médiaszereplés

Közbeszerzési korrupcióról és Iványiék harcáról beszélgetett Katus Eszter a Flaszterben

Az Átlátszó újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol R. Kiss Kornéliával és Dévényi Istvánnal, a Magyar Hang újságíróival beszélte át a hét legfontosabb közéleti eseményeit. Téma volt Iványi Gáborék elkeseredett harca a fennmaradásért, az iskolák és az egyház viszonya, a rendszerszintű korrupció, ami leglátványosabban a közbeszerzéseken keresztül mutatkozik meg, és szóba került az is, mit keresett Hadházy Ákos Orbán Viktor testvérének lőterén.

A Magyar Hang polgári hetilap évekkel ezelőtt indította el saját közéleti vitaműsorát a Youtube-on, ahol a lap munkatársai mindig egy-egy meghívott újságíróval beszélik át az adott hét legfontosabb közéleti témáit. Az Átlátszó szerzői gyakori vendégei a műsornak, ezúttal Katus Eszter ülhetett be R. Kiss Kornélia és Dévényi István újságíró mellé.

Az apropót az adta, hogy a legfrissebb Magyar Hangban megjelent az Átlátszó négyoldalas melléklete is, amelyben az általunk feltárt legutóbbi ügyeket mutatjuk be. Ezúttal arról írtunk, hogyan építi be teljesen a NER Tihany egyes részeit luxustanyákkal és medencének látszó tüzivíz-tározókkal, továbbá hogyan kövezik le lassan a teljes Balaton-partot. Beszámoltunk arról is, miért emeltek vádat Törökbálint volt fideszes polgármestere ellen, hogy Strasbourgba visszük a megszakított és letiltott Portik-interjúnk ügyét, valamint hogy jelenleg 700 ezernél is több magyar él külföldön.

Illetve bemutattuk azt is, mely állami és kormányközeli cégektől folyik a pénz az Orbán Áron vezette céghez. Így került szóba a műsorban, hogy Hadházy Ákos független parlamenti képviselővel bejelentkeztünk egy élménylövészetre Orbán Viktor testvérének lőterén, de sajnos nem kaptunk visszajelzést, és a lőtér helyszínén sem találkoztunk Orbán Áronnal.

A teljes műsor itt visszanézhető

A beszélgetés során kollégánk kifejtette azt is, hogy a közpénz jelentős részét közbeszerzéseken keresztül költi el az állam, ezért fontos figyelni az eljárások menetét, az ismétlődéseket, a korlátozó feltételeket, a résztvevőket és a hatóságok reakcióit. Ezek ugyanis árulkodhatnak arról, hogy korrupciós ügyekkel állunk szemben.

Téma volt továbbá Iványi Gáborék elkeseredett harca a fennmaradásért, az iskolák és az egyház viszonya, és az is, miért elítélendő a szurkolók Gáspár Győző elleni kirohanása.

Megosztás