dezinformáció

A Kutyapárt dezinformációs tárgyú kerekasztal-beszélgetésének résztvevője volt Sarkadi Nagy Márton

Sarkadi Nagy Mártont, az Átlátszó újságíróját is felkérte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy vegyen részt az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban tapasztalható dezinformációs jelenségről szóló, a téma szakértői által folytatott kerekasztal-beszélgetésen.

A Kutyapárt által szervezett eseményen szó volt KGBéláról, a trollfarmokról, és a közösségi médiában terjedő álhírekről is.

November 14-én, a budapesti Lámpás kocsmában szervezett kerekasztal-beszélgetést az orosz-ukrán háborúban harcoló felek dezinformációs taktikáiról és módszereiről a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A meghívott szakértők — Rácz András (Német Külpolitikai Társaság), – Győri Lóránt, (Political Capital), Eperjesi Ildikó (ATV) — között Sarkadi Nagy Márton újságíró képviselte az Átlátszó szerkesztőségét.

A beszélgetés akörül forgott, hogy milyen megjelenési formái vannak a dezinformációs törekvéseknek a hagyományos és a közösségi médiában — különösen a magyar nyelvűben.

 

Szóba került az orosz dezinformációs láncolat a Kremltől a mezei hozzászólókig, a trollfarmok működése, a dezinformáció elleni küzdelem módjai, valamint KGBéla is.

Megosztás