balatonfüred

Polték szomszédjában vásárolt balatoni luxusapartmant a győri szexbotrány kulcsfigurája

Rákosfalvy Zoltán, a Győr polgármesterének, Borkai Zsoltnak az ügyeit intéző és vele együtt szexpartin lelepleződött ügyvéd ugyanabban a balatoni luxus appartmanházban vett üdülőt, ahol ingatlantulajdonos lett Polt Péter és a felesége is. Az ingatlanvásárlásokról három éve számoltunk be, az appartmanok ma is Polt, illetve Rákosfalvy nevén vannak.

Győr fideszes polgármesterének ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán ugyanabban a balatonfüredi luxus appartmanházban vett üdülőt, ahol Polt és neje is megvásárolt egy ingatlant. A vásárlásokról három évvel ezelőtt számoltunk be:

Újabb Fidesz-közeli nyaralókra bukkantunk a balatonfüredi Polt-apartman szomszédságában

A Fidesz egyik kedvelt győri ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, és CBA-s káderek is ingatlant vettek abban a balatonfüredi luxustársasházban, amelynek másik felében Polt Péter legfőbb ügyész a feleségével együtt lakást vett.

 

A Népszabadság még 2016-ban szúrta ki, hogy Polt Péter a feleségével együtt megvett egy „Örökpanorámás luxusingatlanként” hirdetett lakást Balatonfüreden, egy, a tó partján felhúzott, két épületrészből álló apartmanházban. Az ingatlannak wellness részlege is van fedett medencével és szaunákkal, valamint pihenőligettel. A sajtóban megjelent hírek szerint a 62 négyzetméteres lakásért a hozzá tartozó 6,7 négyzetméteres terasszal 70 millió forintot fizettek Polték, de a legfőbb ügyész szerint a vételár kevesebb volt.

Az Átlátszó kíváncsi volt arra, hogy kik költöztek be Polték mellé a luxus appartmanházba, ezért a tulajdoni lapok alapján megnéztük az A és a B épületrész lakóit is. Az előbbiben jászsági milliárdos üzletemberekre, tehetős ügyvédekre és Kisteleki István sportvezetőre akadtunk, a másik házrész lakóiról pedig itt olvashat.

Utóbbiban szerepelt a győri, jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán, aki a városi önkormányzattal és a Fidesz parlamenti frakciójával is szerződéses kapcsolatban állt.

Friss tulajdoni lap lekérésével ellenőriztük: a kérdéses ingatlan – egy 81 négyzetméteres üdülő 13,4 négyzetméteres terasszal – jelenleg is a győri jogászemberé, 2016-ban vásárolta. A legfőbb ügyész legfrissebb vagyonnyilatkozatában pedig szintén szerepel a sajátja – ami viszont „csak” 62 négyzetméter, és a terasz sem olyan nagy, mint Rákosfalvyé.

A Magyarországon megengedett 11 kaszinókoncesszió közül hármat is elnyert Rákosfalvy.  A tendert megnyert Treff-Klub Kft.-t nem sokkal korábban vette meg az ügyvéd, az ügyvezető pedig Kruppa Zsolt lett. Kruppa neje érdekelt a TFK-Impex Kft.-ben, amelynek másik tagja – az Opten Kft. adatai alapján – Seszták Miklós korábbi fejlesztési miniszter felesége volt, és jelenleg is az.

Rákosfalvy Zoltán annak a győri elitklubnak a tagja, amely behálózza a megyeszékhelyet, s amely főszerepet játszott a polgármester választási szexbotrányában:

A polgármester rokonai, barátai és üzletfelei – lerajzoltuk a „Győrt behálózó polipot”

Borkai Zsolt viselt dolgairól néhány napja kezdett publikálni egy anonim blog: a nyilvánosságra került fotók tanúsága szerint Győr fideszes polgármestere tavaly szexpartin vett részt az Adrián Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint Szabó Ervin üzletember társaságában. Cégnyilvántartási adatok szerint Győr fideszes polgármesterének fia több cégen keresztül kötődik apja útitársához: Rákosfalvy Zoltánnal közös vállalkozása is volt Borkai Ádámnak.


Csikász Brigitta

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta. Fotó: Átlátszó

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás