Hírek

Itt van valami, amire még Hende Csaba sem emlékezett

Ezekről ne maradj le!

Így lett ellen-Közgép a Duna Aszfaltból (Index)
Schmidt Mária lapkiadásba vág? (Átlátszó)
A luxusminiszter elfelejtett bevallani egy olasz utazást (Figyelő via 444)

Ha van 3 perced:

Így lett ellen-Közgép a Duna Aszfaltból
A Simicska-féle Közgép szélárnyékában az utóbbi években felépült egy ellenbirodalom, a Duna Aszfalt. Sikerében szerepet játszhatott egyebek között a tulajdonos barátsága Mészáros Lőrinccel, vagy éppen a hazai sport iránti elkötelezettsége. De a cég elmúlt évekbeli mesés történetében vannak a Közbeszerzési Hatóságban ülő rokonok, ex-MSZMP-s, ma már fideszes polgármester. (Index)

Egy furcsa körlevél és a pénztárgépek
Persze, hivatalosan minden rendben van továbbra is a NAV-nál, mióta Vida Ildikó saját belső vizsgálata ezt kimutatta, de azért furcsa, hogy mondjuk, egy csókos vidéki polgármesterfeleség trafikjában a pénztárgépet csak a budapesti központ külön engedélyével nézheti meg a helyi NAV-ellenőr. (Átlátszó)

Schmidt Mária lapkiadásba vág?
Folyóirat-kiadót alapított a napokban Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a XXI. Század Intézet főigazgatója, de egyelőre csak egy domain név látszik az egészből. Érdekesség, hogy az elhunyt férje révén milliárdos üzletasszonynak jelenleg ez az egyetlen élő cége. (Átlátszó)

A luxusminiszter elfelejtett bevallani egy olasz utazást
Ugye, Hende Csaba sem emlékezhet mindenre! Az elmúlt időszakban egyre több utazásos botrány robbant ki a honvédelmi miniszter körül, akiről most kiderült, hogy egy napfényes olasz utat felejtett el bevallani. Több százezer forintos eltérések vannak Hende sajtóval közölt utazási költségei és a minisztérium adatai között. (Figyelő via 444)

A Századvégnek csurgott a paksi reklámpénzből
Összesen hatmilliárd forintot költött reklámra és szponzorációra a Paksi Atomerőmű 2014-ben. Ennek több mint felét a Nemzeti Filmalap kapta, de jutott a Századvégnek is, és még vagy 200, zömében dél-dunántúli szervezetnek, önkormányzatnak, iskolának. (230)

Árulkodtak az M4-ről
A Gazdasági Versenyhivatal megerősítette az MTI-nek, hogy a Simicska-cég által épített M4-es autópálya ügyében jött bejelentés kartellről. A hatóság azonban nem árulja el, hogy honnan jött a füles, és hogy indít-e vizsgálatot. Az építkezést leállították, a döntés találgatások szerint az Orbán-Simicska háború része. (Index)

Ha van még két perced:

A felének a fele sem igaz abból, amit a nemzetközi kormányszóvivő mondott az elmúlt évek munkahelyteremtési adatairól. (444)

Pert nyert a K-Monitor és a TASZ a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen: kiderülhet, milyen körülmények között került sor egy nemzetközi botrányokkal övezett busztenderre. (K blog)

Kicsit viszontagságos a belvárosi ingatlanmutyi nyomozása: most mégis nyomoznak, hivatalból, miután Juhász Péter feljelentését elutasították, és emiatt panaszt tett. (444)

Tavaszi sikerek sorozatunk: Tiborczék újabb három helyen intézhetik a közvilágítást, az Orbán-vej cége 340 millió forint összértékben nyert közbeszerzéseket. (Origo)

Egyelőre csak megbízott vezető lehet az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére kiszemelt jó elvtárs. Előbb tisztáznia kell az összeférhetetlenségi ügyét. (Origo)

A magyarok fele szerint túl nagy az egyházi korrupció, és ez az egyik fontos tényező abban is, hogy csökken az egyszázalékos felajánlási kedv. (Népszabadság via VG)

Bámulatos írói teljesítménnyel rukkolnak elő a Romániában bebörtönzött üzletemberek és politikusok: egy fura szabály miatt könyvet írnak. (MNO)

Több százezren tüntettek Brazíliában a korrupció ellen. A brazil ügyészség több állami céget gyanúsított meg azzal, hogy kenőpénzt fizettek az állami olajvállalat közvetítésével. (MNO)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás