Hírek

Már ott tüsténkedik az MSZP Kubatovja, de mit csinál?

Ezekről ne maradj le!

Felkészül az MSZP Kubatovja  (Átlátszó)
Megagigaközbeszerzés a Habony Művektől  (Kreatív)
Hova lett a mentősök tabletje? (HVG)

Ha van 3 perced:

Megagigaközbeszerzés a Habony Művektől
Itt van minden idők legnagyobb kommunikációs közbeszerzése: 25 milliárd forintos tendert írt ki a Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Az a szokatlan, hogy a tervek szerint mindössze három ügynökséggel dolgoznának majd együtt, ami ugyan a magánszférában is bevett megoldás, de a Kreatív szaklap értékelése szerint nem pont ugyanígy. A most meghirdetett formában korrupciós veszélyt jelenthet ugyanis a megrendelő államnak. (Kreatív444)

Felkészül az MSZP Kubatovja
Egy milliomos munkaerőkölcsönző vállalkozó, ügyvéd és médiaguru tüsténkedik az MSZP körül, újabban kampányszervezőként is mutatkozik. A jelek szerint ingatlanhalmozó – hat szombathelyi társasházi lakásban feles vagy teljes tulajdonos – politikus ügyvédi irodája azonban mindössze havi 200 ezer forintos jövedelmet biztosít. (Átlátszó)

Nálunk tanítanak az Amerikából kitiltottak
Az Amerikából a Krím megszállásában való részvétel miatt kitiltott orosz motorosbanda egy biztonsági szolgáltatásokkal és kiképzéssel foglalkozó orosz holding partnere. A holdingnak magyar képzési központja is van, és az orosz vállalat kiképzésvezetője többször tartott képzéseket magyar rendőröknek is… Hol máshol, mint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. (Átlátszó Oktatás)

Lett is meg nem is tablet az uniós milliárdokból
A mentősöknek azt ígérték, hogy rövidesen mindenki kap ultramodern táblagépet, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy mindenkihez kiérjen 15 percen belül a kocsi. A gépeket be is szerezték, sőt, a milliárdos uniós projektet formálisan le is zárták, ám a mentősök többsége legfeljebb a kötelező oktatáson láthatta a tableteket. Hol a tablet? (HVG)

Mészáros kontra ügyészek 6-0
Tovább küzd az ügyészség azzal, hogy miért ne legyen ügy Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatából. Most feljelentés-kiegészítést kérnek a székesfehérvári ügyészek, de az ügy korábban volt már parkolópályán elfogultság vagy hatáskörhiány miatt is. Valahogy egyik ügyészség sem vállalja a felcsúti fideszes polgármester vagyonvizsgálatát. (Origo)

Ha van még két perced:

Egyre jobban inog a kitiltási botrány óta is regnáló Vida Ildikó széke, akár már a következő hetekben távozhat a NAV éléről. Az ok persze nem a botrány, hanem hogy Simicska embere. (NOL)

Az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője szerint az ingatlanügyletekben a számok összeszorzásánál is csalhatott a cégek eladásánál közreműködő külsős cég. (Index)

Immár 400 feljelentés van a karcagi Kun-Mediátor botránya miatt, Dobrai Sándorné Marcsika tartózkodási helyéről a rendőrségnek továbbra sincsenek információi. (Index)

Elindult az Átlátszó Erdély adománygyűjtő kampánya: az új kezdeményezés már felhívta magára a figyelmet egy botrány kirobbantásával. (Átlátszó Erdély)

A román korrupcióellenes ügyészség ejtette az egyik vádat az RMDSZ volt politikusával szemben. A vád hivatali visszaélés volt ellene. (Magyar Hírlap)

Elkapták Brazíliában Kisbandit, az alvilág egykori pénztárosát: eltűnését az 1990-es évek közepén összefüggésbe hozták a robbantásos leszámolásokkal. (HVG)

Ausztrália azt követeli, hogy még a kivégzés végrehajtása előtt vizsgálják ki a két ausztrált kábítószer-csempészetért halálra ítélő indonéz bírók elleni korrupciós vádakat. (ATV)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás