Hírek

Tizenhat kiváló dolgozó a KIM-nél

Több mint egy tucat név szerepel azon a listán, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) küldött el egy, a KiMitTud közérdekű adatigénylő portálon keresztül elküldött kérésre válaszul. Az adatigénylő arra volt kíváncsi, hogy jelenleg kik a KIM kiváló dolgozói, vagyis kik azok, akiknek az alapilletménye (az adatigénylés beérkezésének időpontjában) 30 százalékkal magasabb a többi dolgozóénál. A listából kiderül, hogy az így jutalmazott minisztérium alkalmazottak beosztása változatos: van közöttük fogalmazó, tanácsos és főelőadó, de főosztályvezető és kormánytanácsadó is.

A KIM egyébként figyelemre méltóan gyorsan teljesítette a törvényben előírt kötelezettségét: az igénylés és az arra érkezett válasz között két hét sem telt el.

Az atlatszo.hu által indított, egyszerűen használható KiMitTud-on június 2-ai indulása óta több mint 90 adatigénylést indítottak el a közérdekű információk után kutató internetezők. Jelenleg 4294 adatgazdának lehet küldeni az igényléseket, amelyekre – ha megfelelnek a kritériumoknak – a címzett minisztériumoknak, önkormányzatoknak és egyéb szervezeteknek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján válaszolniuk kell.

 

Megosztás