Egyéb

Csányi Sándor és Hernádi Zsolt befektettek Garancsi István ingatlancégébe

 

Garancsi István árbevétel nélküli, veszteséges ingatlancégében látott fantáziát másik két feketeöves oligarcha, Csányi Sándor és Hernádi Zsolt. Összesen – befektetéseik révén – 40 milliót toltak a Váll-Ber Zrt.-be.

2015-ben egy fillér árbevételt nem termelt, de addig is szerényen muzsikált a veszprémi Váll-Ber Építőipari és Szolgáltató Zrt., Garancsi István cége. Garancsi, aki egyebek mellett a MET Holding, és a Market Építő révén az ország egyik legvagyonosabb üzletembere és nem mellékesen Orbán Viktor barátja, most felpörgetheti az eddig 100 százalékban saját tulajdonában állt vállalkozását is.

Két jeles befektető emelt ugyanis tőkét a gyorsan Budapestre, Garancsi egyéb cégeinek rózsadombi székhelyére át is költöztetett ingatlanos vállakozásban. Csányi Sándor OTP-vezér Bonitás 2002 Zrt.-je, illetve Hernádi Zsolt Mol-elnök nemrégiben alapított 4Z Investment Zrt.-je tolta meg 20-20 millióval a Váll-Ber alaptőkéjét. Így egyformán egyharmados tulajdonosok lettek Garancsival.

Kipróbált trió az övék. Garancsiról például 2001-ben lehetett először hallani. Hernádival közösen alapított – majd Garancsira mint egyedüli tulajra maradt – cégük ekkor vásárolta meg az OTP által frissen privatizált, az akkor 140 elegáns diplomataingatlant tulajdonló CD Hungaryt.

A Váll-Ber 2007-2008-ban részvényes volt a Buda-Faktor Zrt.-ben, amelyben utóbb szintén érdekelt lett Lenk Géza, az OTP volt vezérigazgató-helyettese. A tavaly felszámolt faktorcég igazgatóságában a kétezres években felbukkant Wolf László is, aki jelenleg is második ember a Csányi-féle pénzintézetben.

Kapcsolódó cikkeink:

Hernádi Zsolt Mol-vezérnek nincs felmentő ítélete a tízmillió eurós nemzetközi vesztegetési ügyben

Az ügyészség nem dobott mentőövet Hernádi Zsoltnak

Megússza az INA-ügyet, földbizniszben utazik Hernádi Zsolt Mol-elnök

Garancsihoz köthető cégek nyerték a legtöbb kormányközeli közbeszerzést tavaly – itt a toplista

Mágnások a G-nap után – Mészáros, Vajna, Szemerey, Spéder és Garancsi az oligarchatározóban

Rádi Antónia

Megosztás