közbeszerzés

A Nemzeti Választási Iroda vezetői is új autókat kaptak NVI-001-től NVI-004-ig

Az Alkotmánybíróság és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) után most a Nemzeti Választási Iroda (NVI) is új autókat vett a vezetői számára. Az autókért 33,9 millió forintot kellett volna fizetni, de végül négy használt gépkocsi beszámításával 16,7 milliót fizettek ki a Duna Autó Zrt.-nek.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Az NVI-001, az NVI-002, az NVI-003 és az NVI-004 rendszámú autóit cserélte újakra a választási iroda – derül ki a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számából. Az új autókat – három Skoda Superbet és egy Skoda Rapidot – a Duna Autó Zrt.-től vásárolták meg.

A 33,9 millió forintos vételár a régi gépjárművek beszámításával 16,7 millióra csökkent le. A Skoda Superbek nettó 7,6 millió forintba, míg a Skoda Rapid mintegy 3,8 millióba került, a régi autókat pedig 1,9 millió – 3,1 millió forint közötti áron számították be.

A megkötött szerződés mellékletében megtalálhatóak a lecserélt autók adatai is, így az, hogy az NVI-001-et, szintén egy Skoda Superbet 2013-ban helyezték forgalomba.

Nemrégiben az OBH 36 millió forintért vett három Skoda Superbet, az Alkotmánybíróság pedig Volvókat, köztük egy terepjárót újított be összesen 32 millióért.

Csikász Brigitta

Fotó: Az NVI épülete/Google Maps

Megosztás