médiaszereplés

A 42 milliárdos zalaegerszegi sportcsarnokról beszélt a Klubrádióban Katus Eszter

Miközben országszerte egymás után halasztják el iskolák és utak építését a „rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése” miatt, egy 42 milliárd forintos sportberuházás közbeszerzési eljárása mégis eredményes lett. Eszerint a 4000 fő befogadására alkalmas zalaegerszegi sport- és rendezvénycsarnok kivitelezője az ország leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrincnek az érdekeltsége, a ZÁÉV lesz. Hogy pontosan mikor kezdődnek a munkálatok, kérdéses. Erről beszélt a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának október 11-i adásában Katus Eszter.

Új multifunkciós rendezvény- és sportcsarnok építésére írt ki közbeszerzési eljárást Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata február végén. A tender eredményét most tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben (TED). Eszerint a komplexum 15 052 m2 nettó mérettel valósul meg, négy szinten, a kivitelező pedig a  ZÁÉV Építőipari Zrt. lesz.

Az elmúlt egy-másfél hónapban minden nagy állami építési beruházás tendere eredménytelenül zárult, attól függetlenül, hogy a bíraláti szakaszban döntöttek-e a már a nyertes cégről vagy sem. Hosszú idő után az volt az első eredményes eljárás – ez azonban a zalaegerszegi önkormányzat szerint csak a látszat.A polgármesteri hivatal Facebook oldala egy hozzászólásban jelezte, hogy „természetesen ez a nagyberuházás sem fog elindulni forrás hiányában.” Erre azonban az ekr.gov.hu-ra feltöltött dokumentumokban egyelőre semmi sem utal.

42 milliárdos sportcsarnokot építhet Zalaegerszegen Mészáros Lőrincék ZÁÉV-je | atlatszo.hu

Miközben országszerte sorra halasztják el iskolák és utak építését a „rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése” miatt, egy több mint 40 milliárd forintos sportberuházás mégis zöld utat kapott. A Zalaegerszegen épülő sport- és rendezvénycsarnok 4000 fő befogadására lesz alkalmas, a régi csarnokot lebontják. A kivitelező az ország leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrincnek az érdekeltsége, a ZÁÉV lesz. *Cikkünk megjelenését követően a zalaegerszegi önkormányzat jelezte, vélhetően ezt a beruházást is felfüggesztik.

A kivételezés viszont már csak azért is furcsa lenne, mert egy nagyon hasonló, 46 milliárdos létesítmény építését éppen a napokban fújt le a kormány Kőbányán.

Ha végül mégsem kezdődik meg az építkezés, várhatóan az sem fogja egyelőre komolyabban megviselni a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV-et. A cég ugyanis rekordévet zárt tavaly a 80 milliárdot meghaladó árbevétellel és a 12,25 milliárd forintos adózott eredménnyel.

Erről, valamint az energiaválság további hatásairól is beszélt kollégánk, Katus Eszter a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának október 11-i adásában. A beszélgetés itt visszahallgatható:

Katus Eszter a Reggeli Gyorsban – 2022.10.11. by atlatszo.hu

Kollégánk a 42 milliárdos zalaegerszegi sportcsarnokról beszélt a Klubrádióban.

Megosztás