Cikkek

Most egy városligeti fasori villa került a miniszterelnök vejéhez köthető cégcsoporthoz

Úgy néz ki, hogy nemcsak a turai kastélyt nézte ki magának a Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport: a BDPST Zrt. a tulajdonosa a Schossberger-lakot megvásárló cégnek, és részben annak az AMX HS Real Estate Management Hungary Kft-nek is, amely a Rátkai Klub VI. kerületi ingatlanát szerezte meg.

 

banner2_mozgo_2

 

Mindenki fejvesztve pakolt és csomagolt február 10-én a Rátkai Klub városliget fasori épületében – tapasztalta meg az Átlátszó egyik olvasója ottjártakor. A sürgés-forgás oka az volt, hogy a villát eladták, s a dolgozók pletykái szerint az épületet a turai Schossberger-kastélyt is megszerző társasághoz kötődő cég vásárolta meg.

A pletykának van valóságalapja: a tulajdoni lap tanúsága szerint az AMX HS Real Estate Management Hungary Kft. mondhatja magának az ingatlant tavaly augusztus 24. óta. A társaságban pedig – a cégnyilvántartás adatai alapján – tag az a BDPST Zrt. is, amely a Pest megyei impozáns kastélyt megvásároló TRA Real Estates Kft-nek is tulajdonosa.

Az értékes ingatlanokat megszerző cégcsoporthoz úgy kapcsolódik a miniszterelnök veje, hogy volt üzlettársának, Hamar Endrének az ügyvédi irodája közreműködött a turai adásvételnél, és maga Tiborcz István tette le az egyik cég százezer forintos bejegyzési illetékét a cégbíróságon.

Továbbá a TRA Real Estates Kft. és a BDPST Zrt. vezetője ugyanaz a személy, egy bizonyos Tóth Judit, aki megtalálható Orbán Viktor vejének az ismerősei között a Facebookon. Az Átlátszó egyébként többször próbálta elérni a cégvezetőt, de ő nem reagált a megkeresésekre.

A BDPST Zrt. az tulajdonosa egy másik AMX-cégnek, az AMX Nador House Hungary Kft-nek is. A cég névadása alapján talán nem a valóságtól teljesen elrugaszkodott feltételezés, hogy hamarosan ez a cég is valamilyen értékes ingatlan vásárlására vállalkozik majd.

A cégnyilvántartás alapján az az AMX HS Real Estate Management Hungary ügyvezetője Suat Gokhan Karakus, egy török üzletember.

 

trabdpst

Infografika: ceginfo.hu

 

A Rátkai Klub, vagyis a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége – korábbi nevén Művészeti és Tájékoztatási Szakszervezetek Szövetsége – épülete szerepel Budapest száz éves házai között. A klubot működtető egyesület elnöke, Gyimesi László az Átlátszó kérdésére megerősítette az eladás tényét.

A tulajdonosváltásra már tavaly augusztus 19-én sor került, de a birtokbaadás éppen érdeklődésünk napján, február 16-án történt meg.

Kapcsolódó cikkek

Hatmilliárd forintba került volna a turai kastély felújítása, rejtőzködik az új tulajdonos

A NAIH szerint nem titkolhatja a rendőrség az Orbán-lagzin eltűnt telefonok utáni hajsza részleteit

Miből telik Orbán Ráhelnek 15 millió forintos tandíjra? Meg fogsz döbbenni!

Olajozott gépezet – az Elios Innovatív Zrt. közbeszerzéses munkái az OLAF csalás-indikátorok tükrében

Cikkünk nyomán: Nyomozás indult Tiborcz István cégének közbeszerzései miatt

Hogyan szerezték meg pályáztatás és verseny nélkül Tiborczék a keszthelyi kikötőt? Mutatjuk a trükköt.

Az elnök elmondta, hogy az épület nem műemléki védettségű, de a környék az, így az új tulajdonos nem változtathat a villa külső homlokzatán.

Mivel Gyimesi László azt közölte, hogy a villa új gazdájáról nem beszélhet, megkértük, hogy továbbítsa interjúkérelmünket a cég képviselői felé, hogy ingatlanfejlesztési terveikről felvilágosítást kaphassunk.

A Rátkai Márton Klubot, mint a honlapjukon is olvasható, 1955-ben hozta létre a Művészeti Dolgozók szakszervezete és kezdetben színészklubként működött. A klub 1972 és 1985 között a Mikroszkóp Színpad mai Nagymező utcai épületében kapott helyet. Amikor megvette a helységeiket a Mikroszkóp Színpad, átköltöztek a városligeti fasori ingatlanba, ahol 1989-től a klub egyesületi formában működött.

A jelek szerint mind a turai kastélyra, mind a városligeti fasori villára egy időben mozdult rá a cégcsoport, ugyanis a Rátkai Klub ingatlanának megvétele előtt pár nappal, tavaly augusztus 14-én fizette be Tiborcz István a BDPST Zrt. százezer forintos illetékét.

Csikász Brigitta

Címlapfotó: budapest100.hu

Ha tetszett a cikk, szavazz a KIMITTUD közadatigénylő rendszerre a Sozial Marie pályázaton!

– Kattints erre a linkre,
– Add meg az email címed,
– Kattints a visszaigazoló emailre,
– Ha véletlenül nem találod, keresd a SPAM mappában.

Megosztás