Hírek

Mi lehet Kósa garázsában, hogy ekkora nagy titok?

Ezekről ne maradj le!
Mi lehet Kósa garázsában, hogy ekkora nagy titok? (Index)
Egyházi segédlettel rombolnak le egyházi műemléket (HVG)
Így tolja le az ügyészség a rendőröket ingatlanmutyi ügyben (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Mi lehet Kósa Lajos garázsában?
Nem nézheti meg egy debreceni önkormányzat képviselő Kósa Lajos Fidesz-alelnök ingatlanának engedélyeit. A jegyző szerint személyes adat a garázsra kiadott használatba vételi engedély. A rejtélyes garázs  nem található a hivatalos nyilvántartásokban, jóllehet már egy évtizede megépítették. (Index)

Egyházzal az egyházi műemlék ellen
Egy egyházi beruházással sikerült elpusztítani korai egyházi emlékeket, csak gratulálni tudunk. Pótolhatatlan kora középkori szakrális régészeti maradványokat romboltak le a szegedi Dóm tér átépítése közben. A közel két és fél milliárdos építési beruházás gazdája a Szeged-Csanádi egyházmegye. A történet rávilágít a „beruházóbarát” örökségvédelmi törvény hibáira. (HVG)

Ügyészségi letolás, nem alaphangon
Érdekesen tolja le az ügyészség a rendőrséget, amiért az megtagadta a nyomozást a belvárosi ingatlanmutyi ügyében. Az ügyészség hivatalból most erre utasítja a Nemzeti Nyomozó Irodát, mert ‒ ahogyan az Átlátszó által nyilvánosságra hozott dokumentumból kiderül ‒ elég furcsák a szakmányban kötött bérleti szerződések. Mintha csak a vásárlási kedvezmény igénybevételére jöttek volna létre. (Átlátszó)

Tiborczéknak továbbra is megy
A miniszterelnök vejének cégéhez továbbra is úgy áramlanak a közpénzek, mintha nem lenne holnap, mintha mindent ma kellene bekasszírozni. Mint régen a lángososok a Balatonnál, 15-ből 12 közbeszerzést megnyert a vállalkozás a Közbeszerzési Értesítőben idén megjelent hirdetmények alapján. (444)

Zu viel korruption
A német cégvezetők jelentős része megbánta, hogy Magyarországon kezdett üzletbe, ennek egyik oka az, hogy nagy a korrupció. Háromnegyedük látja problémásnak, hogy ki mindenkit kell Magyarországon lefizetni az üzleti életben, és hogy mennyire átláthatatlanok a közbeszerzések. (444)

Ha van még két perced:

Miniszterek is nemmel szavaztak egy mutyigyanús törvényjavaslatra, ami könnyebben kijátszhatóvá tenné a nemzeti parkok földjeit. Egylőre nem ment át. (Index)

Folytatódik a határon túli leleplezés: egyre több jel mutat arra, hogy egy Bukarestben kötött alku része a pártsajtós közszolgálati rádióhoz való áthelyezése. (Átlátszó Erdély)

A külügyi bizottság elnöke az ATV-ben azt mondta, egy kivételével tudja, ki az a hat személy, akiket az Egyesült Államok kitiltott korrupciós vádak miatt. De nem mondja meg. (HVG)

A Várkert Bazárban ott a teljes magyar élet: nyílt benne egy CBA, reméljük, trafik is lesz benne. Az üzemeltető kft. egyik tulajdonosa a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének fia. (VS)

Egymilliárdos közbeszerzést írt ki állampapír-kampányra a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, ez az első megatendere az újjonan felállt médiaközpontnak. (Kreatív)

Svájci pénzből újabb 18 milliót költött önfényezésre a város, de repülőgép-gyártás is lesz Kazincbarcikán. (Átlátszó)

A stróman viszontagságai: meglopta megbízóját, amikor megtudta, mihez adta a nevét, de az felkutatta, megverte és lényegében elrabolta. (HVG)

Az ÁSZ hiányosságokat tárt fel az MNB működésével kapcsolatban, plusz nem volt teljesen rendben a PSZÁF átadás-átvétele sem. Most Matolcsy és Varga lépéskényszerben. (Hír24)

Újabb részlet a Habony-féle kisbusz ügyben: kiderült, hogy februárban a Porsche Hungária a Porsche Lízing Kft.-nek adta el a kocsit, de nem tudni, hogy bérautóról van-e szó. (ATV)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás