Hírek

A Jobbklikk független, csak Nyerges vett részt az árverésen

A Támogatja-e a KIM az alkalmazottai által írt Jobbklikk blogot? témájú adatigénylés beküldője nem hagyta annyiban, s miután nem kapott választ minden kérdésére, újabb választ kért a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól. Az adatigénylő első körben ezt a választ kapta: „(…) a Jobbklikk nevű portál szerzői a közélet és politika iránt érdeklődő fiatalok, újságírók, történészek, politológusok, közigazgatásban dolgozók és politikusok. A Jobbklikk független portál, semmilyen szerződéses jogviszonyban nem áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal.”

Ugyanakkor Kálmán Mihály adatigénylésében több más kérdésre is választ várt, ezeket újra elküldte a minisztériumnak. Az adatigénylő azt szerette volna megtudni, kapnak-e a jobbklikk.hu szerzői és szerkesztői bármiféle juttatást a bloggal kapcsolatos, munkaidőben végzett tevékenységeikért; hogy megengedett-e a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az adatigénylésben megnevezett alkalmazottainak, hogy munkaidejüket a Jobbklikk blog írására, szerkesztésére, vagy a blog Facebook-lapján történő posztolásra fordítsák; valamint azt, hogy a minisztériumi dolgozók blogposztjai, illetve a blog maga a minisztérium hivatalos álláspontját képviseli-e.

A KIM ezeket a kérdéseket az adatigénylő kifejezett felszólítására egyértelműen válaszolta meg: „A 2012. június 15-i levelének 1-2-3. pontjában feltett kérdésére a válaszunk: nem.”

Egyértelmű volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. válasza is Kis Emőkének, aki egy 2011. szeptember 27-i árverés részleteiről kérdezte az adatgazdát. A nyilvános árverésen Nyerges Zsolt egy 126 négyzetméteres szolnoki lakóház vételi jogát nyerte el. Az adatigénylő azt szerette volna tudni, hogy a kikiáltási árnál magasabb vagy alacsonyabb összegen kelt-e el az ingatlan, és hogy hányan vettek részt az árverésen. Az MNV válaszából (.pdf) kiderül, hogy az ingatlan a kikiáltási áron, azaz 21 millió forintért lett Nyerges Zsolt tulajdona. Csak ő licitált.


Megosztás