nagy bejelentések

Az ellenzék szerint a magyarországi romák helyzetét legjobban egy gazdag indiai családot ábrázoló stockfotó illusztrálja

Az ellenzéki pártok ma nyilvánosságra hozták közös programjuk tervezetét. A közösalap.hu-n föllelhető irományt egyelőre tervezetnek szánják, és a választók véleményét kérdezik róla.

A programtervezet tartalmi elemzését föltehetőleg sokan el fogják végezni a következő hetekben, az Átlátszó kíváncsi munkatársa egyelőre csak az őt érdeklő néhány programpontot futotta át. Ennek során a „Közös haza” fejezetben „A romák helyzete” címet viselő programpontnál szemet szúrt a kulcsfontosságú részt bevezető kép. Így néz ki:

Forrás: kozosalap.hu

Rövid kutakodást követően sikerült fölfedezni a kép eredetijét – mégpedig a depositphotos.com nevű, népszerű fotóbankon. Apró probléma, hogy a kép egy gyermekét biciklizni tanító, jól szituált indiai családot rögzít.

Forrás: depositphotos.com

A fotó természetesen jogdíjmentes. Csak remélni lehet, hogy az ellenzék több energiát és forrást kíván fordítani a romákra, mint a romákról szóló programvázlat prezentálására.

Hont András

Megosztás