Érzelmi horgokkal az Orbán-kormány ellen – itt az RTL Klubot bíráló háttértanulmány

keep

Az Átlátszó birtokába került és most közreadjuk azt a kormányzati háttéranyagot, amely az RTL Klub televízió műsorait vette nagyító alá. A több hónapos megfigyelést összefoglaló tanulmány két részből áll: az elsőben az RTL Klub hírműsorait vizsgálták és hasonlították össze a TV2 hírműsoraival statisztikai alapon, a másodikban konkrét műsorokat elemeztek.

A HVG írt arról elsőként, hogy a Miniszterelnökségen működő Kormányzati Információs Központ hosszas vizsgálat után készített egy elemzést, amely megállapította, hogy „a kormányzati hírek médiaképe kedvezőtlenül alakult a vizsgált időszakban az RTL Klub műsoraiban”. A jelentés most az Átlátszó birtokába került, és közzétesszük.

Az elemzés alapjául szolgáló vizsgálat 2012. szeptember 1. és 2013. május 31. között készült. A 17 oldalas dokumentum tartalmaz mindent, aminek eddig csak sejtettük a létezését: százalékok, táblázatok, grafikonok és kördiagramok arról, hogy az RTL milyen negatívan tünteti fel a kormányt hírműsoraiban.

„A negatív hangvétel aránya különösen számottevő azt tekintve, hogy az adott időszakban a TV2 műsoraiban jóval kedvezőbben alakultak a polaritás értékei. Az RTL Klub kormányzati megjelenéseinek mindössze 21 százaléka volt pozitív, míg ugyanezen szám a TV2 esetében 35 százalék. A negatív megjelenés aránya fordítottan alakult: az RTL Klub esetén a negatív megjelenések aránya 27 százalék, míg a TV2 12 százalékban jelenített meg hátrányos tartalmakat.”

A tanulmány nehezményezi, hogy az RTL Klub tematikáját több hónapon keresztül uralták olyan témák, mint a felsőoktatási reformok és hallgatói demonstrációk, az IMF-EU-tárgyalások, a „költségvetési kiigazító csomagok”, a trafikpályázatok, és a rezsicsökkentés. Vastagon kiemelve szerepel az elemzésben az is, hogy az

„RTL Klub műsorai ritkábban számoltak be olyan témákról, melyek más médiumokban vezető, pozitív hírnek számítottak, mint a települések adósságának átvállalása, a minimálbér emelése, a munkahelyvédelmi akcióterv, továbbá a rendvédelem erősítése”

Külön táblázat készült az RTL Klub hírműsoraiban megjelenő vezető témákról havi bontásban, feltüntetve mellette, hogy ez a havi top3 téma pozitívan, negatívan, vagy semlegesen került-e megjelenítésre.

Rejtély, ki készítette az elemzést, és mennyi közpénzbe került

Az elemzésben az szerepel, hogy a szerzők a Nézőpont-csoporthoz tartozó Médianéző Kft. adatbázisát használták. A hvg.hu cikke szerint a társaság valóban készít elemzéseket a tévés híradókról, de rendszerint csak a politikusok, pártok megjelenési gyakoriságát mutatják ki, a publikált kutatásaikban nem véleményezik a hírműsorokat. A Médianéző nyerte el a kormánytól azt a havi 30,3 milliós megbízást, melynek keretében 2012 és 2014 decembere között médiafigyelést végez a kabinetnek. Ám a Nézőpontnál azt közölték a hvg.hu-val, hogy az RTL-ről szóló elemzést nem ők készítették. Az elemzés egy esetben a Századvég egyik, rezsicsökkentésről szóló közvélemény-kutatását is felhasználja. A hvg.hu úgy tudja, hogy a Fideszben felmerült, hogy az RTL-es elemzést a kormánynak milliárdokért dolgozó cég készítse el, ám miután kiderült, hogy ehhez a Századvégnek nem volt meg a kellő szakértelme, egy a kormányzatnak korábban is dolgozó szakértőt kértek fel. A Kormányzati Információs Központ a hvg.hu külön kérdésére sem árulta el, hogy kik készítették ezt a felmérést és erre mennyi közpénzt költöttek.

Szintén készült táblázat a Házon Kívül című műsorról, amelyről kiemeli a tanulmány, hogy „kijelenthető, hogy a műsor az RTL Klub leginkább kormánykritikus tartalmai közé tartozik”. A táblázat bemutatja, hogy a Házon Kívül mely témákat jelenítette meg a kormányra nézve negatívan. Ilyen például Varga István képviselő emlékezetes mondatai a családon belüli erőszakkal kapcsolatban, a diáktüntetések, és a 47 ezer forintos közmunkásbér.

Itt a kormány háttértanulmánya a reklámadó bevezetéséhez

Közérdekű adatigénylésben kértük, két hónap packázás után megkaptuk, és most közzétesszük a reklámadó bevezetését előkészítő és indokló minisztériumi anyagot, amelynek létéről a miniszterelnök egy rádióinterjúban szólta el magát. Tovább a teljes cikkre.

Az RTL-tanulmány második része

„a rezsicsökkentés témájának feldolgozási módját veszi nagyító alá az RTL Klub és az RTL II esti és későesti híradóinak, illetőleg az RTL Klub Házon Kívül című közéleti műsorának mélyelemzése által”

Nem vicc, tényleg megcsinálták. Öt oldal foglalkozik azzal, hogy az RTL képi manipulációs technikákat alkalmazott, például szegényeket, több esetben nélkülöző gyerekeket mutatott be.

„A gyermeki nyomorúság túlburjánzó képeivel azért dolgozott az RTL Klub, mert azokat úgynevezett érzelmi horogként (emotional hook) felhasználta. Azt kívánta elérni, hogy a néző ne kérdőjelezze meg a rezsicsökkentéssel kapcsolatban elhangzó kritikát, hiszen ezzel egyúttal a nélkülöző gyerekek igazságát is kétségbe vonta volna. […] A szegénység mint környezeti tényező a Házon Kívül című műsorban a kormány kudarcos teljesítményének asszociációs elemévé válik”

Ezeket az állításokat és megállapításokat a tanulmány az RTL műsoraiból kivágott 3 darab képpel támasztja alá, a másodiknál ez az aláírás szerepel:

„A nyomorúságos környezetben a jólöltözött Lázár János megjelenik a képernyőn és bejelenti: januártól 10 százalékkal csökkent 4 millió háztartásban a gáz és villamos energia ára”

A konkrét, rezsicsökkentéssel foglalkozó Híradó-riportok elemzése után azzal a megállapítással zárul az elemzés, hogy „az RTL csoport a közműszolgáltatókat védi a rezsicsökkentéssel szemben”.

Erdélyi Katalin

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Vilmos Sándor

  “A rendvédelem erősítése.” A kisrendőrök lassan már kevesebbet kapnak, mint négy éve,persze az átlag ezt nem mutatja, mert egybemossák a keret-és terrorlegények jövedelmével az övéket is.Teljesen nonszensz, hoyg egy olajmaffiózó +apa a “belügyminister”, ez is jellemzi a zorabn-qrmány maffiajellegét.

  • lesly&jerry

   Ki mondta ill. kényszerítette hogy menjen rendőrnek?Gondolta ott nem kell dolgozni azt jön a lové

   Én pl. felvenném kétkezi munkásnak de hát az valószínű büdös!

   • Gergely Molnar

    Irigylem az ilyeneket mint te. Kiváló lényeglátó képesség, precíz problémafeldolgozás és mindig kész válasz elsőre kicsit bonyolultabbnak tűnő problémákra is.

   • Mogyorósi István

    Mi van maffiózókám? Neked is büdös a munka. hogy másokkal végeztetnéd el?

    Nem elég a rendőröknek, hogy gyerekkori álmukért cserében, semmi megbecsülést nem kapnak, te még emlékezteted is rá őket? Remélem olvassák ők is személyre szabott megnyilvánulásodat. …és te miért nem lettél rendőr? Büdös volt lemondanod egy csomó alkotmányos jogodról? …mert halvány lila gőzöd sincs, hogy milyen módon kell a törvények között lavírozniuk, hogy a tolvajaidat meg tudják fogni?

    Aki olyan buta mint te, az legalább a szervesen a butasághoz tartozó rosszindulatú idiotizmust tanuld már megfékezni! …most engem is lerendőrözhetsz. Gondolom számodra most az a kézen fekvő. …pedig ember is lehetnél.

 • Gergely Molnar

  Bastards. They killed Kenny!

 • Okosén

  Érzelmi hurok: “Ha lesz reklámadó, a bevételt iskolafejlesztésre költi a kormány”

  http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/lazar-janos-ha-lesz-reklamado-a-bevetelt-iskolafejlesztesre-kolti-a-kormany

  • kekszes

   Kérdésem, a “Nemzeti”, a “megvédi” és a “harc” szavak használata kitől, mióta és mennyiszer hangzott el az elmúlt 5 évben, mint “érzelmi horog”?

   • Okosén

    számold össze mennyiszer nyilatkozott a kormány és vonj ki belőle ötöt.

   • Mogyorósi István

    Keveslem a visszatekintésed. A fidesz elődei a járdát is KIHARCOLTÁK. Ezt már anno Hofi is kifogásolta mondván, feléjük a járdát építeni szokták. …most újra ez az osztályharcos duma, csak jobboldaliságot ripacskodás közepette.

 • szvoboda

  Egyszerű recept: vegyünk egy haveri vállalkozó kezében lévő párttévét, vessük össze egy olyannal, amelyik (még) nem az, csodálkozzunk rá a különbségre nagyon őszintének tűnő módon és már sz*pathatjuk és szét őket baloldali elhajlásért. Aczél elvtárs csendesen mosolyog, az úri közönség táncol.

 • Alex Kalex

  Ha ki mered mondani, hogy szemét vagyok, az szemétség!
  Az a szemét, aki kimondja?!

  (Kérdés, hogy kinek a szemétsége, aljassága!)
  Az RTL szerintem legfeljebb azért szemét, mert eddig nem volt ennyire kritikus!
  Amúgy pedig ez lenne a dolga!
  A tájékoztatás!

 • józsef berecz

  három csatorna van tv2 rtl atv 1 percen belül be kellene zárni

  • Éva Éva

   Hir tv,Echo, m1 ezt kellene betiltani tele Orsós hazugságokkal

  • Hektor Honig

   Mert?

  • Kádár Sándor

   Egy fenét!!!
   Aki nem hülye,látja miket hazudoznak össze a SZÜLŐ “hazájuk” ellen!!!

   • Mogyorósi István

    …és ezt honnan vetted? …mert a valóság az, hogy az olyannyira perlekedni szerető fidesz, még egyetlen pártmunkásőrével sem tudott úgy fogást találni rajtuk, hogy feljelentsék Polt Petya bástyaelvtársnál. Akkor most ki hazudozik itt egy festett komcsi gátlástalanságával? …mert én nem. …én sem.

 • A Lény

  Ezt az elemzést egy olyan írta aki tud magyarul. Ergo, ha beírom a gugli
  keresőbe, hogy aszondja “polaritás mutató” (azért ezt, mert ez a legérdekesebb és legegyedibb kifejezés az egész dokumentumban), akkor olyan találatokat kell
  kapni (elméletileg sokat), ami magyar oldalra mutat. Mondom
  elméletileg. A mágnesességen kívül magyar találat nem sok van. Az
  e-cegjegyzék pedig megmondja kié a cég. A facebook, pedig a többit.

