közbeszerzés

22 milliárd forintos keretösszegű gázhálózati munkát nyert el Mészáros Lőrinc cége

A Mészáros és Mészáros Kft. a Vabeko Kft.-vel együtt végzi el a két megkapott munkát, amelyek összértéke több is lehet a 22 milliárdnál, mert az ajánlatkérő a keretösszegtől plusz 30 százalékkal eltérhet.

Az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt.-től egy nettó 16 milliárd forintos és egy nettó 6 milliárd forintos keretösszegű munkát nyert el a leggazdagabb magyar üzletember vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Kft. a Vabeko Kft.-vel közösen – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent két tájékoztatóból.

A nagyobb értékű munka gázhálózat rekonstrukcióról, valamint rövid acél szakaszok és fogyasztói főelzárók cseréjéhez kapcsolódó alépítményi földmunkák elvégzéséről szól. A kisebb megbízás során a Mészáros és Mészáros Kft. és a Vabeko Kft. gázelosztó vezetékeket fog építeni.

A tenderek keretösszegétől, ha szükséges, plusz 30 százalékkal is el lehet térni. 

Mészáros Lőrinc érdekeltsége sorra nyeri a jól fizető munkákat, és többször úgy viszi el a tendert más vállalkozások elől, hogy az eredetileg becsült árnál csak drágábban tud dolgozni. Idén áprilisban írtuk meg, hogy Mészáros cége a becsült árnál 6 milliárddal drágábban épít árvíztározót a Felső-Tiszán, illetve, hogy a West Hungária Bau Kft.-vel együtt 4 milliárd forinttal többért építhet hulladékkezelőket.

Márciusban pedig beszámoltunk arról, hogy a becsült árnál drágábban adja ki a fiatal írók lapját Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Mediaworks. Nem sokkal korábban pedig azt közöltük, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel közösen 1,3 milliárd forint helyett 1,74 milliárdért építi ki Döbrököz szennyvízcsatorna-hálózatát.

Csikász Brigitta

Megosztás