szolgálati közlemény

Junior Prima díjat kapott Szabó Krisztián, az Átlátszó újságírója

2021-ben már nyolcadik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri a hat legkiválóbbat választja ki, akik elnyerik a Junior Prima Díjat 2021-ben magyar sajtó kategóriában. Az idei díjazottak: Dóczi Violett (Behaviour – a HR-magazin – főszerkesztő, Bolgár Hírek – főszerkesztő, MTVA), Kiss Dóra (Hajdú-bihari Napló), Molnár H. Boglárka (Kecskemét Tv), Szabó Krisztián (atlatszo.hu), Zsoldos Ákos (portfolio.hu), Vermes Nikolett (független).

2021. október 5-én kedden, Budapesten tartották a Junior Prima díj díjátadóját sajtó kategóriában, ahol munkatársunk, Szabó Krisztián, az Átlátszó és az ATLO adatújságírója is díjat kapott. A díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesültek.

Krisztián pályázati munkái között számos koronavírussal kapcsolatos projekt és cikk is szerepelt, többek között a járvány első évét bemutató adatvizualizációs anyag, a hiányzó Pfizer-vakcinákról szóló cikke, a keleti vakcináknak köszönhető feltételezett magyar oltási előnyt elemző cikke és a kínai vakcinák korosztályon belüli megoszlását bemutató cikke.

A nagyobb projektek közül továbbá a Budapest Főváros Levéltárának közreműködésével létrejött Határon túli helységneveket őrző közterületnevek Budapesten című anyagot, a magyar olimpikonok sikereit összegző munkát és az előválasztási adatokat vizualizáló oldalt is megtekinthette a zsűri.

Fotók: Bátorfy Attila

A KAVOSZ sajtóközleménye szerint a Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban. 2007-ben született meg a döntés az alapítók részéről, hogy a fiatalok között is jutalmazni kívánják a legkiemelkedőbbeket. Innentől kezdve a 30 év alatti tehetségeknek külön lehetőségük adódott a megmérettetésre. A díj segítséget és további ösztönzést kíván nyújtani szakmai céljaik megvalósításához azzal, hogy eredményeiket honorálja, visszajelzést ad a díjazottaknak arról, hogy jó úton járnak, teljesítményük és munkásságuk nem maradt észrevétlen.

Fotók: Bátorfy Attila

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella a Net Média Zrt. résztulajdonosa, Holló Márta az ATV műsorvezetője, Gundel Takács Gábor a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója, Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László a VOSZ főtitkára, Dr. Szabó László, a Mediaworks elnök vezérigazgatója és Vaszily Miklós a TV2 elnöke.

„A jelöltek mind nagyon komoly lehetőséget kaptak azzal, hogy részt vehettek ezen a megmérettetésen. Akinek most nem sikerült a legjobb 6 közé kerülnie, annak sem szabad elkeserednie, hiszen a további kemény küzdelem és elhivatott munka által még újabb lehetőségek állnak előtte. Mindannyiunk felelőssége és közös feladata, hogy támogassuk a fiatalokat” – mondta Krisán László, a zsűri elnöke. „Tájékozottságra való igényünk csillapíthatatlan, külön tiszteletet érdemelnek a sajtó azon munkatársai korra való tekintet nélkül, akik ezekben a járvány sújtotta időkben is jelen vannak mindenhol, hogy mi az otthonainkban olvashassunk a világ eseményeiről.”

Megosztás