  • Greg

   Megnéztem. De “azok akik” az összes találatban szerepelnek letagadták, hogy nem ők készítették. Pedig a találatokból egyértelmű, hogy kizárólag az ő metodikájukban szerepel ez a “polaritás mutató” készítése.

   • A Lény

    Így egyre érdekesebbnek tartom a történetet. Lehet érdemes lenne egy nem prímszámú budapesti kerület 5 mFt alatti szerződéseit kikérni közérdekből.

  • Mogyorósi István

   A helyedben inkább azt a rettenetes beszédmódot kifogásolnám, amit a fidesz meghonosított az elektronikus sajtóban. …de nem is hallod Grétsy Lászlót mostanában mikrofon közelben.

   A terminológia egy bűnös dolog a tömegtájékoztatásban. …de már évtizedek óta nem érünk el ellene eredményt. A tudományosság látszatára mindenki kényes valamiért. Pedig ebben semmi diszciplína nincs. (a móka kedvéért… 🙂

   • A Lény

    Igazad van a fidesz rettenetes beszédmódjával kapcsolatban. Ellenben a tanulmány nem erről szólt. Összehasonlította a kört a négyzettel és megállapította, hogy a kör valójában nézőpontot váltott kocka. Bármi megmagyarázható.
    A “polaritás mutató” mint kifejezésre csodálkoztam rá. Most először találkoztam magyarítva a kifejezésessel politika és hír kapcsolatában.A döbbenet akkor ért, amikor a gugli megjelenítette a találati listát. Ha nem egy tanulmányról beszélünk, akkor az Ilyen mennyiségű találat esetében a szélhámosság jut először eszembe.

    • Mogyorósi István

     Ez azért némi túlzás szerintem.

 • wallenberg8810

  Azért ne védjük az RTL-Klubot elvtársak!

  http://www.youtube.com/watch?v=k-41xuUEfAs
  Érpataki modell
  Ami az RTL-Klub műsorából kimaradt

  Az RTL-Klub riportot készített Érpatakon, a riport politikai prekoncepciója amit a nézőkkel el akart hitetni az volt, hogy az érpataki modell az egy csúnya rasszista dolog.
  Csakhogy egy helyi cigány képviselő az RTL-Klub riporterének azt mondta hogy az érpataki modell az jó dolog, mert a dolgozó, nem bűnöző cigányokat támogatja, tehát nem rasszista.
  A zsidó vezetésű (Kolosi Péter) RTL-Klub viszont az említett helyi cigány képviselő nyilatkozatát “kifelejtette” a műsorból, mert annak tartalma nem felelt meg az előzetes politikai prekoncepciójának, amit a nézőkkel el akart hitetni.
  Tehát az RTL-Klub is ugyanúgy lop, csal, hazudik, mint a cionista Orbán-rezsim, ezért csak ne védjük!

  • Kádár Sándor

   Orbán “cionista”…
   Ez a hét vicce!!! :DDD

   • wallenberg8810

    Cionista = a rasszista apartheid izraeli rezsim és imperializmus feltétel nélküli támogatója, az Orbán az pontosan ilyen.

    • Mogyorósi István

     Amiért feji és miközben támogatja is őket? Mert nem olyan harsányan kirekesztő mint a jobbik? Annyira azért nem hülyék. Kontárságaikat valahogyan pénzelni kell. Amint véletlenül hatalomra kerül a jobbik, a pénzért ők is szalonképességet fognak mutatni, mert rá fognak kényszerülni. Sőt! Már el is kezdték. A legradikálisabbak közül mennyit is rúgtak ki?

     • wallenberg8810

      A Jobbik nem jár olyan szalonokba, ahol az izraeliek által elkövetett tömeges gyermekgyilkosságok és azok hallgatólagos támogatása a szalonképes.

