médiaszereplés

A HírTV-nek és a Klubrádiónak is nyilatkozott munkatársunk a TAO-támogatásokról

Az országban elsőként az Átlátszó tette közzé, hogy mely cégek adtak TAO-támogatást öt Fidesz-közeli focicsapat, a Felcsút, a Fradi, a Kisvárda, a Mezőkövesd és a Videoton részére. Erdélyi Katalin a Klubrádiónak és a HírTV-nek is nyilatkozott a részletekről.

Szerdán írtuk meg, hogy fél év után sikerült kiszednünk a Magyar Labdarúgó-szövetségből (MLSZ), hogy az elmúlt három évben mely cégek nyújtottak TAO-támogatást egyes kormánykedvenc futballkluboknak. Most először került nyilvánosságra, mely cégeken keresztül dől a közpénz a Felcsút, a Fradi, a Kisvárda, a Mezőkövesd, és a Videoton kasszájába.

Nagy meglepetés nincs az adatokban, csak a korábbi sejtések igazolódtak be: főként a közbeszerzésekkel kitömött vállalkozások öntik a közpénzt a NER-közeli csapatokba. Mészáros Lőrinc, Szíjj László, Kuna Tibor és Orbán Győző cégei mellett az OTP, a MOL és a Telekom is nagy összegeket adott a vizsgált focikluboknak.

Erdélyi Katalin, az Átlátszó újságírója a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában csütörtökön beszélgetett a részletekről a műsorvezetőkkel.

Munkatársunk csütörtökön nyilatkozott a HírTV-nek is, ami aznap esti Híradójában dolgozta fel az Átlátszó cikkét.

 

Megosztás