Egyéb

Magyar Hang néven él tovább a Magyar Nemzet

 

A május 8-i tüntetésen árulják majd a nulladik számát a hetilapnak, amit a választás után bezárt Magyar Nemzet munkatársai írnak.

Az országgyűlési választás után két nappal, április 10-én jelentette be a kiadó, hogy a tulajdonos, Simicska Lajos megszünteti a Lánchíd Rádiót és a Magyar Nemzetet. A rádió 10-én éjfélkor befejezte a sugárzást, a 80 éve alapított lap 11-én jelent meg utoljára.

Az újság megmentésére bejelentkezett az LMP-s Ungár Péter, de az üzletből nem lett semmi, és sokáig csend volt.

Május 3-án azonban a Zoom számolt be arról, hogy a Magyar Nemzet volt munkatársai Magyar Hang néven, hetilapként folytatják. György Zsombor, a Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese elmondta a Zoom-nak, hogy május 8-án a parlament előtti tüntetésen fogják árulni a nulladik számot 20 ezer példányban, május 18-tól pedig péntekenként jelennek majd meg. Az újság ára előfizetéssel 450 forint, utcai árusoknál pedig 500 forint lesz.

A Magyar Hang honlapja már él, egyelőre az előfizetésről lehet rajta tájékozódni.

Az Átlátszó telefonon érte el György Zsombort, aki elmondta, hogy jelenleg már több száz előfizetőjük van, és bízik abban, hogy sokkal több lesz, a folyamatos megjelenéshez ugyanis számításaik szerint 14 ezer eladott példányszámra van szükségük.

Erdélyi Katalin

Kapcsolódó

A magyar sajtó, a magyar vidék, a magyar választó és Magyarország

Elakadt a Simicska-Ungár üzlet a Magyar Nemzetről?

The end of Magyar Nemzet

Megosztás