droidok

Titkosszolgálat, tengeralattjáró, hazaárulózás: Mészáros Lőrinc tévéje is foglalkozott a magánrepülős-jachtos cikkünkkel

Bayer Zsolt, Huth Gergely, Bencsik András és Szentesi-Zöldi László a Sajtóklub című műsorban titkosszolgálatot, tengeralattjárót és hazaárulást emlegetve elmélkedtek az Orbán Viktor magánrepülőzését és a NER-elit luxusjachtozását bemutató összeállításunkról.

Több hónapnyi kutatómunka után múlt hétfőn jelent meg a cikkünk a 17 milliárd forintos magánrepülőről, a 7 milliárdos luxusjachtról, valamint a járművek vendégeiről.

A kormánypárt és a lakájmédia azóta sem érti – pedig másnap leírtuk -, hogyan tudtuk lefotózni a magángépből kiszálló Orbán Viktor miniszterelnököt, és miként sikerült fotókat, valamint drónvideót készítenünk az Adrián együtt jachtozó MÁV-elnökről és Mészáros Lőrinc üzlettársáról, Szíjj Lászlóról.

Tegnap este Mészáros tévéjében a Sajtóklub című műsorban a NER kipróbált „újságírói”, Bayer Zsolt, Huth Gergely, Bencsik András és Szentesi-Zöldi László elmélkedtek a cikkről. Természetesen nem azzal foglalkoztak, hogy a miniszterelnök magánrepülőzése és a többiek jachtozása komoly korrupciógyanúra ad okot, hanem az volt a fő témájuk, hogy vajon miként és miért készítette az Átlátszó ezt az összeállítást.

Huth Gergely a miniszterelnök lefotózása miatt aggódott: „Orbán Viktor egy focimeccsről visszajövet leszáll egy repülőgépről, és lesifotósként lefényképezik, abban a kézben egy fegyver is lehetett volna.”

Bencsik András szerint az Átlátszó cikke hazaárulás: „Nem szabad eltűrnünk. Tehát ezt az aljas áztatást, ez tényleg hazaárulás, ezt nem szabad eltűrnünk.”

Szentesi-Zöld László összeesküvésre gyanakszik: „Ez egy hadművelet, ez egy titkosszolgálati operatív akciósorozat, amelynek a szálai egyértelműen külföldre vezetnek, és az egész ügynek a legvégén üldögélnek a Sajó Dávidkák.”

Huth Gergelynek nem jutott eszébe a cikk szerzőjének neve, de nagyon sokat kinéz belőle:„Erdélyi Viktória, vagy hogy hívják a kisasszonyt, készítette az egészet. Tehát ő nem nyaralt, ő júniustól szeptember közepéig ott üldögélt egyszerre négy helyen.”

Huth az Átlátszó főszerkesztőjét is szóbahozta: „Azt kell majd megkérdezni, hogy ha majd esetleg Bodoky úrnak meg kell majd jelennie a rendőrségen, és el kell mondania, hogy ugyan honnan kapták ezeket a felvételeket, akkor ő mit fog majd mondani?”

Huth Gergely és Bayer Zsolt szerint, ha az amerikai elnököt akarná valaki „megfigyelgetni”, akkor az az ember már nem élne.

A teljes adás itt nézhető meg:

 

Megosztás