interjú

A cégek olyanok, mint Drakula – José Bové videóinterjú

Társadalmi célok vezérlik, nem alkuszik meg és nyer. José Bové életútja legalább annyira színes, mint a személyisége. Az értelmiségi család fiából ’68-as békemozgalmár majd sajtkészítő gazda és parasztvezér lesz. Onnan egyenes, ám meredek út vezet az Európai Parlamentbe. A szimbolikus ellenállás mestereként beleáll a konfliktusokba, ha azzal egy fontos ügyre tudja a média figyelmét ráirányítani. Csapatjátékos, médiaszemélyiség az egyszerű emberek képviselőjének karakterét viszi a globális nagyvállalatokkal szembeni küzdelemben. Tudja, hogy miként hálózzák be a profitérdekek a demokratikus intézményeket, és az átláthatóság fegyverével küzd ellenük.

Rablás Brüsszelben című legutóbbi könyve tavaly nagy siker volt Franciaországban, most magyar nyelvre fordítva adták ki. Ennek kapcsán beszélgettünk vele a lobbikról, demokráciáról, átláthatóságról, a TTIP-ről és szélsőséges pártokról.

 

Vágó Gábor – Halász Áron – Dobsi Viktória

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás