választási kampány

A rászoruló nyugdíjasok 25 ezres utalványt kaptak a terézvárosi önkormányzattól

A fideszes vezetésű VI. kerület nagy osztogatásba kezdett a közelgő választás előtt: a nyugdíjasok 10 ezer forint, a rászorulók 15 ezer forint értékű vásárlási utalványt kaptak az önkormányzattól. Az a lakos pedig, aki mindkét kategóriába beleesik, 25 ezres utalványt vehetett át a napokban. Hassay Zsófia polgármester a közpénzből finanszírozott ajándékok mellé leveleket is írt, amelyekben a kerületvezetés nagylelkűségét és takarékos gazdálkodását hangsúlyozza.

Szeptember végén a Népszava számolt be arról, hogy Terézvárosban a 62. életévüket betöltött kerületi lakosok az Idősek Világnapja alkalmából 10 ezer forint értékű ajándékutalványt kapnak az önkormányzattól.

A hír valóban igaz, de nem minden:

A nyugdíjasok 10 ezer forint, a rászorulók 15 ezer forintos utalványt kaptak – aki mindkét kategóriába beleesik, annak összesen 25 ezer forintos ajándékot adott a fideszes önkormányzat.

Egy olvasónk, akit – bár nem így hívják – nevezzünk Marikának, megmutatta az Átlátszónak a Terézvárostól kapott 500 és 1000 forint címletű Edenred-utalványokat, amelyeket szeptember végén vitt ki neki egy futár.

Marika nyugdíjas és rászoruló is, ezért két külön borítékban összesen 25 ezres ajándékutalványt kapott. Nem sokkal a minden nyugdíjasnak kiküldött kormányzati rezsiutalvány után, két külön napon kapta meg az önkormányzati utalványokat.

10 ezres utalvány kísérőlevele Terézvárosban 2019

Kísérőlevél a 10 ezres utalványhoz

Marikának nehéz anyagi helyzete miatt nagyon jól jön minden támogatás, azt azonban megalázónak érzi, hogy csak most, a közelgő önkormányzati választás előtt foglalkozik vele „a hivatal”. Úgy érzi, hogy ezzel a pénzzel akarják megvenni a szavazatát, de azt mondta az Átlátszónak, hogy az utalványok miatt sem fog a Fideszre szavazni, ahogy eddig sem tette.

Marika megmutatta lapunknak az utalványok mellé kapott leveleket is, amelyekben Hassay Zsófia fideszes polgármester arról ír, hogy az általa vezetett VI. kerület takarékos gazdálkodása tette lehetővé az ajándékozást, és a kerület vezetése fontosnak tartja a terézvárosiak minden rétegének és korosztályának megbecsülését.

15 ezres utalvány kísérlővele Terézvárosban 2019

Kísérőlevél a 15 ezres utalványhoz

Erdélyi Katalin

 

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás