Egyéb

Korrupcióinfó: az egészségügyi központban aránytalan erőfeszítés igen/nem-et válaszolni

Időhúzásra játszik az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Hadházy Ákos, az LMP társelnöke adatkérésében. A politikus arra kíváncsi: igazat beszélt-e informátora, miszerint költöznek a puccos XII. kerületből, s ezentúl irodaházban bérelnek székhelyet.

Hadházy Ákos eheti Korrupcióinfójának célja, hogy megelőzzön egy ésszerűtlen herdálást – hangsúlyozta a politikus. Hadházy ugyanis azt az információt kapta, hogy az ÁEEK költözni tervez Budapest-hegyvidéki, Diósárok utcai központjából, s a jövőben bérelni terveznek.

Éppen ezért közérdekű adatigényléssel fordult az egészségügyi központhoz, ahol azonban határidő-hosszabbítást kértek. Méghozzá arra a törvényhelyre hivatkozva, ami akkor ad 15 nap haladékot, ha „az adatigénylés jelentős terjedelmű, illetve nagyszámú adatra vonatkozik, vagy az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár”.

Igent vagy nemet kéne mondani arra kérdésre, hogy költöznek-e. Illetve röviden kifejteni, értékesítették-e a jelenlegi székházat, ha igen, mennyiért, és mennyi lesz a bérleti díj az új helyen. Ezt nevezi aránytalan munkának az ÁEEK – emlékeztet az LMP-s országgyűlési képviselő, akinek az időhúzás erősíti a gyanúját, hogy a hír igaz.

Az ÁEEK visszatérő kuncsaftja a Korrupcióinfóknak. Akkor kerültek például célkeresztbe, amikor manipulált beszerzéssel lélegeztető gépeket, illetve laborberendezéseket kívántak beszerezni horribilis közpénzekért.

Kapcsolódó cikkeink

Korrupcióinfó: a Közbeszerzési Döntőbizottság felfüggesztette a milliárdos labormutyit

Korrupcióinfó: fertőzéskockázat és elmutyizott kórházi takarítás a Szent István kórházban

Korrupcióinfó: Copy-paste projektekre mentek az EU-s százmilliók az egészségügyben

Rádi Antónia

Megosztás