Nemzeti Együttműködés Rendszere

Tiborcz István egyhektáros, úszómedencés birtokot vett a Balatonnál

A miniszterelnök veje március elején vett meg Felsőörsön két egymás melletti területet, melyeknek együttes nagysága 9500 négyzetméter. A földhivatali nyilvántartás szerint mindkettő zártkert gazdasági épületekkel, házszámuk nincs, csak helyrajzi számuk, és a közútról nem észrevehetőek. A levegőből azonban jól látszik, hogy egy hatalmas úszómedencés villa rejtőzik a sűrű növényzet és a magas kerítés mögött. 

Támogasd a munkánkat pólóvásárlással!

Felsőörs egy kis falu Veszprém megyében, a Balaton északi partján. Budapestről sebességtől és forgalomtól függően 1-1,5 óra alatt érhető el autóval. Dimbes-dombos település, ahol már a római kori lakosság is szőlőtermesztéssel foglalkozott. A község egyes részeiről ugyan látszik a Balaton, de a víztől 4 kilométerre fekszik, ezért tópartja nincs. Gyakorlatilag azonban szinte összenőtt a szomszédos Balatonalmádival, ahol több strand is várja a fürödni vágyókat.

Tiborcz István 2019 március elején ebben a festői szépségű faluban vett egy 1 hektáros nyaralókomplexumot. Két egymás melletti területről van szó, egy 8000 és egy 1500 négyzetméter nagyságú telekről.

Helyszínrajz

A földhivatali besorolása mindkettőnek zártkert, vagyis a település szélén fekszenek, és egykor mezőgazdasági tevékenység folyt rajtuk, de mára már művelés alól kivett területek. Utca és házszám szerinti besorolásuk nincs, csak helyrajzi számuk.

Az ingatlanok a Felsőörsöt Balatonalmádival összekötő nagyforgalmú úthoz közel találhatók, az abból leágazó egyik kis zsákutcából közelíthetők meg. De nem akárki számára: a Tiborcz-telkekhez vezető zsákutca ugyan hivatalosan közterület, mégis rögtön az elején egy hatalmas kapu zárja le.

A telkek lejtős elhelyezkedésüknek köszönhetően az alattuk és felettük fekvő utcákból egyszerűen nem látszanak, hátulról és oldalról pedig sűrű növényzet és magas kerítés védi őket a kíváncsi tekintetek elől.

A tulajdoni lapok szerint gazdasági épületek vannak rajtuk, a levegőből azonban jól látható, hogy a területen egy kisebb nyaraló és egy hatalmas villa áll úszómedencével, borospincével és napelem-rendszerrel.

Az 1 hektáros nyaralókomplexum ára a terület nagysága és elhelyezkedése miatt a környékbeli ingatlanárak alapján több százmillió forintra becsülhető.

Tiborcz István egyhektáros, úszómedencés birtokot vett a Balatonnál from atlatszo.hu on Vimeo.

Szöveg: Erdélyi Katalin — Videó: Pápai Gergely

Megosztás