Kreml-barát nyugati újságíró és az orosz propagandagépezet áll a Fidesz által sulykolt “Soros-terv” elnevezés mögött

Kép: Vlagyimír Putyin orosz elnök és F. William Engdahl Kreml-barát, nyugati újságíró. Montázs. Forrás: www.williamengdahl.com
Kép: Vlagyimír Putyin orosz elnök és F. William Engdahl Kreml-barát, nyugati újságíró. Montázs. Forrás: www.williamengdahl.com

 

Átveri az országot a Fidesz az ún. “Soros-terv” elnevezéssel. Utánajártam a fabula eredetének, a nyomok egy Kreml-barát nyugati újságíróhoz és az orosz propagandagyárhoz vezettek. Ismerje meg a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb politikai blöffjét!

 

 

Amikor Aylan Kurdi szíriai kisfiú holtestéről készült fotók bejárták a világsajtót, senki nem késlekedhetett tovább. Humanitárius katasztrófa fenyegetett több százezer háború és nélkülözés elől menekülő embert. Valamilyen megoldást kínálni kellett a menekültáradatra.

Másnap, 2015. szeptember 4-én, Budapesten a nagy európai menekültválság egyik legdrámaibb napját élhettük át. Kiderült: a magyar rendőrség és állam blokkolta menekültek ezreinek továbbhaladását, akik vasút helyett gyalogosan indultak el az autópályán, Ausztria felé.

Ugyanezen a napon a visegrádi négyek államfői találkoztak Prágában. Nyilatkozatukban felszólították az Európai Uniót (EU), hogy sürgősen találjanak megoldást Líbiában, Szíriában és a Közel-Keleten. A nap végén Németország és Ausztria közös döntést hoztak. Beengedték országukba a Magyarországon feltartóztatott menekülteket:

Refugees, welcome!

A világsajtót bejárták az ausztriai és németországi pályaudvarokon készült képek. A hálás menekültek Angela Merkel fotóját emelték a magasba. Úgy tűnt: a humánum győzött a politikai haszonszerzés és a hatalmi cinizmus felett. Ismert: a 2015-ben kitört európai menekültválság az európai kontinenst váratlanul érte. Három fő irányban kellett azonnal cselekedni:

 • az EU felé áramló menekültek és gazdasági bevándorlók megállítása szomszédos országokban;
 • az EU területére – Görögország és Olaszország területére – már belépett 160 ezer ember biztonsági átvilágítása, regisztrálása;
 • emberéletek megmentése és a külső határok védelme.

Van bevándorlás kérdés”, írta G. Fodor Gábor, de neki is tudnia kellett: a migráció mint jelenség egy olyan alapvető társadalmi mobilizációs forma, amely a világon mindig létezett, a legkülönbözőbb szinteken. Így volt ez 2015 előtt is. Az ENSZ adatai alapján tudjuk, hogy a bevándorlás mint világjelenség 40 százalékkal nőtt, de a vizsgált időszakban a Föld lakosságának száma 6,1 milliárdról 7,1 milliárdra nőtt. Ez azt is jelenti, hogy a bevándorlás aránya a teljes népességre vetítve három százalék körül maradt, ami többé-kevésbé változatlan arány a 60-as évek óta.

A 2015-ös helyzet újdonságát az adta, hogy a hagyományos migrációs ütem mellett 2015-ben egymillió, 2016-ban több százezer menekült jelent meg a statisztikákban. Az elmúlt két évben az Európai Unió hatékonyan lépett fel az EU felé áramló menekültek és gazdasági migránsok megállítása területén. Ezek:

voltak. Csakhogy amíg az európai intézmények arról kezdtek el vitatkozni, hogyan kezeljék a 2015-ös menekültválság következményeit – értsd: hogyan regisztrálják, fogadják és helyezzék el ezeket az embereket –, addig egy európai politikus egy teljesen eltérő megközelítést alkalmazott.

A magyar kormányfő és propagandagépezete biztosra ment: az európai menekült- és migrációs válságot nem lehet maradéktalanul megoldani.

Éppen ezért soha nem volt kérdés: Orbántól a válság megoldására az európai közösség nem várhatott konkrét javaslatot. Ellenben a válság alternatív értelmezésének narratíváit nemcsak előállította, de előszeretettel terjesztette is. Tudatosan felépített gyűlöletkampányában kiemelt helyet kapott Brüsszel és Soros György, magyar származású, amerikai üzletember.

A “Soros-terv” mint toposz

A Soros-ellenes kampány egy információs hadművelet, tudatosan felépített gyűlöletkampány és politikai mérföldkő a modern európai történelemben.

Korábban, ha valaki magas kormányzati pozícióban szolgált, a nyilvánosság előtt tartózkodott összeesküvés-elméletek emlegetésétől. Ez a 2010-es évek elejéig a politikai szélsőjobb és a 90-es évek kelet-európai nacionalistái – Tudjman, horvát elnök, Mečiar, szlovák miniszterelnök – narratívája volt. Ha valaki meg akarta őrizni komolyságát, tartózkodott az ilyen témáktól.

Az ilyen mesterségesen konstruált világmagyarázatok évszázadok óta hasonló logika alapján működtek. Hiába vannak kérdéseink, ha valódi válaszok helyett totálisan átlátszó, de hatékony összeesküvés-elméleteket kapunk. A magyar kormánypropaganda üzenetei passzoltak egy fokozatosan felépített információs buborékba és egy évszázadok óta létező kulturális térbe.

A “Soros-terv” mint kifejezés sem újdonság. Soros György szinte minden ideológiai ellenfele rendelkezett egy “Soros-tervvel” – időben, térben, egymástól függetlenül. Volt ilyen Putyin zsebében, de az amerikai republikánusok is kaptak egy példánnyal belőle. Felbukkant Cipruson, és nemrég Macedóniában is.

A toposzt mindig a nacionalista, vallási hívószavakat használó, rendpárti, autoriter jellegű hatalom használta narratívájában. Lényege, hogy a Soros teremtette állítólagos veszély ellen, a “leleplező” fél nyújthat ellenszert. A témában született konspirációs elméletek kialakításába még az is belefért, hogy különböző, egymásnak ellentmondó változatok is létrejöhettek.

Ez történt a 2015-ös menekültválság értelmezése körül is. Ezért is fontos megvizsgálni, kik és hol kezdték el a kifejezést használni. A menekültválsággal összefüggésben megfogalmazott konspirációs elmélet első megfogalmazása a Moszkva által működtetett álhírgyárhálózat sűrűn foglalkoztatott alkalmazottja,  F. William Engdahl nevéhez fűződik.

Ki ez az F. William Engdahl?

 

Fotó: F William Engdahl interjút ad az orosz propagandát terjesztő New Eastern Outlook folyóiratnak. Forrás: journal-geo.org
Fotó: F. William Engdahl interjút ad az orosz propagandát terjesztő New Eastern Outlook folyóiratnak. Forrás: journal-geo.org

 

Magyarországi apologétája, Lovas István szerint Engdahl egy “brilliáns geopolitikai elemző”, tavaly ő javasolta Orbán Viktort a Nobel-békedíjra.

Valójában Engdahl egy rögeszmékkel teli, dezinformációs és propagandatroll, az alternatív média sztárja. Évtizedek óta a szélsőjobboldali amerikai Lyndon LaRouche-féle összeesküvés-hálózat egyik fontos részvevője. Írásaiban, könyveiben több, ma már klasszikusnak számító LaRouche narratívát újrahasznosított. Néhány példa, röviden.

Engdahl szerint az 1960-as évekbeli New Age mozgalom egy CIA által támogatott projekt volt, a hippi mozgalom az “angol-amerikai liberális establishment” felügyelete alatt állt, később ugyanez az elit nyitotta meg a “a faji háború” frontját, illetve bújtotta fel 1968 májusában a francia diákokat a G-10 hatalmak pénzügyi érdekei ellenében.

Engdahl azt is állítja, hogy az olaj valójában korlátlan és nem egy fosszilis üzemanyag. Állítását a sztálinista korszakban végzett szovjet kutatásokkal támasztotta alá. Félreértelmezte a rákkutatásban végzett tudományos kutatásokat is. A New Eastern Outlooknak írt cikkében megállapította: nem a rák, hanem a kemoterápia öli meg az embereket.

Témánk szempontjából fontos állomás Engdahl munkásságában a LaRouche-féle Executive Intelligence Review folyóiratban 1996-ban megjelent “A varárzsló Soros György mögött rejlő titkos pénzügyi hálózat” című írása. A napjainkban is virulens, Soros köré épülő összeesküvés-elméleteket ő indította útjára. Engdahl volt az első, aki rendszerbe szedve “leleplezte” és ideológiailag ellenfélnek jelölte ki a magyar származású amerikai üzletembert az amerikai szélsőjobboldalon.

Azt pontosan nem tudjuk, mikor csapott le az orosz propaganda a Németországban élő amerikaira, de egy biztos: a Szovjetunió szétesése után az orosz nacionalizmus felemelkedése és imperialista törekvései hirtelen együttállásba kerültek a liberális demokráciát belüről bíráló amerikai szélsőjobboldallal, így a larouchisták mozgalmával is. Ne lepődjünk meg:

Az amerikai szélsőjobb és az orosz nacionalisták felfedezték egymást a közös – liberális demokráciát képviselő – ellenséggel szemben.

Így történhetett, hogy Engdahl és nyugat-európai társai, akik Nyugaton aggódó írásaikban krokodilkönnyeket hullajtottak Moszkva “démonizálása” miatt, az orosz propagandafelületeken mint “nyugati szakértők” jelentek meg, akik egyébként különböző think tank intézeteknek és elemző tematikájú felületekre írják angol nyelvű szakértői cikkeiket.

Nézzük, hol találkozhatunk ezzel a kváziszakértővel.

Engdahl az összeesküvés-elméleteket terjesztő Globalresearch.ca oldal állandó munkatársa. Megszólaltatják az orosz Russia Today tv-csatornán is, mint “nyugati elemzőt”. Rendszeresen publikál a Katehon orosz neofasiszta think tank intézetben. Ír és tanácsokkal is ellátja az amerikai Veterans Today weboldalt, amely antiszemita összeesküvés-elméleteket népszerűsít. A Geopolitica és az Eurasia – Rivista di Studi Geopolitici olaszországi újfasiszta folyóiratok tanácsadó testületeinek tagja.

Magyarországon Engdahl gondolatait a kormánypropaganda népszerűsíti. Felbukkant már a Pesti Srácok, a 888.hu, a Demokrata és a Magyar Hírlap felületén is.

Hogyan járta be a világot a “Soros-terv” konspirációs narratíva Moszkvából, Tusnádfürdőig?

A “Soros-terv” kifejezés először az Új Keleti Szemle (New Eastern Outlook, NEO) felületén 2016. április 27-én élesített Hogyan uralják a NATO-hoz becsatolt think tank intézetek az EU menekült politikáját? című F. William Engdahl írásban bukkant fel. Április 28-án a Globalizációkutató Központ (Centre for Research on Globalization, CRG) vette át ugyanezt a cikket.

Április 29-én a Sputnik news orosz hírportál írt egy összefoglalót az Engdahl-cikkről “Atlantista bábok: Ki áll a “Merkel-terv” és az európai menekültválság mögött?” címmel.

Magyarul először Lovas István blogján jelent meg április 29-án Engdahl cikkének szemlézése “Merkel terv = Soros-terv” címmel. Másnap, az RT magyar szakértő megszólalója, a Kreml-párti linzi Europa Forum magyar előadója, Őry Mariann “Kérdések a „Merkel-terv” ügyében” című cikkében foglalta össze Engdahl produkcióját a Magyar Hírlapban.

A Zerohedge alt-right, orosz propagandát hirdető weboldalon 2016. július 6-án jelent meg egy cikk “Hogyan hozta létre Soros György egymaga az európai menekültválságot – és miért?” címmel.

“Létezik egy Soros-terv” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn, 2017. július 22-én. A toposz tizenöt hónappal az első Engdahl-cikk megjelenése után jelent meg a magyar kormány kommunikációjában.

De mit állít a “Soros-terv” toposza?

A Kreml-, az alt-right- és a Fidesz-propaganda több ponton feltűnő hasonlóságot mutat, amelynek lényegét úgy lehetne összefoglalni, hogy Soros György egymaga robbantotta ki, és vezényelte le emberei segítségével a 2015-ös menekültválságot, aminek legfőbb célja Európa megsemmisítése.

Az Engdahl cikk állítása, hogy a menekültválság fő felelősei nem az EU arctalan diplomatái és Angela Merkel kancellár, hanem a NATO-hoz becsatolt think tank intézetek.

“Így már érthetővé válik, hogy a “Merkel-Terv” valójában egy Soros-terv” – írja Engdahl.

Engdahl szerint Merkel egy báb, aki az amerikaiak parancsára nyitotta meg Németországot és Európát a menekültek előtt. A háttérből irányított német kancellárról elnevezett Merkel-tervet Engdahl szerint az “újonnan létrehozott és kitűnően megfizetett nemzetközi think tank Európai Stabilitási Kezdeményezés (European Stability Initiative, ESI) írta meg, amely intézet mögött, Engdahl szerint, Soros György állt.

AZ ESI-t valójában 1999-ben alapították, egy Dél-Kelet-Európára fókuszáló, független elemzőintézet, amelynek Berlinben, Brüsszelben és Isztambulban vannak irodái. A menekültválság kapcsán az EU–Törökország megállapodás kidolgozására kérték fel az intézetet, anyagilag a Svéd Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség (Swedish International Development Cooperation Agency, SIDA) támogatta.

Az sem volt titok, hogy a megállapodási javaslatot az ESI vezetője, Gerald Knaus nyújtotta be Merkelnek. A végleges változatnak pedig maga az ESI adta ezt a nevet: The Merkel-plan.

 

 

 

 

És a Merkel-terv működött: a bevándorlók között legnépszerűbbnek tartott nyugat-balkáni útvonalon elapadt a forgalom. A The Times 2015-ben a német kancellárt választotta az év emberének.

Eközben Orbán Viktor nem tudott hiteles javaslatot tenni sem az elhelyezés, sem az EU külső határai feletti ellenőrzés visszaszerzése témájában. Magyarország a válság kitörése előtt három hónappal egyoldalúan felfüggesztette a menedékjogra vonatkozó EU-s szabályozást, azt állítva, hogy “a hajó tele van”, a rendszer túlterhelt.

Magyarország 2015-ben a nyár folyamán semmilyen előkészületet nem tett az érkezők fogadására, de felépítette a hírhedt ideiglenes déli határzárat. A kerítés ellenére menekültek tízezrei jutottak át Magyarországon Európa más országaiba (2017. novemberi helyzet). A 2015-ös nagy menekülthullámot az ideiglenes déli határzár – mint politikai szimbólum – képtelen volt megállítani.

Csakhogy Orbán valójában soha nem akarta megoldani a menekültválságot. A magyar miniszterelnök kihasználta az ölébe pottyant lehetőséget, és az európai politikusok hibáinak értelmezését kínálta fel saját, önző belpolitikai céljai elérése érdekében. A kötcsei beszéd szerint ez a hiba az európai vezetők “liberalizmusa”.

Orbán értelmezésében a menekültválság egy lehetőség, ami véget vethet a problémák 1945 óta alkalmazott, emberi jogi alapú megközelítésének. Így meg tudná akadályozni a muszlim vallású emberek befogadását, és létre tudna hozni – orosz mintára – egy illiberális európai állami berendezkedést, gondolhatta.

Orbán úgy tett, mintha aggódna az európai probléma miatt, valójában üdvözölte azt, és várta az elmélyülő válság újabb politikai előnyeit.

Statler és Walfdorf, a Muppet-show két cinikus öregembere.
Statler és Walfdorf, a Muppet-show két cinikus öregembere.

 

Emlékeznek a Muppet-show két öregjére? Statler és Walfdorf, akik a páholyban ülnek, és az aktuális előadást figyelve kárörvendően nevetgélnek – így viselkedett a menekültválság idején a magyar kormány.

Fontos részlet, hogy 2015 szeptemberében az EU megszavazta, hogy az Olaszországban és Görögországban rekedt mintegy 160 ezer menekültet a tagállamok között szétosztják. Szlovákia és Magyarország jogi eljárás kezdeményezésével akarta blokkolni a folyamatot, a pert végül elbukták.

Azóta javában folynak az Afrika–EU tárgyalások is. 2017 februárjában az ESI a nem működő dublini rendszer helyett új javaslatokat fogalmazott meg a máltai EU-elnökség idején, ez volt a Málta-Terv. Az elképzelések megvalósulása még inkább Olaszországon múlik, ezért 2017 júniusában a javaslat új nevet kapott: ez volt a Róma-Terv. A cél, hogy afrikai területeken – a török-modellhez hasonlóan –, az EU területén kívül állítsák meg az európai kontinens felé tartó migrációs áramlást.

A magyar kormány hivatalos kommunikációja itt is különös. Miközben egy egész országot hergel a nem létező “Soros-tervvel”, 2015-ös közleményében az afrikai országokkal való együttműködést hangsúlyozta.

 

Budapest kettős beszéde:

Magyarországi belpolitikában: “Soros-terv” – “brüsszeli politika” – “illegális bevándorlás” – “teljes zsákutca” – “veszélyezteti Európa biztonságát”

Vs

A külföld felé: “Szükséges intézkedések” – “Európai Unió” – “belső menekültek” – “együttműködés” – “bevándorlási nyomás” – “csökkenthető”

 

A harmadik és leginkább vitatott téma a menekültkvóták esetleges uniós bevezetése. A Fidesz itt sem hajlandó semmilyen kompromisszumra. Orbán Viktor a kötelező kvóta ügyét egzisztenciális fenyegetésként azonosította. Szijjártó külügyminiszter elutasította a legújabb kompromisszumos EU-javaslatot.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az EU-török megállapodás “önmagában nem oldja meg a migrációs válságot”. 2016 márciusában Orbán kijelentette, hogy “nem vár sokat a hétfői csúcstól, legfeljebb azt, hogy a törökökkel jutnak valamire”. A megállapodás után Orbán pedig ezt mondta: “a legnagyobb veszélyt kibekkeltük”.

2016 tavaszán Orbán Viktor és a magyar kormány megnyugvással vette tudomásul a Merkel-terv (újfideszül: Soros-terv) első szakaszának megvalósulását. Ha Orbán következetes, akkor a török-EU megállapodást kategorikusan elutasítaná, hiszen a szerződés értelmében a kontinensre folyamatosan érkeznek menekültek Törökországból.

G. Fodor Gábor megmagyarázza

Kihasználtam az alkalmat és elutaztam Budapestre a Soros György és Magyarország konferenciára, amelynek egyik meghívott vendége G. Fodor Gábor, a Századvég Intézet igazgatója és a Fidesz-féle “Soros-terv” egyik fő apologétája volt. Azt szerettem volna tőle megkérdezni, ha a Fidesz beállt a török–EU megállapodás mögé, akkor valójában mi a baj a “Soros-tervvel”?

A kormány egyik főideológusa az Átlátszó olvasóinak mosolyogva annyit üzent:

”Néha előfordulhatnak logikai bukfencek a kormány kommunikációjában.”

Érdekelt volna az is, hogy a Fidesz valójában támogatja-e az európai menekültválság megoldására tett kísérleteket, vagy ha az ESI által letett megoldási javaslatokat, terveket nem tartja megfelelőnek, akkor milyen megoldásokkal szeretnének az EU felé irányuló migráció ellen küzdeni.

Jó lett volna arra is választ kapni, hogy a letelepedési kötvény biznisz keretén belül Magyarországra érkező bevándorlók is a “Soros-terv” részei, vagy ez már az “Orbán-terv”, de kérdéseimet nem tudtam feltenni, mert a G. Fodort elkísérő 888.hu-s propagandagyárosok kimenekítették főszerkesztőjüket az őt kérdezők gyűrűjéből.

A fentiek fényében nem szorul különösebb magyarázatra, hogy mi történik valójában. Magyarország az EU-s színtéren nem ellenzi egy közös európai védelmi politika kialakítását, de belpolitikai okokból és politikai trollkodásból, a Kreml és az amerikai szélsőjobb konspirációs elméleteit felhasználva, ellenez egyes intézkedéseket, amivel az ország hosszú távú hitelét játssza el.

Orbán Viktor úgy tesz, mintha nála lenne a bölcsek köve, de valójában csak saját pecsenyéjét sütögeti. Ehhez az öncélú politikához egy zsigeri gyűlöletre játszó politikai kampánnyal szerzett relatív tömegtámogatást, ami hosszabb távon a magyar társadalmat mérgezi meg.

Kapcsolódó cikkeink

Soros, Izrael, a cionisták és Orbán

Durva manipulációtól a valótlanságig terjed az, amit Orbán Viktor a „Soros-tervről” mondott Tusványoson

A kaszárnyák kifosztását, fegyveres önvédelmet indítványoz Földi László az Országgyűlés alelnökének készült tanulmányában

Így dőlt a pénz Magyarországra a bakui feketekasszából – Alijevék szerint Soros rátámadt Azerbajdzsánra

Titokzatos nagyvilági ember, és egy amerikai lobbicég segítene sorosozni Orbánnak

Így üldözték el a CEU-t Szlovákiából és Csehországból az 1990-es évek elején

Éljen a megbonthatatlan magyar-szovjet barátság! Így számolt le Putyin elnök a külföldi ügynökszervezetekkel

Bepereltük a titkosszolgálatot az eltitkolt Soros-tanulmányért – Orbánék megint Finkelstein kottájából játszanak

Eurábiát csinálnak a Sorosok és Rotschildok – Beépültem a CÖF-be

Bőtös Botond

 

tetszett_a_cikk3

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Érdekes összeesküvéselméletek szövevénye ez a cikk. Mint ahogy mindenben, ebben is az oroszok hatását véli felfedezni. “Az ősellenség a Szovjetunió, ami a világhatalomra tör.” Csak az a bökkenő, hogy Szovjetunió már nincs, és a maradék oroszokat többen támadják, mint bárki mást, pedig csak maradék országukat és érdekeiket védik. Hazánk és a nyugat alapvető különbsége, hogy nálunk és a többi kelet-Európai országban jelentős számú mérsékelten sikeresen integrált cigány népesség él, akik integrációja ugyan felgyorsult, de talán egy fél évszázad sem lesz elég, hogy sikeresen befejeződjön. A másik különbség a hitvalló kereszténység és az ateizmus. Ha csak a kormányunkat nézzük többségük olyan egyházi pozíciót töltött be, ami nem lehetséges valós hit nélkül (lelkész, presbiterek). A keresztény-keresztyén elköteleződés belső indíttatású mindnél. Ebbe sok minden beleférhet, de az iszlám nem. Erről persze egy szót sem ír a szerző, mert nem érti. Többen nem értik. Pedig ez a fő motiváció! A jó motiváció!

  • Németh György

   Ruszkik a maradék országukat? Mivel? Pl hogy kiírtják a népet, aki függetlenséget akar, mert véletlen van olaj a földjükben? Vagy szétbombázzák szíria polgári lakosságát, mert van egy hadikikötőjük és olaj meg gázkitermelési joguk, ráadásul ezzel még menekültek ezreivel is lehet bizonytalanságot kelteni a világban? Esetleg azzal, hogy megszálják a Krímet, mert stratégialiag fontos? Mégis, pontosan hol is van ennek az országnak a határa? És persze nem, nem szovjet, csak az egészet egy szovjet párttag és KGB tiszt vezeti, akinek az útja büncselekmények sorozatával vezetett a hatalomhoz és közvetlen gazdasági érdekei füződnek az olajhoz és a gázhoz.
   Romák nem csak itt, az egész világon éllnek nagy számban. Elég, ha csak a TLC adó “Amcsi Cigánylányok” sorozatába belekukkant. Integráció? Mégis mit jelent ez? Miért nem gond amerikában vagy nyugateurópában ez az “integráció”?

   • Bármelyik nagyhatalom él ezzel, sőt sokkal durvábban él, mint az oroszok. Miből alakult ki a menekültválság? Abból, hogy az USA és a nagyhatalmak, de Európai középhatalmak, mint például Franciaország exportálni akarták a saját elveiket és a demokráciát. (Persze ezzel a saját érdekeiket is érvényesíteni akarták!) Minden lett ebből csak “demokrácia” nem! Tömegek pusztultak el a kultúra export kísérlete és a helyi szokások hiánya miatt. Időnként az oroszok pont egy-egy ilyen beavatkozás miatt voltak kénytelenek közbelépni, mert teljes lett a káosz! Mitől lenne több joga egy nyugati urópai országnak a gazdasági jogait érvényesíteni, mint például az Oroszoknak? Nem értem. A cigányok esetében az arányok között óriási a különbség. Ott néhány ezrelékről, nálunk közel tíz százalékról van szó! Ráadásul nálunk minden hatalom politikai eszköznek használta fel a cigányságot. Közel 600 éve nem tudtuk őket integrálni! A szocializmus és ezt követően a szoci kormányok a segélyekkel bebetonozták őket a nyomorba. Ezen nehéz túllépni. Soha ennyi cigány nem illeszkedett be, mint, az utóbbi 5-6 évben, de közel egymillió emberről van szó kelet-Magyarországon. Egyébként az Európai cigányság 90%-a Romániában, Bulgáriában, észak-Szlovákiában és nálunk él. Ez nem mérhető össze pár díszcigánnyal!

    • Németh György

     Erre megint csak szíriát hoznám fel. 1956-ban kötődött az orosz barátság. (véletlen lehet vagy mert másra figyelt a világ) Az oroszok egy hadi kikötőt akartak, szíríát pedig fegyverekkel támogatták. Ennek következtében szíria eladósodott az oroszoknak (elég fura). Ezért orosz cégek kaptak kitermelési jogokat.Ehhez képest jelenleg reménytelenül el van adósodva oroszországnak. És természetesen Aszad család nyeri a választásokat, amíg tartható a demokrácia és orosz segítséggel van a népírtás, amikor már nem. Ilyen kizsálmányolást a II. világháború ota nagyhatalom nem csinált. Valóban a közelkeletett a francia, német, angol terüetrendezések borították fel, ehhez képest az orszok afganisztáni háborúja hívta életre a terrorizmust, ugynis afganisztán egyetlen oka az volt, hogy ne legyen iszlám állam,az oroszországi muzulmán népek közelében. Hogy lehet ezt egy kalap alá venni azzal, amikor az USA-t kérik fel országok, hogy lépjen fel népírtó diktátorok ellen?
     Valóban igaz, ismereteink szerint a cigányság arányait helyesen írta. DE! Honnan is tudjuk ezt? Aki cigánynak valja magát a népszámlálásnál. Ez rengeteg mindentől függ, támogatási rendszeren keresztül a rasszizmusig. Az is igaz, hogy rengeteg roma él mély szegénységben, azonban ennek és, hogy a világ más részein nem jelenik meg ez a kérdés ebben a formában az is lehet az oka, hogy egyszerűen nem akarják integrálni sem őket, sem másokat. A törvények mindenkire vonatkoznak azonos mértékben és kész, sem pozitív sem negatív megkülönböztetés nincs. Ha valakinek németországban jópofa, hogy vándorcigány, akkor az, ettól még nem nincs sem több, sem kevesebb joga vagy kötelezettsége, azonban ha nállunk mindegy, hogy valaki bűnöző, ügyvéd vagy orvos, ha sötétebb a bóre, az akkor is “csak egy cigány” (és ugyan így sváb, tóth, jász, stb). Így nem is ehet beilleszkedni. Érdekes, hogy a kunokat végül elfogadtuk, pedig letelepítésükkor azt állították, tolvajok, erőszakolók, a tatárok “ügynökei”.

     • Szíria esetében alapvetően a nagyhatalmak érdekei ütköztek. Oroszország közelebb van Szíriához, mint az USA. Azt, hogy milyen önjelölt kisebbségek fordulnak idegen hatalmakhoz jobb, ha nem említjük. Az egyes térségekben a népek és emberek kultúrája eltér és vélhetően el is fog térni. Ami nekünk kegyetlen diktatúra az ott az életben maradás és a béke fennmaradásának alapvető feltétele is lehet. Pontosan bizonyította ezt Líbia esete és ismert a híres beteljesült jóslat. Demokráciát nem lehet exportálni, arra meg lehet érni! Nem egy nagyhatalom van, hanem több! Szerencsére. Amíg átmenetileg az USA maradt egyedül, elég sok bajt csinált. Most az oroszok után jön Kína! A világ legkegyetlenebb és legártalmasabb szörnyedvénye a Római Birodalom után reméljük, hogy még egy ilyen nem lesz. Ezért teszünk meg mindent! Mi magyarok pedig elég sajátos nép voltunk és a belénk olvadó népekkel fejlődtünk. Azt sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a X. század egyik felében gyakorlatilag az egész ismert világot (Anglia és Szicília, na meg a nagy szláv puszta kivételével mindent elfoglaltunk. Ez azért bennünk maradt tudatosan, vagy tudat alatt. Ráadásul a protestantizmusunkkal az Európai polgári világ létrejöttében is, főként Erdély vonatkozásában volt szerepünk. Ezért joggal vagyunk büszkék és ebből a büszkeségből nem engedünk, akár mit is akar ránk kényszeríteni az egyébként irányunkban sértett Európa!

     • Németh György

      Alapjaiban más, hogy egy nagyhatalom elnöke, nagyrészt a saját üzleti érdekéből, önkényesen írt ki polgári lakosságot vagy egy demokratikus (a demokrácia nem tökéletes rendszer) nagyhatalom próbál megakadáyozni emberi bűnöket és közben helyzetbehozza a saját gazdasági szereplőit. Ha belegondol, utóbbi logikus is, hiszen ők finanszírozzák az egészet. Persze, nem, igazából a nép finanszíroz, akiket a nagy cégek kizsákmányolnak és akkor itt a klasszikus kérdés, akkor hol jobb olajmunkásnak lenni, amerikában vagy oroszországban. Azért visszatekintve a múltra, számtalan eset volt, hogy nem csak a szenvedő országok akárhányada, de a világ egyéb országainak lakossága akarta a beavatkozást. Ugye 56-tal kapcsolatban sokan a mai napig felvetik az USA felelőségét, hogy nem avatkozott be. Másrészt a felvetett szíria azért is jó példa, mert látható, hogy az oroszok “segítségével” bárekkora lehetőségekkel rendelkező ország csak tönkremenni képes, gazdaságilag és társadalmilag egyaránt, míg azért az USA-n keresztül… biztos nem véletlen, hogy a 911 előtt többen fordultak az USA-hoz, hogy az oroszok helyett inkább velük kereskednének, erre mit ad Isten, jött a merényet.
      Teljesen nem értem a logikai kapcsolatot, de a magyar kalandozásokat, a jogos nemzeti büszkeségen túl, nem lehet hódításnak értékelni, hiszen a tatárjárás előtti konkrét határokon kívül katonai akciók eredményéből nem uralkodott magyar uralkodó. Magyarország első 300 éve bizony sikertörténet. Ez rengeteg összetevőből áll, amiből két dolgot én fontosnak tartok. Nyitott volt az ország azokra a dolgokra, amit a pár száz évvel korábban érkező és germán nyelvű népek már tudtak és sokkal elfogadóbb volt más népek iránt. A folytatás nem rajtu(n)k múlott, a mongol birodalmat az sem állította volna meg, ha egész európa összefog. Ez is egy fontos tanulság: sosem lehet tudni, mit hoz a jövő. Bármely szuperhatalom és annak lakói bármely pillanatban lehetnek mások segítségére szorulva, ennek tudatában kéne másokhoz viszonyulni.

     • István Vincze

      Melyik nagyobb bün, ha már emberi bűnöknélbtartunk?
      Ha egy diktátor kivégeztet pár ezer embert aki bírálja, vagy ha a nagyválalatok spórolás céljából több millió embert tesznek tönkre, ölnek meg, és csesznek szét hatalmas területeken környezetet.
      Gondolkodj és ne csak a propagandátbolvasd.

     • transformer

      Ki kérte fel bármikor az USA-t, hogy fellépjen a népirtó diktátorok ellen ? A saját EU-szövetségesei sem tudták visszafogni a texasi géniuszt, hogy bárki számára láthatóan hazug indokokkal ne indítsa el az iraki háborút, azért, hogy az amerikai cégek rátehessék kezüket az iraki olajra. Afganisztánban sem a diktátorok zavarták őket, jól elvoltak a tálibokkal, amíg szeptember 11-e el nem érkezett. Az oroszok afganisztáni háborújának semmi köze a közel-keleti terrorizmus kialakulásához, az a megoldatlan palesztin probléma miatt a 60-as évek vége óta folyamatosan létezik. A nyugati beavatkozásokkal sikerült kiterjeszteni az egész Közel-Keletre.

      Ami az amerikai demokrácia nagyszerűségét illeti, ha az ki tudott termelni egy Trump-féle elnököt, akkor ott nem csupán a “sajátos” elnökválasztási mechanizmussal van baj, hanem annál sokkal mélyebben.

      “Mégis, pontosan hol is van ennek az országnak a határa?” Ezt a kérdést Oroszország mellett még jó néhány másikra vonatkozóan fel lehet tenni, első helyen éppen az Egyesült Államokra… Ezt a rendszert röviden összefoglalva imperializmusnak hívják, és meglehetősen hasonló külpolitikákkal jár együtt. Eddig két világháborút sikerült kirobbantania.

    • hammurabbi

     Béluka te a meteorológiai jelentéssel szólva:”hülyébb vagy a sokévi átlagnál”..hehee….senki,az előző évszázadok jobboldali kormányai,királyai,uralkodói főleg nem tettek annyit a romák beilleszkedéséért mint a Kádár éra,ezt nullázta le a rendszerváltás,és ezt vitte az emberi minimum alá Orbán gazdád .

     http://www.policysolutions.hu/userfiles/elemzes/28/a_romak_helyzete_magyarorszagon.pdf

     • Az intelligenciádról a hozzászólásod stílusa árulkodik leginkább! Éltél te akkor? Hol éltél? Bizony Kádárék pont úgy mint előttük mindenki bebetonozta a szegénységbe a cigányokat! Ott is maradtak! Most, hogy nem halat (segélyt) hanem hálót (munkát) kapnak sőt nem is kapnak hálót, csak fonalat és megtanítják őket hálót szőni (iskolába kell járniuk, különben nincs semmi juttatás!) most valóban esélyük van felzárkózni. A kádári és a szoci segélyezést a szociológiában szegénypolitikának, a mai megoldást valódi szociálpolitikának hívják. Azért, mert az csak beleragasztotta őket a szegénységbe, ma esélyük van kiemelkedni!

 • Nikoletta Bencsik

  Előre leszögezem, NEM vagyok oda a fideszért! Csak azt nem értem, hogy ha a Soros ad egy nyilatkozatot amiben elmondja, hogy van egy 6 pontból álló terve a bevándorlásra, és szó szerint az áll benne amit a kormány állít, akkor, hogy lehet azt állítani, hogy nincs Soros terv?! A saját szemeteknek hisztek? Vagy csak az a lényeg, hogy az emberekbe belesulykoljátok, hogy nem létezik Soros terv, még akkor sem ha azt maga Soros nyilatkozta, hogy van! Olvasgassatok, a sok Soros nyilatkozat közül pl az egyik: https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

  • trollolo3

   “Előre leszögezem, NEM vagyok oda a fideszért!” – Aki így kezd egy kommentet, majd utána felmondja a Fidesz propagandáját az egyértelműen fidesz-troll kommentelő.

   Senki nem vitatta, hogy Soros leírta ezt a szavakat, más is leírhatta. A probléma ott kezdődik, amikor a mondanivalóját kiforgatja a politika és hazug kontextusba helyezi azt.

  • zedd

   Elolvastam, nem az áll benne “szó szerint”, inkább az ellenkezője…
   Rossz ötletnek tartja a kvótát.
   Az EU külső határainak megerősítését ajánlja.
   Az illegális migráció felszámolását sürgeti.
   Stb.

   • trollolo3

    Jól látom, a fideszes kommentelő nem a Soros által írt szöveget, hanem a ráhúzott fideszes propagandalózungokat szajkózza? 😀 Ez az agymosás klasszikus esete.

    • zedd

     Az eredeti szöveget olvassa, de a fideszes szöveget látja a helyén.
     Aztán elcsodálkozik, hogy “szó szerint” ugyanaz. Ez kész…

     • trollolo3

      Különösen működik az ember agya, ha a valóságon túl szeretne hinni valamiben

 • fikux

  Remélem e feltételezés(bizonyíték nuku)mögött 2/3 többséggel nyer a Fidesz jövőre és lehet kéjelegve sóvárognotok a hatalom után!!

  • trollolo3

   Áprilisban csomagoltok, fideszbérencek!

 • Vidéki

  Bőtös Botond beszél a levegőbe:

  Ilyen marhaságok jutnak eszébe: “A 2015-ös nagy menekülthullámot az ideiglenes déli határzár – mint politikai szimbólum – képtelen volt megállítani.”

  Megállította a Magyarországon keresztül történő beáramlást, de a Horvátországon-Szlovénián-Ausztrián keresztül beáramlást nem tudta megállítani.

  Végül Ausztria is kaput épített oldalsó szárnyakkal Szlovéniai határán, Szlovénia is kerítést épített Horvátországi határán, Macedónia is Görögországi határán.
  2015. okt. 28. – Werner Faymann osztrák kancellár szerda délben elmagyarázta, hogy úgy épít műszaki biztosítást Ausztria a határra, hogy az nem lesz kerítés. Szerinte különbséget kell tenni aközött, hogy valaki határkerítést, vagy kaput épít oldalsó szárnyakkal.

  A görög vezetők rettentően gyűlölték Európát és különösen Németországot, hogy nem engedik el Görögország minden adósságát.

  Bosszúvágytól fűtve kitalálták, hogy destabilizálni fogják Európát és különösen Németországot azzal, hogy minden migránst (naponta sokezret) befogadnak,
  Csak az nem jött be hozzájuk aki nem akart. Nem teljesítették a schengeni szerződésből rájuk háruló kötelezettségeiket, hanem azonnal buszokra, vonatokra ültették őket .
  Tovább passzolták őket és Macedónia határára szállítva.
  Macedónia tovább passzolta őket Szerbiába.

  Szerbia is lepasszolta őket. Autóbuszokkal szállították őket a magyar határra, amelyet a törvényeket semmibe véve legázoltak.
  Miután a kerítés Szerbia felé megépült, Horvátország cselekedett úgy, hogy a magyar határhoz közel szállítja a migránsokat. Legyen ez Magyarország gondja, ne az övéké.

  Ez elégítette ki Görögország alantas bosszúvágyát Németországgal és Európával
  szemben.

  Miután a Görög-Macedón határzár is felépült, a migránsok is Görögországban rekedtek, visszafogta Ciprasz a migránsok nyakló nélküli befogadását.

  • transformer

   A migránsokat az ezer bajjal küzdő Görögország aligha tudta volna megállítani, ahogyan Olaszország sem tudja ezt megtenni a maga határainál.
   Ami pedig Görögország “alantas bosszúvágyát” illeti, az sem lenne csoda, ha azt nézzük, hogy “segítség” címén az EU – élén Németországgal – annyit tett, hogy a csőd elismerése helyett évek óta hitelezi Görögországot a görög oligarchiát korábban felelőtlenül hitelező német és francia bankok mentése érdekében. Még az IMF is elismeri, hogy jelentős adósságelengedés nélkül ez a probléma nem oldható meg, csak nem hajlandó nyíltan szembemenni a német politikával. Soha nem fizethető vissza egy államadósság, ha a hitelek arra szolgálnak, hogy éppen kifizethesse az aktuális törlesztő részleteket, az értelmetlen megszorítások meg csak fokozódnak, a kényszerprivatizáció miatt pedig az állam jövedelmet termelő tulajdonai is idegen kézbe kerülnek. A görög “válságkezelés” permanens csődjéért (amit már 2010-ben megjósoltak) alapvetően a német kormány felelős, mert ők erőltetik, de megvan a sara az egész neoliberális EU-bürokráciának is.
   A migránsok ügyét tartósan nem lehet sem kerítésekkel, sem kvótákkal megoldani (ráadásul a többezer kilométeres tengerpartokat nem is lehet kerítésekkel elzárni). Az ökológiai katasztrófáknak máris komoly szerepe van a migrációban (csak a média hallgat róla), márpedig élhetetlenné vált területekről mindig tömeges menekülés indul meg.

   • Vidéki

    Ami pedig Görögország “alantas bosszúvágyát” illeti, az magas hőfokon ízzott, még azt is pedzegették, hogy hogy Görögországnak, mely szerintük a II. Világháború “győztese” fizessen újabb jóvátételt Németország, még pedig a “Vae Victis”, a Jaj a Legyőzötteknek elv alapján legitimálva.

    A Vörös Ciprasz olyan, mint a Vörös Csepel munkásmozgalmi indulóban a burzsuj:

    “Még, még, még és még!
    A burzsujnak soha nem elég.”

    Görögországra nem szelíd, langyos pénzeső, hanem zápor hullik immár 34 éve és mégsem tökéletes minden:

    “Hihetetlen összegbe kerültek a görögök Európának

    2015. június 25. (Portfolio)

    Az elmúlt 34 évben Görögország EU-tagsága már 500 milliárd eurójába került Brüsszelnek, emeli ki friss elemzésében Demetrios Efstathiou, a Standard Bank szakembere.

    Szerinte a mostani patthelyzet arról szól, hogy a görögök nem akarnak lemondani a további forrásról, a hitelezők viszont nem akarják fenntartani ezt a rendszert.

    Demetrios Efstathiou számításait arra alapozza, hogy 1981 óta Görögország évről évre GDP-jének

    3,5-4 százalékát kapta meg uniós támogatások formájában,

    így 34 év alatt a nemzeti össztermék 120-135 százalékához jutottak hozzá ebből a forrásból.

    Ez pedig jelenlegi értéken számolva, a 180 milliárd eurós görög GDP-t figyelembe véve 220-240 milliárd eurót jelent.

    A második jelentős tétel a számlán, hogy Görögország 2011-12-ben gyakorlatilag csődbe ment,

    legalábbis a magánhitelezőknek nem fizette ki teljes adósságát,

    a 75 százalékos veszteség pedig további 150-200 milliárd eurót jelentett.

    A harmadik tételt a görögöknek nyújtott hitelek jelentik,

    melyek összege jelenleg mintegy 250 milliárd euró,

    a kölcsönök jelentős része hosszú futamidejű és alacsony kamatozású, az EFSF-től kapott hitelek esetében például 1,5 százalék körül van az éves kamat.

    A görög kötvények árazása alapján ugyanakkor ezek a hitelek jelenleg az eredeti összeg felét érik, vagyis itt is megjelenik egy 125 milliárd eurós nem realizált veszteség.

    Vagyis a Standard Bank elemzője szerint a három forrásból összesen mintegy 500 milliárd euróba kerültek a görögök az EU-nak és a magánhitelezőknek 1981 óta.”

    • transformer

     Hogy érhetőbb legyen amit írok előre kell bocsátanom, hogy a barikád másik oldalán állok. Hogy még világosabb legyen: A barikád másik oldala a jelenlegi magyar politikai-gazdasági mainstream egyetlen klikkjét sem jelenti.
     2. Az idézett mese a görög bankárelit egyik képviselőjétől ered, dátuma pedig egybeesik a Syriza kormánya és a trojka közötti tárgyalások végleges zátonyra futásával, a népszavazás bejelentésével. Vagyis ez az úr (?) nem meglepő módon ezzel a cikkével is befolyásolni akarta a görög szavazókat, ez végül is jogában áll – viszont ennek megfelelően is kell a helyére tenni. A görög adósságot ugyanez a bankárelit csinálta, ez a görög oligarchia lopta el a pénzt (hasonlóan ahhoz, ahogy ma a magyar oligarchia teszi az uniós pénzekkel), ez az oligarchia vitte be a Goldman Sachs bankáraival együtt hamisított adatokkal Görögországot az eurozónába stb. Ma pedig továbbra sem ők fizetik a saját disznóságaik árát, hanem a egyszerű görög dolgozók és nyugdíjasok, akiket ráadásul van pofájuk a kezükben levő médiával lustának, adócsalónak stb. minősíteni. Ezek az oligarchák az EU establishmentjével együtt bűntársak.
     3. A barikád másik oldaláról legalább ennyi idézhető elemzés látott napvilágot. Egy magyarul: https://pogiblog.atlatszo.hu/2015/07/02/hogyan-tettek-tonkre-a-megszoritasok-gorogorszagot/
     De ennél sokkal többet lehet olvasni Varufakisztól, aki pénzügyminiszterként abban az időszakban közelről érzékelte, hogy milyen segítőkész az eurozóna… A blogja átlagos angol tudással is jól követhetően számolt be minderről. Igen kíváncsi lennék a Nyugaton már elérhető könyvére is (Adults in the room), amely részletesen leplezi le a permanens hazudozó EU-s pénzügyi elitet. (Sajnos alig hiszem, hogy ezt magyarul kiadnák, mert talán az értelmiség egy részét elgondolkodtatná, ami ugye veszélyes…) A leleplezett érintettek persze ordítanak, de a recenziók szinte mind elismerőek, pl. https://lareviewofbooks.org/article/the-ins-and-outs-of-europes-deep-establishment/#!

     4. Lehet, hogy Görögország EU-tagsága alatt százmilliárdokat kapott az EU-tól, korábbi saját gazdaságát viszont az EU versenyszabályai, nem kis mértékben az euró átvétele miatt, fokozatosan tönkretették. A kapott támogatás jelentős részben a befizető országok vállalatainál kötöttek ki, mivel a szabályok miatt eleve feléjük lejtett a pálya. Külön tétel ezen belül az athéni olimpia, túlárazásokkal, felesleges építkezésekkel, ebből sem a mezei görög profitált, hanem egy csomó nyugati cég. Az hab a tortán, hogy a végtelenül ostoba magyar elit ezek után olimpiát akar rendezni Budapesten, és csak az esetleges népszavazás veszélye fékezte meg (egyelőre).

     5. Az egyre eldurvultabb vitában valóban elhangzottak ostoba, értelmetlen gyűlölködő ötletek (nácizás, II. világháborús kártérítés), de ezek messze elmaradtak a rasszista jellegű uszítások mögött (a görögök általános lusta-adócsaló stb-nek minősítése, és a görög dolgozók egybemosása a görög oligarchiával. NINCS NER !!!). Ehhez az is hozzájárult, hogy a bármilyen tárgyalást elutasító kórus élén Németország állt. Egy olyan koncepciót védtek, és erőszakolnak ma is, ami soha nem fogja a görög adósságproblémát megoldani, és ezt maguk is tudják (az IMF 2015-ben végre meg is mondta nekik). Ez pedig tudatos károkozás, ami egyszerű polgárok esetén büntetendő.

     6. Függetlenül az egész görög ügytől, Németország az EU egyik fő kártevője. Eleve olyan feltételekkel lépett be az eurozónába, amelyek a kevésbé exportképes gazdaságokat fokozatosan tovább gyengítik. Németország rengeteget exportál, állandó többletük van, ami komoly romboló erő az EU egységével szemben. Mindezért a németek egy része is megfizet, a látszólagos alacsony munkanélküliség számos, német viszonylatban rosszul fizetett, részmunkaidős állást takar. Nem véletlen, hogy a hosszú ideje irracionálisan csodált Angela Merkelről is kiderült végre a valóság, hogy messze nem akkora politikus, mint amekkorára a német exporttöbblet felfújta.

     7. Varufakisz igyekezett tanulni az Athéni Tavasz elnyomásából: össz-európai szervezet létrehozását segíti az egész európai elittel szemben. Ennek része
     az is, hogy egy tudatosan elhallgatott, eltagadott tényt bevigyen a köztudatba: az osztálykülönbségek, egyenlőtlenségek növekedését az elmúlt évtizedekben. Ezekről (is) el akarják terelni a figyelmet a nacionalista uszítással, migránsozással, sorosozással – vagy éppen putyinozással.
     https://www.project-syndicate.org/commentary/class-warfare-fuels-trump-and-brexit-by-yanis-varoufakis-2017-12

     8. Érdekes lenne tudni, mi történik azokkal a migránsokkal, akiket mégis megpróbálnak Ausztráliába hajóztatni. Az egy dolog, hogy dicsekszik, de egy szó nincs arról, hogy mi volt a megoldásuk – és persze azt sem tudjuk, hogy hogy viszonyult az ausztrál partokon próbálkozó migránsok száma az olasz, görög és spanyol partokéhoz.
     Az tény, hogy Európa befogadóképessége sem korlátlan, és ilyen rövid idő alatt ekkora tömeget nem lehet integrálni. Akkor viszont abba kellene befektetni, hogy legalább minimális mértékben élhetővé váljanak az országaik. Ehhez viszont a bankszakértő urak nem óhajtanak a profitjukból hozzájárulni.

     9. A cikket egyébként én sem tartom sokra. Az állandó putyinozás a sorosozás másik változata, tragikomikus, hogy ezt egyik oldal sem veszi észre saját magán. Erre a szintre sikerült a rendszarváltás óta lebutítani a magyar közéletet.

     • Vidéki

      1. “Timeo Danaos et dona ferentes”. Vergilius Aeneiséből Laokoon intése, mikor a trójai lovat látja a falak előtt. Bármi is ez, félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is.

      2. Angela Merkel asszony akkoriban így látta a helyzetet:

      „Az Égei tengeren, Görögország és Törökország között (noha mindketten NATO tagok) az embercsempész bandák azt csinálnak, amit akarnak, senki sem háborgatja őket!
      (Auch in der Ägäis zwischen Griechenland und der Türkei, immerhin zwei Nato-Mitgliedstaaten, machen die Schlepper, was sie wollen.)

      3. mandiner.hu/cikk/20150310_europara_szabaditana_dzsihadistakat_a_gorog_miniszter
      2015. márc. 10. – “Görögország tízezer menedékkérőt látna el EU-s papírokkal, valamint megnyitná a törökökkel közös határt a migránsok előtt és nekik is papírokat adna, hacsak az EU nem segíti ki a pénzügyi krízisből az országot – jelentette be Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter a Telegraph cikke szerint.
      A Független Görögök pártját vezető politikus külön kiemelte:
      A SZABADON ENGEDETTEK KÖZÖTT LEHETNEK DZSIHÁDISTA HARCOSOK IS.”

      4. A kardcsörtetés sok pénzbe kerül, de dagasztja a görög kebleket a sok szép új modern Leopard 2-es páncélosok látványa.

      Nem gond ekkora hadsereg fenntartása. A hitelezők fizetnek Görögországnak, mint egy katonatiszt.

      Eidenpenz József, 2015. július 01., 11:22
      Privátbankár

      “Görögország sok éve többet költ hadseregére, mint mások, miközben Törökországot méregeti bizalmatlanul. Még a legnagyobb válság közepette is hol tankokat, hol légvédelmi rakétákat próbál beszerezni.

      A német lapok szerint Görögországnak már több száz Leopard típusú korszerű német páncélost szállítottak, igaz, van, aki megjegyzi, hogy a számla kiegyenlítésével szoktak bajok lenni.

      Több szupertankjuk van, mint Németországnak

      A modern Leopard 2-es páncélosok száma a görög hadseregben a cikk szerint 353, ez több mint a német Bundeswehrnél. (Az összes görög harckocsi, a régebbi modellekkel együtt, 1600 darab.) Tavaly ősszel 52 millió euróért 12 ezer darab 120 milliméretes gránátot is vásároltak a Leopard 2-esekhez.

      A 130 ezer fős görög hadsereg létszáma 11 millió lakosra vetítve, lakosságarányosan a legmagasabb Európában. Ha Németország is hasonló arányban akarna katonákat fegyverben tartani, 1,4 millió főre lenne szüksége – ehelyett a valóságban csak 180 ezer katonája van.”

      5. A bűntudat nem akar elhatalmasodni a görög vezetésen, pedig a korábbi görög kormányok meghamisították a statisztikákat.

      A hivatalos adatok szerint 6 százalék, a valóságban azonban 15,7 százalék volt a költségvetés GDP-arányos hiánya.

      Azt sem tudtuk, pontosan mekkora a közszféra létszáma, hány állami cég van, és mennyien dolgoznak ezeknél, mondta a volt kormányfő. A frissen létrejövő kabinet arra kötelezte a közszféra dolgozóit, hogy online töltsenek ki egy regisztrációs űrlapot; az államkincstár csak annak utalta el a fizetését, aki már kitöltötte.
      Döbbenetes eredménnyel zárult az akció: kiderült, hogy az elmúlt évtizedekben duplájára hízott a közszféra létszáma.
      Az ilyen döntő fontosságú okiratok hamisítása, annak érdekében, hogy lehetőségeik felett jól éljenek, bűn.

      Csak éppen ahogyan sok bűnös esetében az igazságszolgáltatásban tapasztalható, a bűnösök igyekeznek elkerülni a bűnhődést . Törekvéseik sztárügyvédek segítségével gyakran sikeresek. A szerecsenmosdatás sikere a sztárügyvéd hírnevét (és ezzel arányosan anyagi jólétét is növeli.)

     • transformer

      Az 1. pont inkább viccnek jó ide, legalábbis nincs aktualitása. (Persze lehetne humorizálni, hogy a mai USA egyfajta előképének tekinthető római birodalom költője irigykedik arra a kultúrára, amelyet a rómaiak a korabeli Google fordítóval plagizáltak a sajátjukká)
      2. Angela Merkel ez után a nyilatkozat után kb. fél évvel közölte, hogy Szíriából korlátlan számban fogadnak be menekülteket. Fingja nem volt arról, hogy milyen volt a helyzet a görög határon (https://pogiblog.atlatszo.hu/2015/07/12/menekultaradat-leszvoszon/), beszélt a levegőbe: ugyan mit csináltak volna az életveszélyes csónakokon érkező menekültekkel: talán a vízbe kellett volna lőniük ? Érdekes kérdés, hogy ki a nagyobb segg, Angela Merkel, vagy az a média amelyik sztárpolitikust csinált belőle. Megérdemelne egy szavazást…
      3. Biztos felvetődött egyes görög politikusokban, hogy zsarolni is lehetne ezzel az EU-t, de a görög kormány ténylegesen újratárgyalni próbálta a megállapodásokat, bebizonyítva, hogy az addigi válságkezelés csődöt mondott. Ez elől az EU és bűntársai eleve elzárkóztak, azzal a mellékes céllal, hogy egy demokratikusan választott baloldali többségű kormányt minden áron megbuktassanak.
      4. A NATO kóros rögeszméje, hogy a tagállamok nem költenek eleget fegyverkezésre. Görögország ezt a rögeszmét vitte tökélyre. De a viccet félretéve, mely ország vállalatainak és bankárainak zsebébe vándorolt a Leopard páncélosok ára ? Mely testületekben van felesleg a görög közszférában ? Ha az adatoknak hinni lehet, minimum 100 ezerrel kellene csökkenteni a görög hadsereg létszámát. Valóban a túlméretezett hadsereg költségeit akarta csökkenteni a trojka ? Nem egészen: http://www.nytimes.com/2012/10/25/world/europe/greek-unemployed-cut-off-from-medical-treatment.html
      Bár a fenti cikk 2012-es, de a helyzet semmit nem változott, saját szememmel láttam 2016-ban, hogy egy nyugat-európai főváros egyik egyetemének orvosi campusán transzparenseken szerveztek gyűjtést az EU-trojka által tönkretett görög egészségügy megsegítésére.
      5. Ez a pont ebben a szövegezésben értelmetlen. Nem derül ki, hogy ki a nyilatkozó volt kormányfő, valamint az sem, hogy melyik volt a frissen létrejövő kabinet. Ugyanis nem arról van szó, hogy Görögország ártatlan abban, ami történt, de minden fizetésképtelenségnél az adóssal legalább azonos a hitelező felelőssége. A hamis görög adatokat a válságig senki nem leplezte le, inkább elleplezték. A bűnösök a nyugati establishment görög helytartói, az EU-trojka pedig ezek cinkosai, amit világosan mutatnak azok a nyilatkozatok, amelyeket a Syriza választási győzelme, illetve a júliusi népszavazás előtt tettek. A mai napig nem a valódi felelősök fizetnek a bűnökért, hanem az egyszerű görögök. És ugyanezek a lamentáló bankár urak nagyon fel lennének háborodva, ha egy-két görög kollégájukat a felháborodott tömeg meglincselné.

      Egyébiránt a komprádor és a helyi burzsoázia rögeszméje mindenütt a túl nagy méretű közszféra, mert az arra fordított pénzt is zsebre akarnák tenni. Demján Satya elkövetőnek és VOSZ-os cinkosainak is azért nagy a pofája, mert nekik nem gond a magán-egészségügy számláit kifizetni, de rajtuk kívül még vannak egy páran az országban.
      https://szakszervezetek.hu/kozlemenyek/12619-szef-nyilt-level-a-vosz-elnokenek

     • Vidéki

      2015. június 25. 11:55 Portfolio.hu írta vala: “”Azt sem
      tudtuk, pontosan mekkora a közszféra létszáma, hány állami cég van, és mennyien
      dolgoznak ezeknél – mondta a volt kormányfő.
      Döbbenetes eredménnyel zárult az akció: kiderült, hogy az elmúlt évtizedekben duplájára hízott a közszféra létszáma.”

      Mint tudjuk, Ciprasz a görögországi 2015. január 25-i előrehozott parlamenti választásokat megnyerő SZIRIZA vezetője.
      Ebből én arra következtetek, hogy a Portfolio.hu, hogy a “volt kormányfő” megnevezése, a 2015. január 25-i előrehozott parlamenti választásokat elvesztő kormány vezetőjére utal.

      Angela Merkelről durván vélekedsz.

      Ő 1978-ban fizikusi diplomát szerzett a Lipcsei Egyetemen. Ezt követően 1990-ig tudományos munkatársként dolgozott Kelet-Berlinben, a tudományos akadémia fizikai kémiai központi intézetében. 1986-ban befejezett doktori disszertációja (amellyel a doctor rerum naturae címet – „a természettudományok doktora” – szerezte meg kvantumkémiai témában íródott.

      Ehhez átlagon felüli képességek kellettek.

     • transformer

      Nem derült ki, hogy a 2015-ös cikkről van szó. De ha így van, akkor a helyzet a következő: a Ciprasz előtti kormányfő Antonisz Szamarasz, aki egymás után két kormányt vezetett 2012-től, és a jobboldali Új Demokrácia embere. Előtte két további jobboldali miniszterelnöke volt Görögországnak 2011-2012-ben, miután Papandreu – akinek a demokrácia jegyében Merkel és az EU megtiltotta a népszavazást – lemondott. Tehát Szamarasz arról nem tudott, amit a saját pártja és az azzal váltópártként működött PASZOK művelt 20-25 éven át. Elhiggyem ezt a rizsát ? Ugyan már… Görögországnak akkor lett volna esélye – és akkor is csak fokozatosan – hogy megszabaduljon ettől az intézményes korrupciótól, ha ezt az egész elitet leváltja, ezért juthatott hatalomra a Syriza. Ebben a Syrizát az EU bürokráciája megakadályozta, Görögország bármilyen kilábalását a válságból lehetetlenné tette.
      “A frissen létrejövő kabinet (eszerint a Syriza-ANEL kormány !) arra kötelezte a közszféra dolgozóit, hogy online töltsenek ki egy regisztrációs űrlapot; az államkincstár csak annak utalta el a fizetését, aki már kitöltötte. Döbbenetes eredménnyel zárult az akció: kiderült, hogy az elmúlt évtizedekben duplájára hízott a közszféra létszáma. Az ilyen döntő fontosságú okiratok hamisítása, annak érdekében, hogy lehetőségeik felett jól éljenek, bűn.” Hát igen… csak az maradt ki, hogy ezekkel a kormányokkal működött együtt az EU, ezeket hitelezték felelőtlenül a német bankárok, és ezeknek a kormányon maradását próbálta elérni a görög oligarchia kezében levő média segítségével. Ha volt bűn, akkor bűntársak is voltak, azok, akik továbbra is az egyszerű görög polgárokat sanyargattatják a saját görög bűntársaik helyett.

      Nem vonom kétségbe, hogy Angela Merkel, mint fizikus, valaha értett a szakmájához. Azzal együtt, hogy egy “doctor rerum naturae” legfeljebb alulról súrolja a mai PhD-k színvonalát, de életkorából adódóan nyilván lett volna esélye további előrelépésre (főleg ha Schmitt Pali doktorijával vetjük össze :-)). A nemzetközi média azonban nem fizikusként, hanem politikusként sztárolta, ami a legenyhébben szólva aránytévesztés. Egy olyan szerencsés helyzetet lovagolt meg, amelyet az jellemzett, hogy Németország úszta meg a legkevesebb kárral a válságot (ezekről a károkról pedig az oligarchia médiája mélyen hallgat). A migráns-probléma azonban a németeket sem kímélte meg, és egyszerre kiderül, hogy egy reálisan tagolt Bundestaggal ő sem kormányt alakítani, immár hónapok óta.
      Ez egyébként nem is olyan nagy baj: pár éve Belgiumnak egy éven át csak ügyvezető kormánya volt, mégis működött az ország. Magyarország sem működne rosszabbul többségi kormány nélkül, és lopni sem lehetne ennyit.

     • Vidéki

      Jól látod, hogy Görögországban a döntő fontosságú okiratok hamisítása, annak érdekében, hogy lehetőségeik felett jól éljenek már régóta folyt és az EU vezetésének tartósan cinkos szemhunyása tette lehetővé.

      Angela Merkellel szemben elfogult vagy, ezért nem ismered el, hogy Merkel politikai képességei teszik lehetővé, hogy hosszú ideje Németországban az élvonalban maradhasson, rajta is múlhatott, hogy Németország úszta meg a legkevesebb kárral a válságot.
      Persze ő sem tévedhetetlen, de a vezetés minőségét a pozitiv és negatív tettek egyenlege határozza meg!

     • transformer

      Ha az EU vezetése és a hitelező tagállamok felelős vezetői tartósan szemet hunytak a görög oligarchia hamisításai felett, akkor azokban ők is jelentős mértékben érdekeltek voltak.
      Nekem nem Angela Merkel személyével van bajom, hanem az egész mai ún. politikai-gazdasági elittel, és azzal a politikával, amit képviselnek. Németországban az utolsó jelentős intellektuális képességekkel is rendelkező kancellár Helmut Schmidt volt, a folytatásban kb. gyár- illetve bankigazgató szintű figurák követték. (Ez persze nem német sajátosság, Erlander és Palme óta Svédországnak csak felejthető vezetői voltak, Mitterrand után Franciaországban is selejtes elnökök követik egymást, stb.) Az, hogy egy politikai vezető meddig képes hatalmon maradni nem sokat jelent, mert a szavazók többségét a legprimitívebb média manipulálja. Hol van már a Merkelhez hasonlóan felfújt,18 évig több választást nyert Tony Blair ? Nem híres, legfeljebb hírhedt maradt.

     • Vidéki

      Nem hibátlanok a politikusok sem, de gondolj arra is, hogy milyen nagy szerepük van abban is, hogy a dolgok jó irányba mehessenek.

      Ovidius felismerte a politikai vezetők szerepének fontosságát és egyik versében így fohászkodott a kétarcú Janus istenhez:

      Jóakaratúan állja vezérek (vezetők) mellé, akiknek gondos munkája révén békét élvez a vad föld és a tenger!

     • trollolo3

      A “putyinozasnak” van bizonyított alapja – hibrid haboru, orosz-ukran haboru, NGO-ellenesseg, a “sorosozas” ellenben tiszta propaganda.

     • transformer

      Minden megszállott mindkét oldalon ezt hajtogatja. Putyin az orosz imperializmust képviseli, tehát ahol az orosz érdekeket veszélyben látja lép. Az orosz-ukrán háborút az indította el, hogy amikor a nyugati pénzen megvásárolt képviselők eltávolították Janukovicsot, azonnal éles oroszellenes kampány indult, az új kurzus mögött pedig a nácizmus ideológiáját képviselő fegyveres
      csoportok álltak. Az ukrán rendszer szélsőségesen nacionalista (lásd a magyar iskolák stb. ügyét), amiről a nyugati média mélyen hallgat. NGO-ellenesség a “liberális demokráciában” is van, az oligarchia NGO-it bevonják a döntésekbe, az establishmenttel szemben állókat nem (pl. l. a glifozát-ügyet). Háborúkat az USA és az EU egyes államai is folytatnak. Putyin tehát olyan mint a Nyugat többi imperialistája, csak mások az érdekei.
      A sorosozás annyiban valóban propaganda, ahogyan a magyar kormány beállítja. De Soros korántsem ártatlan: gátlástalan tőzsdespekuláns, amivel számos országban tömegeket tett tönkre; az általa képviselt “nyílt társadalom” révén jogot formál arra, hogy eldöntse, mely országokban kellene destabilizálni a neki(k) nem tetsző kormányokat stb. Más kérdés, hogy ezt sokkal intelligensebb módon próbálja megoldani az amerikai neokonoknál, de a céljuk azonos: az amerikai imperializmus érdekeit képviselik.
      Van itt egy nagyon nem kormánypárti, alapos érvekre, sőt Soros könyveire támaszkodó Soros-kritika: http://balmix.hu/hu/felhivasok/10964-soros-gyorgyrol
      Természetesen az egészet célszerű elolvasni, de az utolsó bekezdés utolsó mondata külön is érdekes lehet putyinozás közben:
      “Sorost, aki nagyon okos ember, de tettei szerint kétségtelenül egy gátlástalan és amorális pénzügyi befektető, államfőnek kijáró módon fogadta az EB vezetése Brüsszelben 2017. május 27-én. Állítólag a CEU-ról és Ukrajnáról tárgyaltak. A CEU-t még értem, bár rektora tagadta Soros aktív szerepét a másfélezer hallgatót képező posztgraduális egyetem működésében és irányításában. De Ukrajna hogyan lehet két nem odavalósi szervezet, az EB és a Nyílt Társadalom Alapítványok vezetői megbeszélésének a tárgya?”

   • Vidéki

    Írja: “A migránsok ügyét tartósan nem lehet sem kerítésekkel, sem kvótákkal megoldani (ráadásul a többezer kilométeres tengerpartokat nem is lehet kerítésekkel elzárni). ”

    Ausztráliának sikerült ezt megoldani, pedig nagyon hosszú tengerpartja van.
    Közel 3 éve nem érkezett illegális bevándorló Ausztráliába | VS.hu 2017. febr. 7.
    Elismerően nyilatkozott kormánya határvédelmi politikájáról kedden Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő, mondván, kilencszáz napnál több múlt el azóta, hogy az utolsó, illegális bevándorlókat szállító hajó kikötött Ausztrália partjainál.
    Fontosnak nevezte, hogy az ausztrálok tisztában vannak azzal, a kormány útját állja a törvénytelen migrációnak, és a jövőben is meg fogja akadályozni, hogy embercsempészek törvénytelen menedékkérőkkel teli csónakokat küldjenek az országba.
    „Ez a bevándorlási politikánk alapja. Ez a multikulturális társadalmunk alapja. Az ausztráloknak tudniuk kell, hogy a kormányuk és csakis a kormányuk határozhatja meg, hogy kik érkezhetnek Ausztráliába. Ez szuverén joguk. Nemzetként ez a mi szuverén jogunk” – mondta Turnbull.

    Puszta ékesszólással meg pláne nem lehet megoldani!

    Az ENSZ adatai szerint a mai 1 milliárdos népesség néhány évtizeden belül 2 milliárdra, az évszázad végére pedig 4 milliárdra nő Afrikában.
    Az ott élők számára pedig a polgárháborúk, a nyomor és az aszályokat követő éhínségek miatt továbbra is komoly vonzerőt jelent Európa.
    Viszont, ha nem állítják le az illegális migrációt, akkor a kontinens, amely jelenleg hatalmas lehetőségeket kínál mind az 500 millió lakosának és a civilizáció mintájaként szolgál az emberiség számára, akkor
    A NEM TÚL TÁVOLI JÖVŐBEN EL FOG MERÜLNI A KÁOSZBAN.
    Az EU erőforrásai nem végtelenek, mint ahogyan a véges nagyságú Föld erőforrásai sem végtelenül nagyok.

    A káosz kialakítása Európában, meggyorsítja a pusztulást Afrikában is!
    Kinek jó ez?

   • Vidéki

    Ausztráliának sikerült ezt megoldani, pedig nagyon hosszú tengerpartja van.
    Közel 3 éve nem érkezett illegális bevándorló Ausztráliába | VS.hu 2017. febr. 7.

    “Hihetetlen összegbe kerültek a görögök Európának
    2015. június 25. (Portfolio)
    Az elmúlt 34 évben Görögország EU-tagsága már 500 milliárd eurójába került Brüsszelnek, emeli ki friss elemzésében Demetrios Efstathiou, a Standard Bank szakembere.

    A görög vezetők még azt is pedzegették, hogy hogy Görögországnak, mely szerintük a II. Világháború “győztese” fizessen újabb jóvátételt Németország, még pedig
    a “Vae Victis”, azaz “Jaj a Legyőzötteknek” elv alapján legitimálva, melyet Brennus Gall vezér nyilvánított ki először, mint jogalapot.

    [ARANY JÁNOS] CIVILIZÁCIÓ

    Ezelőtt a háborúban
    Nem követtek semmi elvet,
    Az erősebb a gyengétől
    Amit elvehetett, elvett.
    Most nem úgy van. A világot
    Értekezlet igazgatja:
    S az erősebb ha mi csinyt tesz,
    Összeűl és – helybehagyja..

    • trollolo3

     Ausztralia es Europa foldrajzi adottsagait nem lehet osszehasonlitani. Egyebkent sem a hatarok totalis lezarasa az udvozlendo ut, hanem az ellenorzott migracio.

     • Kovács Gábor Géb

      Féligazság. Az üdvözlendő út a valódi integráció lehet csak. Csak az jöhet akire szükség van és hajlandó integrálódni. (a párhuzamos társadalmak ennek pont az ellenkezője)

     • trollolo3

      A magyar kirekesztő, még Borsodban sem tudja megoldani a párhuzamos társadalmát.

 • István Vincze

  És a fideszt vádolják propagandával. Ez megint visszafelé sült el.
  Nem, nem szeretem a Fideszt, de idáig még mindig az a legértelmesebb a debilek között.

  • Balogh József

   De, te szereted a Fideszt. Különben nem ennéd a propagandájukat.

   • István Vincze

    🤔 nekem mindegy ki van hatalmon Magyarországon, max ha nagyon nem tetszik kimentrm a családomat. Ezen gondolkozz el.

  • hammurabbi

   Köszi ,hogy beismerted debil vagy …hehee…

   • Kovács Gábor Géb

    Te meg libsi vagy. Az minden idiótánál idiótább.

 • Dio

  Gyenge cikk! Az ilyen migráncsbarát propagandaanyagok egyrészt azt terjesztik, hogy nem kivédhető a bevándorlás, másrészt Orbánt teszik felelőssé hogy az EU nem lépett semmit. Közben meg minden erejükkel a bevándorlást támogatják. Szánalmas, ahogy tagadják a valóságot és nem köszönik meg Orbán Viktornak hogy hazánkat még nem öntötte el az afrikai, ázsiai három diplomás agysebészek tömege!

  ui: Fel kellett vollna tüntetni a ciik végén, hogy ez a lap nem létezne Soros támogatása nélkül!

  • Balogh József

   Mitől “migráncsbarát” ez a cikk? Mesélj!

   • Dio

    Például tagadja a Soros-tervet és a sorosista ngo-k migráncsbarát működését, akik minden erejükkel a bevándorlás mellett vannak. Elég ha a Helsinki Bizottságra gondolunk, akik mind soros-ceu-s zsoldban vannak és elítéltetik hazánkat, a migráncsokat okosítják ki hogyan játszhatják ki a magyar jogszabályokat és perlik az országot ahol bírják és fenyegetnek hogy ezrével fognak a bangladesiek mintájára kiperelni a kártárétéseket, ha nem engedjük őket be!

    • Balogh József

     A “Soros terv” egy cikk egy újságban, ami már régen elavult, mert azóta ugyanott született másik is. Tehát ennek a sulykolásával átvernek benneteket.
     A Helsink Bizottság a meglévő törvények betartását kéri számon az aktuális kormányokon. Tehát, csak akkor perel, ha az állam törvényt sért. Például a két bangladesi esetében még a saját Alaptörvényét is megsértette az állam, nem csak az Emberi Jogok Európai Egyezményét!
     Tehát, egyszerű tenni ellenük: Be kell tartania a kormánynak a nemzetközi egyezményeket, és a saját törvényeit!
     “…..ezrével fognak a bangladesiek mintájára kiperelni a kártárétéseket, ha nem engedjük őket be!”
     Na, látod, ezt nevezik agymosásnak! Mert a per tárgya sem erről szólt, és a bírósági íteletben sincs erről szó!
     Kár, hogy ennyire nem vagy képben a valóságot illetően.

     • Dio

      Ők fenyegettek ezzel a győztes per után!
      Amúgy meg lehet tagadni hogy mit művelnek, de látjuk cselekedeteiket, halljuk ceu-s örjöngéseiket, hisztis nyílt leveleiket…

      Az hogy épp mikor merre beszélnek félre teljesen érdektelen, a lényeg hogy eu-s lobbiszervezeteik mind a korlátlab betelepítés mellett lobbiznak, eu-s képviselőik mindig hazánk ellen szavaznak, a sorosista ngo-k a magyar törvények kijátszásán dolgoznak hogy a migráncsok bejöhessenek. Kár tagadnod…

     • hammurabbi

      Eddig úgy tudtam, hogy a hülyéknek kétszer, a komplett hülyéknek háromszor kell elmondani valamit, hogy megértsék, megjegyezzék.
      Már van egy újabb kategória.A Fidesz hívőknek naponta háromszor kell ugyanazt elmondani.

      Hiába szajkózza a kormány, hogy Brüsszelben megszavazták a kötelező kvótákat.

      Tényleg megszavazta a kötelező kvótát az Európai Parlament?

      Nem.

      Arról döntött az EP, hogy indulhat a
      tárgyalás a kvótákról a kormányokkal. Ez azt jelenti, hogy az Európai
      Parlament kiválaszt egy küldöttséget, az uniós kormányok illetékes
      miniszterei is küldenek egyet, és ők a következő hetekben összeülnek, és
      elkezdenek róla beszélgetni, hogy hogyan nézzen ki az új
      menekültfogadási rendszer. A szavazás jegyzőkönyvében ez úgy szerepel, hogy „intézményközi tárgyalások megnyitására vonatkozó határozatot” hozott a parlament.

      http://index.hu/kulfold/ep/2017/11/19/az_europai_parlament_nem_szavazta_meg_a_kvotakat_csutortokon/?token=76d5bd7f7f7e885002dbea21d009c3df

     • Dio

      Jaja, meg állandóan az ellenkező országok megbüntetéséről delirálnak a baloldali képviselők…

     • hammurabbi

      Jó hülyének lenni ?…..hehee….

     • Dio

      Fáj a valóság?
      Menj migráncsot simogatni a veres Bécsbe, nincs messze! 🙂

     • hammurabbi

      Na szóval talált ..heheee …süllyed …hehee egy idomított segghülye takonynáci troll a 888-róll.

      “Beindult a liberális hiszti az Auróra bezárása miatt – 888.hu

      https://888.hu/article-beindult-a-liberalis-hiszti-az-aurora-bezarasa-miatt2017. jún. 28. – ezek rafináltan bevették a buzikat meg a cigányokat is a kocsma buliba, hogy lehessen rasszizmusra és kirekesztésre hivatkozni. Dio
      • 5 hónapja. Nehéz olyan leépült suttyóságot elképzelni, ami nálunk
      magyaroknál abszurd vicc, náluk meg nem kötelező gyakorlat. RealTerror –
      LiberalFascism • 5 hónapja.”

      Örvendek, hogy egy ilyen intelligens, magasan kvalifikált ember
      leereszkedett hozzám, agymosott paraszthoz.Meg persze azt is értem hogy a
      magadfajta IQ lightos némbereket miért zavarja annyira az értelem.
      Szeretnék az Ön szintjére süllyedni, de sajnos nem megy. .hehee..

     • trollolo3

      Egyelőre te vagy az, akinek nehezére esik ekfogadni a valóságot!

     • Kovács Gábor Géb

      Mi a valóság, szerinted?

     • trollolo3

      Milyen témában?

     • Kovács Gábor Géb

      tükörbe néztél?

     • hammurabbi

      Aha zárt discus https://disqus.com/by/diooooo/…csak egy seggbuta idomított takonynáci troll a 888.és környékéről hehee..

     • Balogh József

      Attól, hogy te ezt idekörmölöd, még nem lesz igaz. Mert például pontosan idézhetnéd is azt a “fenyegetést”!
      Egyszerűen hazugság, amit ide pötyögtettél.

     • Kovács Gábor Géb

      Miért lenne hazugság? A tények pont nem ezt mutatják.

     • Balogh József

      Az altrenatív tények, kisbarátom. Amit a fajtád gyárt…

     • Kovács Gábor Géb

      Mesélj libsikém az “alternatív tényekről” nehogy hülyén haljunk meg!

     • Balogh József

      Libsikém, olvasd el Dio elvtársad kommentjét, és már meg is kaptad a választ a kérésedre… :DDD

     • Kovács Gábor Géb

      Nettó ostobaság amit a két bangladesi betolakodóval kapcsolatban írtál. A Helsinki Bizottság meg semmi mást nem csinál mint egy neoliberális fertőzést próbál meg terjeszteni G Soros pénzén. Tipikus nemzet és emberellenes genderidióta söpredék.

     • Balogh József

      Kisfiam, az a valóság, amit írtam. A “Tipikus nemzet és emberellenes genderidióta söpredék” meg a fajtád, aki segít Orbánnak visszavezetni az országot abba a diktatúrába, ahonnan 90-ben kiszabadult.

     • Kovács Gábor Géb

      Csak a szokásos ólibsi “érvekre” telik? Gyakorolj még csibém, de az sem árt ha megpróbálsz tájékozódni.

     • Balogh József

      Fogadd meg néha önnön tanácsodat, ólibsi…

  • Gábor Héder

   Dio ostoba vagy! A cikkből az derül ki Orbán egy szemét hazaáruló! Putyinnal és minden aljadékkal együttműködve teszi tönkre az országot! Ja! És ezerrel fosztogatja amit ér! Kapd be !

   • Dio

    Közben a valóság, soha ilyen alacsony kamaton nem hitelezték az országot, rekordmagas a munkahelyek száma, 4 százalék már a gdp növekedés, csökkenő pályán az államadósság, kétszámjegyű a reálbér növekedése, 5 éve nő a kiskereskedelmi forgalom, folyamatosan csökkennek az adók, nem lettünk migráncs-fertőzött ország!

    • hammurabbi

     Az apád faszát segghülye takonynáci troll..hehee..
     Államadósság

     2010 április 19330 milliárd
     2017 május 25800 milliárd.

     Közben eltűnt 3000 milliárd manyup és 3600 milliárd valutatartalék (12 milliárd euró)
     Plusz 7867 milliárd “nemmegszorítás”,60 féle új adó,szektoriális különadók.

     Na akkor?

     • Dio

      A gdp arányos államadósságot mérik, ami csökken. Nem véletlen hogy már történelmi alacsony negatív kamatra hiteleznek minket. Az adóterhelés is csökkent, az egykulcsos szja, valamint a rekordalacsony társasági adó miatt mára adóparadicsommá vált az ország.

      Kár a valóságot tagadni, inkább örülj hogy folyamatosan csökkenek az adók, drasztikusan nőnek a családtámogatások, minden iskolás ingyen eszik, ingyen tankönyvet kap… A 2010-es csőd közeli válságos gazdasági helyzetből egy minden mérőszámában sikeres országban élhetünk! 🙂

     • hammurabbi

      Nem kell a rizsa mennyi az éves eu támogatás? 6%.
      ha nem lenne támogatás mi maradna?
      jajj a fejem, negatív növekedés is növekedés!!

     • Dio

      Ha anyádon áramszedő lenne, akkor meg ő lenne a villamos! :)))

     • hammurabbi

      Köszönöm,..hehee..magad igazoltad ,hogy egy seggbuta fészbukhülye takonynáci troll vagy hehee…az értelmi szinted még a szmájliknál tart hehee….

     • hammurabbi

      Aki hülye az is marad heheee na dalold szépen a Republic után hehe..

      Még mindig túl sokféle adó van Magyarországon |

      https://24.hu/fn/gazdasag/2017/03/14/meg-mindig-tul-sokfele-ado-van-magyarorszagon/

     • Dio

      A cuclisták alatt csőd volt meg Trabant. 🙂
      Ha most lennének még hatalmon, akkor meg migráncsok is lennének a csőd mellé…

     • nacsanocsak

      A gdp arányos államadósságot mérik, ami csökken.”

      Vagyis az Uniós ezermilliárdokra hivatkozva kamuzod el a 10,000 milliárddal megnövekedett államadósságot…

      Bravó illibsi, kár, hogy a tőled okosabbakat próbálod meg hülyére venni…:D

      Az adóparadicsom szövegedet majd ad már el a magyarországi szegényeknek akiknek 16%-al emelték az adóját a milliárdos külföldi multik meg köszönik szépen az ingyenpénzt, bár a Mercedes óta ide komoly befektető be sem teszi a lábát hét éve…
      Csődközelbe ti hoztátok az országot Bajnai felívelő pályán adta át a kormányrudat….

      kár hazudni mert úgyis lebuksz..:D

     • Kovács Gábor Géb

      Ja, tényleg, Bajnai felívelő adósságot hagyott hátra, nem felívelő pályát.

     • nacsanocsak

      Ha tudatlan hülye vagy akkor miért okoskodsz…?:D

     • Kovács Gábor Géb

      Látom libsikém, hogy zsebedben a bölcsek köve.

     • nacsanocsak

      Hozzátok képest a zoknim is egy zseni…:D

     • Németh György

      Sokan bizonygatják, hogy jobban élünk, többet vásárolunk stb. Valahogy kifelejti mindenki, hogy EU-s milliárdok ömlenek be az országba, ezekből valamilyen beruházás keletkezik, amin emberek dolgoznak szétosztástól, tervezésen keresztül a kiviteezésig vagyis ezeknek a pénzeknek a nagyrésze dolgozók jövedelmévé válik amit elköltenek. Ez így tök jó… komoilyan gondolja, hogy a németek több generációra biztosítják majd ezt nekünk? Egy világválság közepét összevetni egy gazdasági fellendüllésel, ami közben még ajándék pénzt is kapunk, realitás? Szóval hol itt a jövő? Ha nem jön pénz, már nem jó a az adósságarányos arányszám, mivel vagyunk jobbak, mint 2010.ben?

    • trollolo3

     Amit itt felsorolsz, az nem a kormánynak, hanem a kedvező nemzetközi trendeknek köszönhető.

     A magyar kkv-k soha ennyire nem voltak megadóztatva, mint Orbánék alatt, akik csak saját sleppjüket pénzelik a mi adóforintjainkból, és a multiknak adnak nagy adókedvezményeket, miközben a magyar tőkésosztály legnagyobb ellenségei!

     A néggymillió szegény emberről nem is beszélve! Nincs, aki dolgozzon, mindenki menekül az országból, de bevándorlókat meg nem fogadunk, mert a szélsőjobb kormány idegengyűlülő politikát folytat a migráció ellen. Orbán és sleppje hazaáruló!

    • nacsanocsak

     A kamatszint mindenhol alacsonyabb a környező Uniós országokban, mint itt, Románia számos mutatóban elhúzott az illiberális orbántanyától,
     Továbbá a GDP hét éves átlaga alig haladja meg a 2%-ot annak ellenére, hogy az Uniós támogatás az éves GDP 4-5%-ra rúg.
     Hazudsz az államadóssággal kapcsolatban is mert 2010 óta úgy nőtt több, mint 7000 milliárddal az államadósság, hogy a felcsúti ellopta a magyarok 3000 milliárdos megtakarítását.
     A reálbérnövekedés csak állami szinten maradtak a béka segge alatt a nagy cégek meg a KKV-k kényszerből emelnek mert magyarok százezrei menekültek el a hanyatló nyugatra ami majd az inflációt fogja felpörgetni.
     Orbán 52 új adója sújtja a magyarokat, Európában itt a legmagasabb az elvonás a világbajnok áfáról nem beszélve.

     Szóval megbuktál illibsi orbántroll…:D

     • Kovács Gábor Géb

      Miért hiszed azt libsikém, hogy a liberális fertő a megváltás?

     • nacsanocsak

      Buta szektás fasiszta, szerettél volna mondani valamit…?:D

     • Kovács Gábor Géb

      Látom, csak a szokásos ólibsi érvelés. Szánalmas vagy kisgyerek.

     • nacsanocsak

      Már megint itt vagy kistacskóm…?:D

  • tobba_s

   a fidesz.hu weboldalán is fel kellene tüntetni, hogy nem léteznének soros támogatása nélkül…

  • trollolo3

   A cikk azt hiszem azért jó, mert egyetlen konkréd ellenérvet sem tudtál megfogalmazni!

   De itt a lehetőség, érdekelne, hogy milyen konkrét javaslataid vannak a migráció megakadályozására, és milyen indokok alapján tennéd?.

   • Kovács Gábor Géb

    A betolakodók feltartóztatására alkalmas a kerítés, az egy irányba (visszafelé) nyitott börtön, valamint a pénzbeni juttatások felszámolása. Indok az, hogy ezekre a betolakodókra nincs szüksége a gazdaságnak és a társadalomnak. Persze, a libsi ideológia ennek pont az ellenkezőjét állítja, csak ezt még eddig, semmiféle érvvel alátámasztani nem tudta.

    • trollolo3

     A tények és a valóság ezzel szemben az, hogy a kerítés nem alkalmas a menekültek feltartóztatásárta, novemberben is tízezrek jöttek át rajta.

  • Az ilyen kommentelok meg a levegobe beszelnek, ahelyett, hogy ervelnenek. Nem olvasod el, vagy nem erted meg, aztan ideboffinted azt, ami a kormanypropagandabol bement. Persze, ha semmi mast nem olvasol, akkor nem csoda, hogy csak az kotyof odabenn.

  • gépész

   300.000_en itt voltak! Hány akart idejönni, itt maradni? – Ja, egy se!

  • gépész

   300.000_en itt voltak! Hány akart idejönni, itt maradni? – Ja, egy se!

  • gépész

   300.000_en itt voltak! Hány akart idejönni, itt maradni? – Ja, egy se!

  • gépész

   300.000-en itt voltak! Hány akart idejönni, itt maradni? – Ja, egy se!

  • gépész

   300.000-en itt voltak! Hány akart idejönni, itt maradni? – Ja, egy se!

   • Kovács Gábor Géb

    Mind a 300 000 itt akar maradni és élősködni, Európában, ameddig csak lehet.

  • gépész

   300.000-en itt voltak! Hány akart idejönni, itt maradni? – Ja, egy se!

 • István Diczig

  A hamis hírek nem orosz találmány, a nyugati újságírás már régóta ebben él.

 • trollolo3

  Elképesztő, hogy ilyen félnótás bolondok irányítják Magyarországot! Még ijesztőbb, hogy a nép milyen könnyen bekajolta ezeket a baromságokat! Stadionok helyett iskolát építenék minden településre!

  • Vidéki

   Te vagy a félnótás te szerencsétlen!
   Írod: “Még ijesztőbb, hogy a nép milyen könnyen bekajolta ezeket a baromságokat! ”

   Te úgy érzel, mint a részeg autós, aki a menetiránnyal szemben hajt fel az autópályára és csodálkozik:

   “Ez a sok hülye, miért jön velem szembe?”

   • trollolo3

    Vidéki! A hazug kormánypropagandát a hazug számok alapján is, max 2 millió enber “töltötte ki” – 8 millió magyar pedig NEM! Egy törpe kisebbség vagytok, akik putyinista minták alapján leuraltátok az országot! Áprilisban ennek vége!

    • Vidéki

     Éhes disznó makkal álmodik!

     • trollolo3

      Egyszer volt Budán kutyavásár!

     • Vidéki

      A migránssimogató cikkről Arany János TÖRÖK BÁLINT című verse jut eszembe:

      “Izabella királyné Budában
      Azt se tudja, hova lesz buvában:
      Két ellenség két felől szorítja,
      Szívét a gond száz felől borítja.

      Összegyüjti budai tanácsot:
      “Jó emberek, adjatok tanácsot:
      Boldogasszony temploma keresztjén
      Török zászló lengjen, vagy keresztyén?”

     • trollolo3

      Ébredj fel, 2017-et írunk. A vallási konfliktusok, területi foglalások a vallási fanatikusok és a nacionalisták eszköztárába tartoznak, a modern, felvilágosult ember nem így működik.

     • hammurabbi

      Csak egy nagyonbuta copyhülye bérmásoló troll,a mandin Agricola ,nyugdíjas tanár,a hvg-n és blogszférában Vidéki ,Agricola6709 …

     • Vidéki

      Hammu Rabbi felsőbbrendűségi érzés komplexusban szenved.

    • Kovács Gábor Géb

     Álmodozz csak szerencsétlen!

     • trollolo3

      Személyeskedés nem túl okos dolog, ha szeretnél mondani valamit 🙂 A tényszerű cáfolatod elmaradt, elbuktad.

 • Jani.

  Ezt nem egészen itt találták fel de az ittlévök be segit ennek és nem kicsit nagyon ez jó a nép irtáshoz a Német találmányhoz,

 • Mihály Kovács

  Ez akkor lenne igaz cikk,, ha egy naprendszer lenne, ti csak egy napot láttok, ami igaz is, de már 15, naprendszert ismerünk, ez azt jelenti 15 Nap van. Ti imádjátok csak Merkelt, és Sorost, ami keserves lesz még Európának, ami pediglen az év emberit illeti, Merkel a saját nemzetit árulta el. Orbán Miniszterelnök igen is Nobel díjat megérdemli, igaza van Engdahlnek. Azok az államok akiknek gyarmatok van megosszák-e a rabszolgasággal szerzett javakat Magyarországgal, kinek is a polgárai ezek a menekültek, ki is csinálnak ezekben az országokban háborút. Kiknek köszönjük Trinont, ha erre választ kap a magyarnemzet akkor pofázzanak az EU-ban

  • hammurabbi

   Értem .Köszönöm a hsz-od ,könnyeket csaltál a szemembe az értelmi képességed csillogtatásával.Szegény öregember. Milyen sötétségben élsz.olyan sötét, hogyha elröpül melletted egy varjú, atomvillanásnak látszik.
   Mi vezetett a trianoni tragédiához??A tanulatlan mihígmélymagyarok és a köréjük gyűlt tudatlan,tájékozatlan számára minden bizonnyal.
   A trianoni út jóval korábban kezdődött, még Mohács idejében, és a XIX szd
   végi-XXszd eleji magyar vezetés bűnös tevékenységének köszönhetően végbe is ment.Alapvetően az évszázadok óta Magyarországon élő nemzeti kisebbségek önrendelkezési törekvései, ezek nem kellő körültekintéssel történt kezelése, valamint a nagyhatalmi politikai-gazdasági érdekek eredője vezetett odáig, hogy példátlanul igazságtalan módon
   megbüntessenek bennünket” – mondta a nyolcvannyolc évvel ezelőtt történtek
   kapcsán lapunknak Jeszenszky Géza volt amerikai nagykövet, diplomáciatörténész.
   A határkérdés már jóval a Tanácsköztársaság előtt, a háború alatt eldőlt, különböző titkos
   szerződések révén.
   Trianont
   a nemzetáruló Tisza által 1914-ben eldöntött háborúba lépésünkért
   kaptuk, és 1920-ban, a nemzetáruló Horthy-rendszer írta alá.
   1818-ban
   a magyarok a hazájukat védték a kisantant ellen, miközben Horthy
   Szegeden vakargatta a tökét, a magyarság ellenségeivel puszilkodott, és a
   magyar köztársaság megdöntésére szervezkedett.
   Mindkét világháborúba a magyar jobboldal rángatta bele az országot.
   És a fő felelősök, a háborús bűnösök pont azok voltak, akiket a mai magyar jobboldal rehabilitálni és hősként beállítani próbál.
   Már
   48-at is a nemzetiség-politika miatt bukta el Magyarország. A kiegyezés
   után egy nacionalista-feudalista fordulat következett be aminek a vége
   leszakadás és súlyos nemzetiségi ellentétek lettek. Előbb-utóbb robbant
   volna a helyzet, Trianon volt a fal aminek nekihajtott a magyar
   földbirtokos nemesség
   Rohadtul unom már ezt az állandó
   múltsiratást, Meg, hogy mi kis ország vagyunk, ki vagyunk
   szolgáltatva…minket kihasználnak stb. stb. A történelem mindenhol
   átrobogott és tarolt, nálunk jóval kisebb országok sikeresek, sokkal
   jobban élnek mint mi itt. Meg kell nézni Szlovéniát, a nyavajgás helyett
   ésszerű döntéseket igyekeznek hozni, igyekeznek együttműködni.Valami
   baj van velünk. Jó lenne reálisabban látni önmagunkat.
   Én a saját “magunk öntömjénezésében” látom a hibát.
   Jogos
   volt, mert a magyarok a nemzetiségieikkel úgy bántak, mint a kutyákkal.
   Soha semmilyen jogot nem adtak nekik. Mit is gondol az önérzetes magyar
   a románokról? “Szőrös talpú olah cigány” Mit is gondol az önérzetes
   magyar a szlovákokról? “Olyan cseh, aki magyarul is beszél” Lehetne
   sorolni, hogy mikor álltak ki a nemzetiségek a magyarság mellett, de
   egykézen elférne. Az, amikor a magyarság ellen voltak a nemzetiségiek,
   annak se szeri se száma! A véletlen műve ez, vagy a mindenkori magyar
   jobboldal nemzetiségi politikájának a következménye? Ha nem Trianon,
   akkor a II. Világháború, legkésőbb a Jugoszláv Háború nyírta volna ki
   Nagy-Magyarországot és szakadt volna nemzetiségeinek államaira. A
   nemzetiségi problémát az Unió oldotta meg. Nem is akárhogy, hanem a
   legtökéletesebb módon. Sajnos a magyarság újra nem tud élni a
   lehetőséggel az egyesülésre. A mélymagyarok, a nemzetállamokat istenítő
   Orbán mindent elkövet, hogy a történelmi lehetőséget újra elqurjuk!
   A
   nemzeti sovinizmusunk vitt minket mindig a rossz és vesztes útra. Ha a
   veszteség vagy áldozat túl nagy volt és még eredményt sem voltunk
   képesek felmutatni, akkor mindig megtaláltuk az ügyeletes bűnbakot. Amit
   persze mindig egy más ország, egy más nemzet vagy valamely etnikum,
   nemzetiségi kisebbség jelképezett.
   Számomra egyébként
   Trianon egy olyan hasznos sebészeti beavatkozás volt, amely két dologra
   is megoldást kínált. 1, Arra, hogy egy egész sor nemzetiség elnyomás
   nélkül élhessen és gyarapodhasson. 2, Arra, hogy a magyarok nacionalista
   indulatok nélkül, békében élhessenek és gyarapodhassanak. Mondjuk az
   első fele meg is valósult.
   Szeretnék a szintedre süllyedni, de sajnos nem megy,ajh, én hülye, akkor eddig rosszul csinál
   Meg voltunk győződve, hogy a tanulás segít a magadfajtákon, de most
   felhomályosítottál, hogy nem.Egyre inkább biztos , hogy a butaság a fő
   oka az egész romlásnak.Jól demonstrálja ,hogy milyen buta nép amelyik a
   saját kirablóit is jól tartja és csorgó nyállal éljenzi.

   • Mihály Kovács

    Sajnálom,hammurabbi,, hogy Lábodra léptem, ostobákkal nem szoktam táncolni,, főleg korlátozott fogyatékos korlátozókkal, emeld fel a seggedet, ha még emlékszel hol van, ott megtalálsz mindent. A történelmet meg tanuld meg, de ne a hamisítványt, és ne bújjál max mögé, mert idióták szokták ezt tenni.

    • hammurabbi

     Mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?Sztem te azért nem próbálsz gondolkodni mert azt hiszed az fájdalmat okoz ugye?mindig
     meg akartam kérdezni, hogy igaz-e az, hogy akik elvesztik valamely
     végtagjukat vagy szervüket azok érzik sokáig, hogy mint ha még meglenne.
     Te is szoktad érezni még az agyad???
     Nem kell félned,a nihil nem fáj…hehee..Tudod, ha a majomnak tükröt tartanak rögtön dührohamot kap, és
     megpróbálja szétverni. Úgyhogy nézegesd csak a tükrödet, s gyönyörködj a
     látványban.

    • Vidéki

     Hamu Rabbi idióta!

  • hammurabbi

   Megadnád e telószámod és a címed,hogy a gyogyódoktor ki tudja vinni és felszerelni a fejedre az alufóliasapkát?…..hehee….

   • Bona Zene

    hammurabbi…. hihihi
    Mi van Czippel Feri? Itt is osztod az észt, te elmeháborodott… 🙂

   • Kovács Gábor Géb

    Féligazságok irkálása még nem fog naggyá tenni.

  • Ó te Isten barma, az ápolóid miért engednek az internet közelébe?
   https://azarokbol.blogspot.hu

   • Kovács Gábor Géb

    te mennyivel vagy különb nála?

    • gépágyú

     Ismeri az írásjeleket! Mondattagolást. Kinek köszönhetjük Trianont? Bonyolult, de pl.: Ferenc Jóskát, az osztrák-magyar monarchia császárát megnevezhetjük, aki megtámadta a németek oldalán a franciákat, oroszokat. Győztes mindent visz.

  • Vali Kornéli

   Lehet, hogy csillagász ez a Kovács?! Csak az égre néz, zavarja, ha valami valódit lát a Földön! Dühöng, hogy vannak, akik képesek még gondolkodni, legalábbis meghallgatni valami mást, mint az ő zavaros fejében van, hogyne mindjárt Trianon is Soros terv volt! meg a tatárjárás is…..

 • Kathy Szaniszlo

  Az egész egy nagy hazugság ezt mindenki tudta a törökök irak ugye folytak az iraki háború és sokan mentek át torokokhoz és mosul után már a kurd is ék mondjak az arabok ugye leköszönt Bush és Obama lett a minister és Putyin ki nem állhatta közben a CIA gyomoztak KAHZISZTANBA ott elkaptak az oszes zsidókat ahol Orbán testvére is ott működött ugye és közbe már Obama képezte ki az isiis AMERIKÁBA s ugye és fel pótlast küldte SZANABIN LADENAK a mert ugye oltek a katolikusokat és a shia muzlom ölte a sunni muzlomokat meg magya

 • kobra2

  Soros Terv márpedig létezik, csak nem Soros írta, hanem Orbán. Eddig úgy tudtuk. Most azt mondjátok, még csak nem is Orbán a szerzője, hanem egyenesen a Kremlben írták.

  • zsíroskenyér

   😀 Megmutatod a Soros-tervet? A cikkben elég jól leírják, hogy ez csak a ruszki, putyinista és a Habony-féle propagandában létezik, a valóságban sajnos nem.

   • gépágyú

    Soros úgy tudom 2015-ben írt egy előrejelzést, hogy menekültek millióira kell felkészülni, ha ez EU nem tesz semmit. Mit kéne tenni, határok lezárása, a problémák helyszínen megoldása, EU-török megállapodás stb. Elemző, ebből szerezte a vagyonát. Tudomásom szerint ezt nevezik Soros tervnek. Kérni fogom majd, hogy az állam elektronikusan kommunikáljon velem, remélem, viktor küldeni fog egy kattintható linket, hol olvashatom el a Soros tervet.

 • zsíroskenyér

  Elég komoly írás, a valóság bemutatásával alaposan alávágott a fideszes propagandának!
  Bravo, Átlátszó, szép munka!
  Ezért tényleg megéri titeket támogatni.

 • zoltan wolfart

  AZ apátok….
  Rohadt bérencek!
  Az ember azt mondja amit a szive ug neki.
  Ti?!
  Amit a pénztárcátok súg.
  Gazemberek!!
  Árpád sávos, mi?!
  “Amocskosszemétanyátokatti hazaárulógecik!”

 • Nagyon jó, de kimaradt belőle, hogy hányszor lett már újrahasznosítva Soros démonizálása. Pl. van egy Soros terv az USA ellen is, ahogy Glenn Beck egy 2010-es agymenésében elmagyarázta: http://www.foxnews.com/story/2010/11/11/glenn-beck-five-step-plan.html
  Csurka is figyelmeztett annak idején Soros magyarellenes terveire.

  De a legszebb ebben a műfajban a Soros-Rothschild kapcsolat, aminek egyik leágazása a BCCI bank ügye Amerikában, ami miatt Orbán haverját, Ghaith Pharaont körözték. Nyilván Soros behálózta a magyar kormányt is, és az egész nemzeti konzultáció, Soros-ellenes propaganda stb. csak kamu, szintén a Soros-terv része a világuralomra. https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century10.htm#CHAPTER 56

  • Bőtös Botond

   Hello Telepi Miki,

   ennek az írásnak a kereteit szétfeszítette volna, ha minden Sorost démonizáló előzményt felsorolok, de a példád nagyon jó, korábbi írásomban én is megemlékeztem Glenn Beck agymenéséről:

   “A Soros elleni lejárató kampányt a republikánusokhoz közel álló Fox News csatorna indította el. E kampány egyik alapvető “munkája” a 2010-ben, Glenn Beck által készített két részes műsor, amelyben a Soros személyéről a 90-es évektől már szétszórva létező, kisebb-nagyobb őrült állításokat – Soros a nácikkal kollaborált, cionista világbirodalmat épít – rendszerbe foglalta és egy nagyszabású összeesküvés-elméletté gyúrta.”

   In: https://vilagterkep.atlatszo.hu/2017/07/25/soros-izrael-a-cionistak-es-orban/

   A Fidesz kampány, ideológia és szellemi háttér feltérképezésének bemutatását folytatom az Átlátszón, stay tuned!

   Üdv,
   Botond

 • Mist

  A gyűlölet karmesterei tehát Putyin kottájából játszanak.

 • Mihály Kovács

  Én nem védek senkit, de ti mókuskerékbe vagytok,és gondolkozásotok is addig terjed ki , ha ti imádjátok az uniót menjetek ki” el lehet menni” mondta a tolvaj vezéretek”. Én és őseim mindig is Európában voltak még ha életüket is adták a hazáért, ki nem szarja le a Fideszt, engem és sok honfitársamat az ország fen maradása érdekeli. Ti akarjátok kiszolgáltatni idegen hatalmaknak országot. Nem Orbán vitte be az országot az unióban, és nem ő hamisított történelmet, hanem ti. Ezt ti képtelenek vagytok felfogni sok unióba ítélkező szarházival ,csak a pénz szerzés jár fejetekben, nektek semmi nem drága még anyátokat is eladnátok ,nem csak a hazát! Mond csak Kedves Valika,, hány gyermeket neveltél fel, mit tettél ezért a hazáért?
  A Magyar történelmet meg tanuljátok meg, ha egyáltalán magyarnak érzitek magatokat, ne velem okoskodjatok, Európában is van annyi ember,aki csak a nyugalmat szeretné és nem a káoszt!

 • A hosszadalmas “nyomozást” meg lehetett volna spórolni, ha magának sorosnak a cikkeit és legfőbb művét, a Nyílt társadalom címűt elolvassa. De legalább ezt: https://www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29
  Fordítása: http://mindenszo.hu/wp-content/uploads/2017/10/Soros-Gy%C3%B6rgy-Az-eredeti-Soros-terv-pdf-TELJES.pdf
  Soros könyvéről, a TERVről pedig összefoglalóm itt: https://haereticus.blogstar.hu/2017/06/22/soros-gyorgy-mein-kampfja-egy-karakter-ongyilkossag-bemutatasa/39564/

 • Livingstone

  “Kreml-barát nyugati újságíró és az orosz propagandagépezet áll a Fidesz által sulykolt “Soros-terv” elnevezés mögött”

  ehhez képest:
  https://www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29

  aki nem olvassa el annak röviden: Soros személyesen írja hogy “Here’s my plan to solve the asylum chaos”. Azaz “Íme a TERVEM…”. Kábé fél perces guglizással.

  Ezek után csak azt lehet mondani, hogy:
  Nem is tudtam hogy Soros valójában Kreml-barát nyugati újságíró, és azt sem hogy az orosz propagandagépezet áll mögötte… XDXDXD