médiaszereplés

Szexista videó, kisemmizett oktatási rendszer – a Flaszterben járt kollégánk

Az Átlátszó szerkesztő-újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol R. Kiss Kornéliával és Dévényi Istvánnal, a Magyar Hang újságíróival beszélgetett többek között arról, mennyit keres ma egy kezdő pedagógus és ez miért „nemzeti tragédia”, szexista-e a mentőszolgálat egyik új videója, és hogy mit tudunk kezdeni azzal a hírrel, ha egy orvos agresszív. 

A polgári Magyar Hang hetilap 2020-ban döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket.

A Magyar Hang legfrissebb számában arról írunk, hogyan játszott ki a kormány ezermilliárdos állami vagyont alapítványi kézbe,  hogyan akadályozott meg a bíróság – átmenetileg – egy természetkárosító beruházást Tihanyban, és hogy milyen – gyakran értelmetlennek tűnő – projektekre folynak el az uniós támogatások a tokaji régióban.

Ezen kívül bemutatjuk, milyen drámai hatása van a rezsicsökkentésnek a hazai ivóvízrendszerre, hány településen szűnt meg az állandó háziorvosi szolgálat mindössze 2 hónap alatt, és hogy pert indítunk azért, hogy megtudjuk, mi áll a tram-train 10 évre titkosított megvalósíthatósági tanulmányában.

A Flaszter 169. adásában téma volt továbbá, miért káros az, ha alulfizetett pedagógusok vannak az oktatásban, hogya járulhat hozzá egy viccesnek szánt, de szexista videó a férfiak negatív énképéhez, mihez kezdünk azzal a hírrel, ha egy orvos agresszív, és hogy hova vezetett a koronavírussal kapcsolatos zűrzavaros kommunikáció.

A teljes műsor itt visszanézhető:

Megosztás