médiaszereplés

Munkatársunk Szíjj László cégének sokmilliárdos megrendeléseiről beszélt a Klubrádióban

A külügyminisztert jachtoztató Szíjj László építőipari cége az elmúlt 3,5 évben 1 ezer 52 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, melynek 43,5 százaléka európai uniós támogatás volt. A vállalkozás utolsó 3 évi profitjából 7 darab Lady Mrd jachtot lehetne venni. A részletekről Erdélyi Katalin beszélt a Reggeli Gyorsban.

 

A sajtószabadságért nem elég tüntetni, fizetni is kell érte – kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Miután kollégánk lefotózta Szijjártó Péter külügyminisztert az állami megrendelésekből meggazdagodott Szíjj László máltai bejegyzésű luxusjachtján, kigyűjtöttük a Közbeszerzési Értesítőből Szíjj legfontosabb cégének elmúlt évekbeli közpénzes munkáit.

A hivatalos állami adatbázis alapján készített összesítésünkből az derült ki, hogy a Duna Aszfalt Kft. a legutóbbi 3,5 évben, 2017. január 1. és 2020. augusztus 25. között nettó 1 ezer 52 milliárd (1.052.000.000.000) forint értékű közbeszerzést nyert el.

 

Az elmúlt három évben több százmilliárd forintnyi uniós forrást használt, és 7 luxusjachtnyi profitot termelt Szíjj László építőipari cége

A magyar külügyminisztert jachtoztató kormányközeli nagyvállalkozó Duna Aszfalt Kft-je 2017 óta egyedül vagy konzorciumban összesen 1 ezer 52 milliárd (1052.000.000.000) forint értékű közpénzes megbízást kapott a magyar államtól, és eközben 7 Lady MRD-nyi, azaz hétmilliárd forintos luxusjachtnyi nyereséget termelt. A cég által elnyert megbízások 43,5 százalékát európai uniós támogatásokból finanszírozták.

Ráadásul ennek a hatalmas összegnek 43,5 százaléka (458,9 millió forint) európai uniós támogatás volt, pedig az állami megrendelésekről döntő kormány – beleértve a Szíjj jachtján nyaraló külügyminisztert is – évek óta folyamatosan az EU ellen hergeli a magyar lakosságot.

A Duna Aszfalt közbeszerzéseit összesítő munkatársunk, Erdélyi Katalin a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának augusztus 27-i adásában beszélgetett a témáról Lampé Ágnes műsorvezetővel.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

 

Ha már egyszer itt vagy… Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás