adatvizualizáció

Videóval ünnepeljük az ÁTLÓ adatvizualizációs projekt második születésnapját

Két évvel ezelőtt indítottuk el az Átlót, Magyarország első és máig egyetlen, kizárólag adatalapú médiatartalmakra szakosodott projektjét. Ennek megünneplésére összeállítottunk egy két és fél perces videót a tavaly november óta elkészített munkáinkról.

Támogatási kampány

ATLO – The 2nd Year: ezzel a videóval mutatjuk be azokat a munkákat, amiket az oldalunk második évében készítettünk.

ATLO – The 2nd Year videó

A videóban bemutatott anyagok elkészülésében közreműködtek:

Adamik Zsuzsanna, Bátorfy Attila, Böcskei Balázs, Bodoky Tamás, Csiffáry Gabriella, Dián Dóra, Galambosi Eszter, Goth Alex, Győri Gábor, Hári Veronika, Horváth László, Hunyadyné Fabó Beáta, Jeczkó Mercédesz, Kangyal András, Korényi Péter, Maier Péter, Mikola Bence, Nepusz Tamás, Német Szilvia, Patyi Violetta, Rab Judit, Szabó Krisztián, Szemerey Samu, Szopkó Zita, Szóda Krisztián, Ternovácz Bálint, Urbán Ágnes, Vidos Péter, Vizi Judit Csenge, Zala Krisztina, Zsilák Szilvia

Új partnereink:

  • Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (OSCE/EBESZ)
  • Szabad Európa Rádió (Radio Free Europe/Radio Liberty)
  • Budapest Főváros Önkormányzata
  • Budapesti Fővárosi Levéltár

A zenét egy nagyon tehetséges fiatal magyar producer, Peter Koren készítette. Köszönjük olvasóinknak a törtetlen figyelmet és támogatást! A videóban látott munkáink az ÁTLÓ oldalán megtekinthetőek:

ATLO

Az ATLO Magyarország első, kizárólag adatújságírásra és adatalapú vizuális tartalmak elkészítésére szakosodott csapata. Az ATLO az Átlátszó finanszírozásából jött létre, hivatalosan 2018 novemberében indultunk. Célunk, hogy az Átlátszó hagyományos oknyomozó és tényfeltáró tevékenységének vizuális támogatása mellett olyan tartalmakat is létrehozzunk, amelyek tudományos, történelmi, urbanisztikai vagy kulturális témákat dolgoznak fel. Munkáinkat eddig a legnagyobb magyar hírportálok, mint az Index, a 24.hu, a HVG, a 444, a Blikk, az RTL Klub vagy az ATV mellett idézte a Global Investigative Journalism Network, a Tagesspiegel és az Online Journalism szakblog.

Szabó Krisztián – Bátorfy Attila

Megosztás