Cikkek

The Soros Army Needs You – támogasd az Átlátszót „Soros Army” pólóvásárlással

 

Eredetileg viccnek szántuk az Átlátszó harmadik támogató partijára csak a stábtagoknak készült „Soros Army Budapest” feliratú pólókat: így nyugtáztuk hogy a Heti Válasz „Soros György hadseregeként” aposztrofálta az Átlátszót a Norvég Civil Alapot ért kormányzati támadás keretében elkövetett kurzuscikkében. Azóta viszont olyan sokan kérték tőlünk, hogy most elérhetővé tettük a Pólópokol online pólóboltban – ha szerinted is igazságtalanul támadja az Orbán-kormány és a kormánypárti sajtó a független civil szervezeteket, fejezd ki a szolidaritásod és támogasd munkánkat a póló megvásárlásával!

Az Átlátszó és a méltán népszerű Pólópokol internetes pólóbolt együttműködése tavaly nyáron kezdődött a Lex Átlátszóként elhíresült törvénymódosítás és a trafikbotrány kitörése után, amikor a Fidesz-frakció az információszabadságot korlátozó törvényjavaslatot nyújtott be  és fogadott el rajtaütésszerűen, mintegy két nap leforgása alatt, valamiféle „visszaélésszerű adatigénylésekkel” magyarázva a gyalázatos, a közpénzköltés társadalmi ellenőrizhetőségét korlátozó lépést.

Ekkor sokunkban felmerült, hogy ha lehet bűn a közérdekűadat-igénylés, akkor ezt a cselekményt bizony elkövettük, „visszaélésszerű adatigénylők” volnánk. Ezt a beismerést demonstrálhatjuk a „visszaélésszerű adatigénylő” felirattal ellátott, Átlátszó-logós pólók hordásával, amiket már több százan megvettek. Decemberben aztán a NAV-botrány inspirálta a Keresztapás NAV-pólót, amely itt rendelhető.

A demokratikus értékek terjesztése mellett elkötelezett, részben nyugati finanszírozású civil szervezetek elleni kormányzati támadás az áprilisi országgyűlési választások óta turbófokozatba kapcsolt: Lázár János, mivel ezt a pénzt még nem ő oszthatja, nekitámadt a Norvég Civil Alapot kezelő nem-kormányzati szervezeteknek, törvénytelen KEHI-vizsgálatot indított, és az egész program leállítását követeli Norvégiától, nem is nagyon titkolva hogy leginkább a kormánykritikus korrupcióellenes és emberijogi szervezetek támogatása verte ki a biztosítékot az Oroszországgal kétes atomüzletbe bonyolódott bolsevik kormánypártnál.

A Bálványosi Szabadegyetemen elhangzott beszédében aztán Orbán Viktor, a Legnagyobb Magyar Politikai Szélkakas is hadat üzent a nyugatos civileknek, külföldről pénzelt politikai aktivistáknak bélyegezve őket, akik akadályozzák a liberális (azaz parlamenti) demokrácia lebontásáról szőtt terveit. A miniszterelnök és a kormánypárti sajtó a Jobbikkal és Putyinnal került egy platformra a korrupcióellenes és emberijogi civil szervezetek megítélése terén, és nincs kétségünk afelől hogy a kormányzati támadásoknak mindaddig nem lesz vége, amíg végleg nem sikerül ellehetetleníteni finanszírozásukat és működésüket.

Ebben az elkeserítő helyzetben a megtámadott szervezetek csak a nyilvánosság és a közösség erejében bízhatnak. Az Átlátszó most négyezer bátor előfizetőt keres, hogy megmutassuk a miniszterelnöknek: Magyarországon is van igény a keleties államhatalom kiépítésének kerékkötőire.

Eredetileg viccnek szántuk az Átlátszó harmadik támogató partijára csak a stábtagoknak készült „Soros Army Budapest” feliratú pólókat: így nyugtáztuk hogy a Heti Válasz „Soros György hadseregeként” aposztrofálta az Átlátszót a Norvég Civil Alapot ért kormányzati támadás keretében, harci kötelékben elkövetett kurzuscikkében. Azóta viszont olyan sokan kérték tőlünk, hogy most elérhetővé tettük a Pólópokol online pólóboltban háromféle mintával – ha te is úgy gondolod, hogy igazságtalanul támadja az Orbán-kormány és a kormánypárti sajtó a független civil szervezeteket, fejezd ki a szolidaritásod, viseld a pólót, és támogasd a munkánkat a póló megvásárlásával!

Pólóvásárláshoz katt a képekre!

polopokol_soros_army_hipster_kiwizold

polopokol_soros_army_Anonymous_bordo

polopokol_soros_army_koponya_fekete

Megosztás