szolgálati közlemény

Már Signalon vagy Whatsappon is lehet az Átlátszónak üzenni

Már Signalon vagy Whatsappon is elérhető a kiszivárogtató platformunk, üzeneteket vagy fájlokat küldhetsz a +36-30-834-7445 telefonszámra. Telefononhívásokat nem fogadunk, személyesen pedig csak előzetes bejelentkezés alapján, időpont-egyeztetéssel tudunk fogadni, enélkül nem lehet a szerkesztőséget felkeresni. 

Az Átlátszó által üzemeltetett MagyarLeaks kiszivárogtató platform célja az, hogy olyan információkat gyűjtsünk és publikáljunk, amelyek nyilvánosságra kerüléséhez nyomós közérdek fűződik. Ilyen közérdek lehet például a közhatalom átláthatósága, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a gazdasági szereplők jogsértéseinek nyilvánosságra kerülése vagy a környezet védelme.

A kiszivárogtatásnak több módszere lehetséges, a legegyszerűbb, de nem túl biztonságos, ha e-mailben ([email protected]) vagy postai úton (atlatszo.hu Kh. Nonprofit Kft., 1084 Budapest, Déri Miksa utca 10., 1. emelet 10.) továbbítod számunkra az adatokat.  Biztonságosabban titkosított csatornán a TOR postafiókunkba küldhetsz üzenetet és fájlokat. Itt a nevedet és az elérhetőségedet sem muszáj megadni.

Személyesen csak előzetes bejelentkezés alapján, időpont.egyeztetéssel tudunk fogadni, enélkül nem lehet a szerkesztőséget felkeresni. A kapcsolatfelvétel megkönnyítésére azonban most beüzemeltünk egy Signal és egy Whatsapp fiókot a  +36-30-834-7445 telefonszámon, ezen keresztül is kapcsolatba lehet velünk lépni.

A telefononhívásokra nem válaszolunk, üzeneteket vagy csatolmányokat lehet küldeni Signal vagy Whatsapp platformon, amelyek végpontok közötti titkosítást használnak annak megakadályozására, hogy illetéktelenek hozzáférjenek az üzenetekhez. A telefont az újság szerkesztője kezeli, ha érdekesnek tartjuk, amit küldtél, vissza fogunk jelezni, vagy személyes találkozót egyeztetünk az általad megadott elérhetőségen.

További részletek a MagyarLeaks és a Tudoleaks kiszivárogtató platformról a linkekre kattintva.

Megosztás