martonyi veje, de hol a nászasszony? (Hír24)
Harrach fiáig is elvezetnek a trafikügy szálai (NOL)

Ha van 3 perced:

A hotelben güriző milliárdos
Nagymenő üzletemberek életét éli az a vállalkozó, akinek a cége milliárdos állami megrendeléseket kap, mégis egy hotelben dolgozik. Érdekesség, hogy a szerződések túlnyomó részét az V. kerületi önkormányzattól kapta Rogán Antal polgármesterségének utolsó éveiben. A cége több szálon kötődik egy olyan vállalkozóhoz, aki korábban kiemelkedően sokat dolgozott a kerületnek. (Direkt36)

Orbán veje, Martonyi veje, de kinek az anyósa?
Borkereskedő céget vett Orbán Viktor veje. A társaságot Martonyi János volt külügyminiszter lányának anyósa alapította, akit fogalmam sincs, milyen néven kell rokonítani. Talán az a nászasszony? Martonyi veje Orbán vejének érkezéséig maga is vezető szerepet vállalt a társaságban, ő volt az igazgatóság egyik tagja. Ma már csak édesanyja látszik a cégadatokban. (Hír24)

Barátom a KDNP
Harrach Péter KDNP-frakcióvezető fiáig is elvezetnek a trafikosztás szálai. Harrach Tamás cégének ügyvezetője kültag egy betéti társaságban, amely három dohánybolt koncessziós jogát nyerte el Angyalföldön, ott, ahol az ifjabb Harrach önkormányzati képviselő. A férfi a 2010-es választás előtt mindenkit a Fidesz támogatására buzdított. (NOL)

Milliárdos műkincset tart vissza az állam
Egyelőre nem adható vissza a Batthyány-családnak idősebb Pieter Bruegel „Keresztelő Szent János prédikációja” című képe, mert azt a Nemzeti Vagyonkezelő álláspontja szerint elbirtokolta az állam. A család jogásza ezt kétségbe vonja. És úgy tűnik, az állam sem biztos a dolgában, hiszen a kép megvételére félretette a pénzt. (NOL)

Audiba pakolják a támogatást
Az MTI megörökítette, ahogy Székelyben a kormányfő kedvenc tanácsadója által gründolt Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány jótékonysági ételosztásán Audiba pakolják a szerzeményt a „rászorultak”. Ezt hívják jól célzott támogatásnak. (444)

Ha van még két perced:

Százmilliókat dobott ki a költségvetés a zugpártok kampánytámogatására tavaly. Szili Katalin pártja esetében minden szavazójuk eléréséért 27 ezer forintot fizettünk a közösből. (HVG)

Átlátható költségvetést akarnak a civilek, és ezért hajlandók szövetkezni is. Az Átlátszó is tagja a csapatnak, amit a Költségvetési Felelősség Intézet vezet. (Átlátszó)

Zárt ülésen hallgatták meg az Európai Parlamentben az oroszoknak való kémkedéssel megvádolt Jobbikos EP-képviselőt, aki nem akar a mentelmi joga mögé bújni. (HVG)

A kiöregedett HÖK-ösök is kapnak támogatást a Szegedi Egyetemen, az átláthatatlan kifizetésekkel és működésekkel kapcsolatos kérdésekre nem válaszoltak. (Átlátszó Oktatás)

Ismert politikus is szexpartnere lehetett a pénteken brutálisan meggyilkolt 19 éves lánynak a Bors szerint. (Borsonline)

A Századvéggel nyerette meg milliárdos tenderét az MNB: összesen 1,8 milliárd forintos megrendeléssel bízta meg a kormányközeli kutatóintézetet a jegybank. (HVG)

Elszúrták a szkennelést, ezért csak harmadszori kísérletre jegyezte be a cégbíróság a Habony Műveket, a kormány új, központi médiacégét. (VS)

A végrehajtói kamara befolyásolás és hamisítás miatt jelentette fel a hozzájuk tavaly kirendelt, széles jogkörrel felruházott tisztségviselőt. (Hír24)

Előzetesbe került egy TV2-ről is ismert pénzügyi tanácsadó: korábban befektetési tippekkel látta el a nézőket, most csalás gyanúja miatt kénytelen magyarázkodni. (Magyar Nemzet via HVG)

Macedóniában ezrek követelik a kormány és a miniszterelnök lemondását a lehallgatási botrány miatt. Közel kétezer tüntető csapott össze Szkopjéban a rohamrendőrökkel. (Reuters)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás