közösségi közlekedés

Ökumenikus kegyhelyet avatott a Kutyapárt a MÁV-menetrendért való fohászkodás céljából

Bár a kormány a keresztény értékeket védi hazánkban elsősorban, mégsem szabhat gátat annak, hogy minden magyar állampolgár – vallástól, felekezeti hovatartozástól függetlenül – közös kegyhelyen fohászkodhasson egy valamennyiünket érintő szent célért, a MÁV-járatok pontosságáért. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ezért néhány nappal ezelőtt fohászkodásra kijelölt kegyhelyet avatott fel és adott át a tömegközlekedőknek a Keleti pályaudvar szomszédságában.

Múlt pénteken avatták fel, és cikkünk gépelésekor a kegyhely – ellentétben a Legkisebb Igaz Magyar Nő szobrával – még állt.

A viccpárt az ökumené színhelyének azt a placcot választotta, ahova a hatóságok még 2015-ben, az afgán menekültek Keleti pályaudvari táborozása idején vertek le egy vascsövet, felhívva a hazájukat elhagyni kényszerültek figyelmét, legyenek kedvesek ne ott reggelizni.

A táblának azóta bőven lába kelt, a cső maradt – utóbbit alakították át az MKKP aktivistái, a vertikális objektumot horizontálissal kiegészítve, így már nem lehet kétséges a kegyhely kereszténységre utaló jellege.

A 21. századi praktikumot és széles használhatóságot a párnázott térdeplő és a ráborulásra, esetenként jajongásra alkalmas támaszkodó felület biztosítja.

A párt célkitűzése ez volt: „a Sötét, Gonosz És Érthetetlenül Merev Menetrend többé ne zavarhassa össze a Szabadon Késő Szent MÁV járatait. Használjátok a térdeplőt ti is türelemmel, alázattal, lélekben megerősödve!”

A kegyhelyet a kezdeményezők sámánnal, dobbal, siratóasszonnyal szentesítették, s még egy frappáns, a MÁV Elvira nevű menetrendi rendszeréhez írt fohászt is a felhasználók rendelkezésére bocsájtottak. Utóbbira is nagy szükség lesz, az elmúlt héten ugyanis volt alkalom, amikor 150-320 percet is késtek a MÁV vonatai.

Kocsis Noémi

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás