Egyéb

Itt vannak a 420 milliárd forintos építőipari gigatender első nyertesei

Megszülettek az első eredmények a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 420 milliárd forintos gigatenderén. A felcsúti polgármester cégén kívül megbízást kapott az EuroAszfalt Kft., Swietelsky, a Penta, és az A-Híd is. A Penta és az A-Híd két-két régióban, az EuroAszfalt háromban is nyert a térségenként 70 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzéseken.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a függetlentényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) március közepén írt ki hat regionális, egyenként 70 milliárd forint keretösszegű tendert a 2020-ig a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósítandó szennyvízelvezetési és -tisztítási, hulladékgazdálkodási, és ivóvízminőség-javító beruházások kivitelezésére.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezeken a tanácsadókon fog múlni 420 milliárd forint sorsa – bemutatjuk a gigatender bonyolítóit

Már a tender kiírásakor egyértelmű volt, hogy a nyertesek nagyon jól fognak járni, mert a megbízás négy évre szól. Magyarországon korábban még soha nem volt ekkora értékű közbeszerzés, emiatt a kiírás ellen több ellenzéki párt is azonnal tiltakozott, mert szerintük a kormányzat így akarja több száz milliárd forinthoz juttatni a csókos cégeket.

Az EU-s közbeszerzési értesítőben október 15-én megjelent eredménytájékoztatók alapján a félelmek nem voltak alaptalanok. Az NFP ugyanis közzétette, hogy a hatból négy régióban kik nyerték a térségenként 70-70 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzéseket.

A felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. az észak-magyarországi régióban dolgozhat majd más cégekkel közösen 2020-ig.

A térségenkénti nyertesek

1, Észak-magyarországi régió: Hódút Kft., Swietelsky Magyarország Kft., Penta Általános Építőipari Kft., M-E 2020 Konzorcium (Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.)

2, Északkelet-magyarországi régió: Colas Alterra Zrt., Swietelsky Magyarország Kft., Penta Általános Építőipari Kft., E-B 2020 Konzorcium (EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., Betonútépítő Zrt.)

3, Közép- és kelet-magyarországi régió: Magyar Vakond Kft., Magyar Bau Holding Zrt., SV KEHOP 2 Konzorcium (SADE-Magyarország Mélyépítő Kft., Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt., A-G HÍD Konzorcium (A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt.)

4, Nyugat- és dél-dunántúli régió: Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt., Magyar Bau Holding Zrt., E-B 2020 Konzorcium (EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., Betonútépítő Zrt.), A-G HÍD Konzorcium (A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt.)

A nyertes ajánlattevőkkel szeptember végén kötött szerződést a Nemzeti Fejlesztési Programiroda, ami várhatóan hamarosan közzéteszi a maradék két régió 70-70 milliárdos építési munkáira kiírt közbeszerzési eljárások győzteseit is.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás