Egyéb

Korrupcióinfó: megbénult a hulladékszállítás, jöhetnek az oligarchák, állítja Hadházy

Megkezdődött a szemétszállítási rendszer összeomlása. Hadházy Ákos (LMP) országgyűlési képviselő lakóhelye, Szekszárd és környéke példájával igazolta korábbi állítását: a végső cél a hulladékkezelés kijátszása oligarchakezekbe.

„Az elmúlt pár hónapban a szelektív hulladék és a zöld hulladék mennyisége, kiegészülve a lom hulladékkal oly módon megnőtt, hogy az általunk meghatározott gyűjtési napokon nem minden esetben tudjuk a szolgáltatást teljesíteni. (…) A hulladékszállítás finanszírozása a koordináló szervezet, az NHKV Zrt. részéről lassabban történik, mint ahogyan az együttműködési szerződésben megállapodtunk. Emiatt gépjárműveink javítása is lassabban halad, amely a késedelmes teljesítés egyik oka” – magyarázkodott október végi levelében a megyeszékhely Szekszárd, illetve kisebb környékbeli települések érdekeltségében álló Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője az egyik érintett település polgármesterének írt levelében.

A helyi lakosok türelme véges, Hadházy facebook-kommenteket mutatott és fotókat, amik a Szekszárdon készültek: ürítetlen kukák, mocskos környezet. Az egyik helyi lakos azt írta például: hosszú idő után végre kiürítették a szelektív tárolókat, csakhogy összeöntötték a papírt és a műanyagot a szállító járműben.

Maga Horváth István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, korábbi szekszárdi polgármester is elismerte posztjában, hogy „vannak gondok és problémák”, de optimista a megoldást illetően. A poszt alatti kommentekből ugyanakkor kitűnik, hogy a választók kevésbé derűlátóak.

„A folyamat elkezdődött. A korrupció következményeképp a szemét már most kezdi ellepni az utcákat” – kommentálta a történteket Hadházy.

A Magyar Nemzet nemrégiben adott hírt arról, a „nemzeti kukaholding”, az NHKV 1,26 milliárd forintért adott megbízást bizonylatkészítő rendszere informatikai feladatainak ellátására az Euromacc Kft.-nek, amely több szálon is kötődik Garancsi István oligarchához.

Kapcsoló cikkeink

Korrupcióinfó: az EMMI-államtitkár volt cégtársának cége közel 5 milliárd forint értékben kapott állami megrendeléseket

Korrupcióinfó: mire költi a közpénzt Putyin kedvenc magyar egyeteme?

Korrupcióinfó: Hadházy szerint eltussolta a NAV a túlárazott beszerzést, pedig hangfelvétel is volt

Korrupcióinfó: Fideszes országgyűlési képviselőkhöz köthető közpénznyelő céghálózatot mutatott be Hadházy

Rádi Antónia

Megosztás