szuverenitásvédelem

„A kormány nem akarja, hogy elolvasd ezt a cikket!” – akciózott a Momentum a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál

Tompos Márton, a Momentum elnöke a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál feszített ki egy molinót, melynek felirata: „A kormány nem akarja, hogy elolvasd ezt a cikket”. A politikus ezzel arra reagált, hogy a hivatal néhány napja egy volt III/III ügynököt nevezett ki vezető pozícióba és folyamatosan vegzálja a független médiát.

A molinó második sora egy Átlátszó cikk címe, miszerint „Magánszemélyek bankszámláiról is kimutatásokat kért a Szuverenitásvédelmi Hivatal”. Ebben az augusztus közepi anyagban megírtuk, hogy az általunk peres úton megszerzett dokumentumok szerint túlterjeszkedni látszanak a szervezet törvényi felhatalmazásán azok a kérések, amelyekkel a Szuverenitásvédelmi Hivatal fordult több állami intézményhez és köztestülethez.

Tompos Márton, a Momentum elnöke kedden egy molinót helyezett el a Szuverenitásvédelmi Hivatal kerítésén. Az akciót a párt azért szervezte, mert szerintük „a Fidesz Magyarországán kevés intézmény szimbolizálja jobban a visszatérő szovjet időket, mint a Lánczi Tamás vezette Szuverenitásvédelmi Hivatal”.

 

Közzétette: Tompos Márton – 2024. szeptember 24., kedd

Tompos Márton a molinóval a hivatal előtt

Tompos elmondta, hogy „a hivatal kizárólag azért jött létre, hogy a hatalom ellenfeleit a leggusztustalanabb eszközökkel, állami megfélemlítéssel lehetetlenítse el. És ahogy egyre közelebbinek érzi a végét ez a rendszer, annál erőszakosabbá, válnak. Annál inkább bosszút akarnak állni.

A nyáron például az Átlátszó oknyomozó oldalt támadták meg, és gyakorlatilag külföldi ügynöknek bélyegezték. Pont úgy, ahogy Rákosi idejében is tették. Pont úgy, ahogy teszi azt ma is a KGB-ügynökből lett orosz elnök. Ma azért jöttünk el a Szuverenitásvédelmi Hivatal székhelyéhez, hogy megüzenjük: nem félünk tőlük.

A magyar emberek és a történelem nem felejti el az olyan takonygerincű, szolgalelkű embereket, mint Lánczi Tamás… A Momentum kész megvédeni mindenkit, akit megtámadnak a szabadság ellenségei.” – közölte Tompos, és hozzátette:

„Rád is szükség van! Támogasd a szabadságot, támogasd az Átlátszót te is!”

A politikus azt is elmondta, hogy „A kormány nem akarja, hogy megismerd az igazságot!”, ezért a párt eljuttatja az Átlátszó által írt tényfeltáró cikkeket több tucat településre országszerte.

Ahogy azt korábban megírtuk, Pálvölgyi Ákos, a Szuverenitásvédelmi Hivatal igazgatója június 25-én hivatalos levélben tájékoztatta az Átlátszót arról, hogy „egyedi- átfogó jellegű” vizsgálatot indítottak lapunk ellen. Mivel azonban sem párt, sem jelölőszervezet nem vagyunk, nem gyakorlunk közhatalmat és nem folytatunk politikai kampánytevékenységet, nem működünk együtt a hivatallal.

Címlapkép: Tompos Márton, a Momentum elnöke a Szuverenitásvédelmi Hivatal előtt 20224. szeptember 24-én (fotó: Tompos/Facebook)

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42