Az érpataki Rambó

Kurucinfós cikkek után verték meg az érpataki jogvédőt – itt a jegyzőkönyv

Egy héttel ezelőtt csalták ki az érpataki temetőhöz és verték meg Szőllősi Gábort, a Társaság a Szabadságjogokért érpataki jogvédőjét. Szőllősit március 13-án egy önmagát a Szegedi Tudományegyetemen kutatónak kiadó nő hívta fel, hogy szeretnének interjút készíteni vele.

A nő ezután átadta a telefont egy férfinek, aki nem mutatkozott be érthetően, viszont állítólagos operatőrként egy találkozót beszélt meg a jogvédővel a helyi temetőhöz. Szőllősi a megbeszélt időpontban megjelent a temető melletti buszmegállóban, de a „forgatócsoport” nem volt ott. Miután telefonon azt jelezték neki, hogy úton vannak Debrecenből és meg fogják ismerni, egy férfi lépett oda a jogvédőhöz, aki nem beszélt, hanem egyből ütött. A piros sapkát és kapucnit, de ruháján semmilyen feliratot vagy jelképet nem viselő támadó több ütést mért Szőllősire, és vélhetően kés is volt nála. Miután a jogvédő lefogta, a támadó berohant a temetőbe.

A helyszínen ezután egy CB rádiót találtak, melyet valószínűleg a dulakodás közben vesztett el a kapucnis. Az alább olvasható kihallgatási jegyzőkönyvből kiderül, hogy a támadás előtt pár nappal a kurucinfó szélsőséges portálra feltették Szőllősi fotóját és válogatott cigányozások és zsidózások mellett azt írták, hogy móresre kell tanítani, mert Orosz Mihály Zoltán polgármestert támadja.

A TASZ jogvédőjének egyetlen haragosa van a faluban, a radikális jobboldali polgármester Orosz Mihály Zoltán, aki az általa „érpataki modellnek” nevezett intézkedéseivel vált hírhedtté. A jogsértésekkel vádolt polgármester kb. 80 feljelentést tett már Szőllősi ellen, melyből kb. 40 eljárás van folyamatban. Orosz legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy februárban a nácik és magyar katonák budai várból történő kudarcos kitörési kísérletére emlékezve katonai ruhában ordibál Szőllősivel és a róla cikksorozatot megjelentető újságíróval. Orosz már ellenünk is vesztett el pert, de volt, hogy mi adtuk le helyreigazítási kérelmét.

 

Korábbi cikkeink az érpataki helyzetről:

Megtámadták az érpataki jogvédőt

Perben és haragban az érpataki Rambóval

Orosz Mihály – atlatszo.hu 0:2

Orosz Mihály Zoltán – atlatszo.hu 0:1

Helyreigazítás

Orosz Mihály fenyegetőzik, de nincs igaza

“Nem áll hatáskörömben…” – Egy Szálasi-hívő polgármester ámokfutása III.

Doktor lovag – Egy Szálasi-hívő polgármester ámokfutása II.

„Példát statuálunk rajtuk” – Egy Szálasi-hívő polgármester ámokfutása I.

 (Fotó: innen)

Megosztás