médiaszereplés

A Mészáros-cégek legújabb sikersztorijáról beszélt Katus Eszter a Klubrádióban

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV és konzorciumi partnere, a Magyar Építő Zrt. építhet atlétikai pályákat a BMSK megbízásából, alvállalkozóként pedig két Mészáros-céget is bevonnak a projektbe. A részletekről Katus Eszter beszélt a Reggeli Gyorsban.

Atlétikai edzőpályák és egyéb kivitelezési munkák címmel írt ki közbeszerzési eljárást az állami tulajdonú Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) tavaly év végén. Az ekr.gov.hu-ra feltöltött dokumentum szerint a Szabadtéri Edzőpályák (ATE) létesítménye az új Atlétikai Stadionban megrendezésre kerülő atlétikai versenyek lebonyolításához szükséges új bemelegítő pályákat, a hozzájuk tartozó klubházat, valamint a téli edzéseket kiszolgáló dobófészert foglalja magában.

A kivitelezési munkákra január 19-ig lehetett jelentkezni, a beérkező ajánlatokról szóló döntést február 8-án töltötték fel rendszerbe. Ebben az szerepel, hogy a munkát a ZÁÉV Építőipari Zrt.-Magyar Építő Zrt. páros nyerte nettó 15,8 milliárdos ajánlattal. A két cég jelezte, hogy alvállalkozóként a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-t valamint a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-t is bevonja a munkálatokba.

Egyszerre 3 Mészáros-cég dolgozhat ugyanazon a projekten: 15,8 milliárdért építhetnek atlétikai pályákat | atlatszo.hu

Azt állítják, hogy a diákok többsége szerint nem volt tolakodó a tanár magatartása, ezt a magyarázatot csak utólag találták ki a magát kezdetben 18 évesnek mondó álprofilt készítő diákok, és hogy az iskola korrekt és jogkövető módon kezelte az előállt helyzetet.

Cikkünk szerzője, Katus Eszter a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának február 10-i adásában beszélt a részletekről. A felvétel itt visszahallgatható:

Adj szja 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka! Átlátszónet Alapítvány: 18516641-1-42 from atlatszo.hu on Vimeo.

Megosztás