Cikkek

Pályázati felhívás újságíróknak

Az atlatszo.hu pályázatot hirdet tapasztalt oknyomozó újságíróknak tényfeltáró cikkek vagy cikksorozatok készítésére. A sikeres pályázókkal szerződést kötünk, és cikküket vagy cikksorozatukat az atlatszo.hu közli. A pályázatra olyan konkrét témajavaslatokat várunk, amelyek az atlatszo.hu profiljába illeszkedve a közhatalom átláthatóságával, a közpénzek felhasználásának nyomonkövetésével, a politikai és gazdasági szereplők jogsértéseivel, a közélet visszásságaival, továbbá emberi jogokkal, sajtószabadsággal vagy környezetvédelemmel kapcsolatosak.

A cikkek elkészítéséhez az atlatszo.hu jogi és szerkesztői támogatást ad, és cikkenként vagy cikksorozatonként 50.000 – 250.000 forint (+áfa) honoráriumot fizet a sikeres pályázóknak. A sikeres pályázó egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenysége során időkorlát nélkül felhasználja az általa készített cikket vagy cikksorozatot.

A pályázatok benyújtásához a következő dokumentumok szükségesek:

1.    Rövid szakmai önéletrajz elérhetőségekkel;

2.    A projekt leírása: (3500 – 5000 karakter), részletezve a cikk témáját, a feldolgozás módját, az igényelt összeget;

3.   A pályázó három legsikeresebbnek tartott cikke, amely igazolja, hogy a szerző rendelkezik a javasolt tényfeltáró projekt sikeres megvalósításához szükséges szakmai tapasztalattal.

A pályázatok beadási határideje 2012. január 31. További információt az [email protected] címen lehet kérni emailben.

 

Megosztás