Printa/ATLO

Hordható térképes adatvizualizáció: mától kaphatók az Átló és a Printa limitált kiadású pólói

A Printa az Átlátszó adatvizualizációs csapatának két klasszikus anyagából készített limitált példányszámú pólósorozatot. A pólók mától megvásárolhatók a Printában, a Rumbach Sebestyén utcában.

A kollekció két úttörő magyar csapat együttműködésével jött létre. Az Átlátszó grafikai csapata, az ATLO az első olyan különálló szerkesztőségi projekt, amely kifejezetten adatalapú médiatartalmak készítésére specializálódott. A Printa pedig Magyarország első környezettudatos márkája, egyedi tervezésű termékeiket fenntartható alapanyagokból és módszerekkel gyártják.

A kollaboráció eredménye két limitált szériás póló, amelyek mintái az ATLO térképes adatvizualizációira épülnek, így nem csupán képileg, de tartalmilag is izgalmasak. Az első póló Magyarország összes települését és épületeit összekötő, több mint 200 ezer kilométernyi úthálózatát mutatja be; a második grafika összehasonlítja, hogy a magyar megyeszékhelyek beépítettsége és lakosságszáma hogyan alakult az 1780-as évektől napjainkig.

A pólók organikus pamutból készültek, kizárólag megújuló energia felhasználásával. A minták kézi szitanyomással, vízbázisú festékkel kerültek rájuk a Printa műhelyében. A kollekció a Printában elérhető, a vásárlással az Átlátszó és az ATLO munkáját is támogatod.

A PÓLÓKAT ITT LEHET MEGVÁSÁROLNI

 

A PÓLÓKAT ITT LEHET MEGVÁSÁROLNI

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás