KiMitTud

Itt vannak a nagykovácsi falugyűlés prezentációi

Az elmúlt héten több adatigénylésre is megérkezett a válasz. A Ki Mit Tud az adatigénylés beküldőitől várja, hogy eldöntsék, elégedettek-e a kapott információkkal. (Arról, hogy mit tegyen, ha nem elégedett a beérkezett válasszal, itt olvashat bővebben.)

A Miniszterelnökség például nem válaszolt az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseiben megadott 15 napon belül a Nemzeti Konzultáció 2012 költségei témájú adatigénylésre. Az igénylés beküldője ezért a Ki Mit Tud segítségével jelezte az adatgazdának, hogy kifutott az időből. Ezután megérkezett a Miniszterelnökség válasza, melyből többek között azt is megtudhatjuk, hogy minden Magyarországon élő érvényes lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező 1994. május 30. napja előtt született magyar állampolgárnak összesen 8 103 868 darab kérdőívet küldtek ki a mostani Nemzeti Konzultáció során.

Nem érkezett válasz a biatorbágyi polgármesteri hivataltól a Szily-Fáy-kastély kertjébe tervezett iskola építés eddigi költségei témájú adatigénylésre. Az igénylés beküldője egy nappal a határidő lejárta után emlékeztetőt küldött a hivatalnak, ugyanakkor onnan továbbra sem érkezik válasz arra, milyen szerződések és költségek kapcsolódnak az iskolaépítési beruházáshoz. (Arról, hogy mit tegyen, ha nem kap választ adatigénylésére, itt olvashat bővebben.)

A Ki Mit Tud üzemeltetői örömmel látják, hogy a nagykovácsiak civil közösségi oldalán is ajánlják egymásnak az emberek az adatigénylő masina használatát. A 2012-es Nagykovácsi közmeghallgatás prezentációi adatigénylésre június 15-én érkezett válasz Nagykovácsi jegyzőjétől. A 2012. május 24-i közmeghallgatás, azaz falugyűlés napirendi pontjaihoz készült prezentációkat szerette volna megnézni az adatigénylés beküldője. A falugyűlésen napirendre került nagykovácsi 2011-es költségvetésének zárszámadása, az erről készült prezentáció ezen a linken található.

Június 15-én küldte el adatigénylését az Emberi Erőforrások Minisztériumának az LMP egyik országgyűlési képviselője, aki Hoffmann Rózsa államtitkár asszony brazíliai látogatásának célját, programját és költségeit szeretné megismerni. Ertsey Katalin a Twitteren is megosztotta adatigénylésének hírét. A közérdekű adatigénylő masinával a Twitteren itt, a Facebookon pedig itt lehet kapcsolatba lépni.

(Fotó: innen.)

Megosztás