választás 2022

Kövesse a választási eredményeket vasárnap az Átlátszó eredményváró oldalán!

Részvételi és szavazatszámokat bemutató térképek, ellenzéki, fideszes és csatatérkörzetek, mandátumok és sok más. Kövesse az országgyűlési választás eredményeit vasárnap az Átlátszón!

Hasonlóan a tavalyi ellenzéki előválasztáshoz, az 2022-es országgyűlési választásra is összetett eredményváró oldallal készül az Átlátszó szerkesztősége. A vasárnap reggel hétkor élesedő eredményváró oldalon napközben a részvételi adatok, 19:00 órától pedig a választási eredményeket követhetik olvasóink. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) azonnali hozzáférést biztosított szerkesztőségünknek a teljes választási adatbázishoz, így a napközbeni adatközlések után szinte azonnal láthatóak lesznek az új adatok diagramjainkon és térképeinken.

A nap folyamán a részvételi adatok hét alkalommal fognak frissülni, a 7:00, 9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 és 18:30-as időpontok adataival az egyes időpontok után nagyjából fél órával. Ennek oka, hogy az NVI-nek is fel kell dolgoznia az egyes időpontokig beérkezett részvételi adatokat.

Részvételi térkép próbaadatokkal

19:00 óra után, a szavazókörök zárását követően kezdődik a szavazatok számlálása, mely adatokat az NVI nagyjából tíz percenként fogja frissíteni az adatbázisában. A választókerületi és településszintű térképeken kívül vizualizáción mutatjuk be az egyéni jelöltekre, országos és nemzetiségi listákra leadott szavazatokat. Ezen felül a korábbi elemzésünkben bemutatott 26 csatatér körzetet is figyelemmel fogjuk kísérni, bemutatva, hogy a Fidesz vagy az ellenzéki pártok kapták-e a több szavazatot.

Eredményváró diagramok várnak az eredményre

Ellenzéki, fideszes és csatatérkörzet szerinti felosztás

A mandátumok számolása a szavazatok összesítését követően fog elkezdődni. A mandátumszámításhoz az NVI vezetőjének engedélyére van szükség, ugyanis alacsony feldolgozottság mellett félreérthető, a végleges eredménytől igen nagymértékben eltérő, nehezen kommentálható részeredmény is kialakulhat.

Egyéni és országos listás jelöltek táblázatban

A választási eredmények mellett külön oldalon frissíteni fogjuk a népszavazás részvételi adatait és eredményeit is.

Népszavazási kérdések

A választási oldal az alábbi linken fog vasárnap, az első részvételi adatok közlését követően élesedni: atlo.team/valasztas2022-reszvetel

Az Átlátszó korábbi választási eredményeket is bemutató választási oldala itt érhető el: atlo.team/valasztas2022/

Adj szja 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka! Átlátszónet Alapítvány: 18516641-1-42 from atlatszo.hu on Vimeo.

Megosztás