     • Mogyorósi István

      Sőt!
      A jobbik aktivisták inkább bankot rabolnak a jobbik kampánypénzéhez, és a korábbi gyerekgyilkosságokat elkövető arabokat támogatják. (Avagy a kibucok elleni fegyveres támadások.) Most egy kiélesedett háborúban a tüzérség és a légierő csapásai elől GYEREKEK mögé bújó arabokkal kokettál. Hú de erkölcsös a jobbik igazságtétele. Ugye?
      …de nem válaszoltál a megindult tisztogatásra.

     • wallenberg8810

      Ha a Jobbik bankot rabolt volna, arról lenne valami ítélet. Az izraeli megszállókkal szemben az őslakosok fegyveres ellenállást folytatnak, az izraeliek megtorlásul lőnek nőket, gyermekeket, öregeket, a szefárd főrabbi vallási útmutatása alapján, aki kijelentette hogy a gázai civilek mind kollektív bűnösök:

      http://www.jpost.com/Israel/Eliyahu-advocates-carpet-bombing-Gaza
      Eliyahu advocates carpet bombing Gaza
      By MATTHEW WAGNER
      05/30/2007 21:24
      Says there is no moral prohibition against killing civilians to save Jews.
      Eliyahu advocates carpet bombing Gaza
      All civilians living in Gaza are collectively guilty for Kassam attacks on Sderot, former Sephardi chief rabbi Mordechai Eliyahu has written in a letter to Prime Minister Ehud Olmert. Eliyahu ruled that there was absolutely no moral prohibition against the indiscriminate killing of civilians during a potential massive military offensive on Gaza aimed at stopping the rocket launchings.

      (Eliyahu védelmébe vette a Gáza elleni szőnyegbombázásokat
      Állítja, nincs erkölcsi tiltás a civilek ölése ellen, zsidókat mentendő.
      Eliyahu védi a gázai szönyegbombázásokat
      Minden civil aki Gázában él, kollektíven bűnös a Kassam (rakéták) támadásaiért Sderot városa ellen, a nyugalmazott szefárd főrabbi Mordechai Eliyahu levelet írt Ehud Olmert izraeli miniszterelnöknek. Eliyahu rendelkezett, egyáltalán nincs erkölcsi tiltás a civilek válogatás nélküli ölése ellen egy lehetséges tömeges Gáza elleni háborús offenziva idején, a rakéta kilövések leállítása céljából.)

     • Mogyorósi István

      “bankrabló jobbik”
      Fenti keresőszavakra nagy csomó választ kapsz a bankrablásra, amit a jobbik vezér tagadott. Hiába. …de azért a választást előkészítő fidesz útmutatásai és előzetes felmentése ígéretével, a gyűlöltető balhékkal kiszolgált fidesz, miután hatalomra jutott utána, a fidesz, a tervbe vett ÁSZ ellenőrzést először felfüggeszttették az ÁSZ-al, a nyilvánvaló választási győzelmük fényében, majd kirugdaltak mindenkit egészen osztályvezető szintig.

      Véleményem nekem is van, mint ahogyan történelmi ismereteim is. Ezért csak ismételni tudom. Ok nincs okozat nélkül. A gázai lakosság mindenképpen jelentette az ENSZ-nek, hogy mind az izraeli, mind a helyi részről veszélyben vannak. …és? Az ENSZ csapatokat nem küldött, mert az hovatovább nyílt szembeállás Iránnal a terrorszervezetükön keresztül. Ezért történt, ami történt. Ezért Izraelt hibáztatni ugyanolyan inkorrekt megnyilvánulás, mint a valóság teljes ismeretéből csak egy őket igazoló álláspontot hirdetve ítéleteket hirdetni.

     • wallenberg8810

      Nem született olyan ítélet ami elmarasztalja a Jobbikot bankrablásért.
      Az ENSZ BT 242-es határozata kimondja hogy Izrael az ENSZ által elismert határain kívül törvénytelen megszállást követ el, de Izrael fittyet hány az ENSZ határozataira és a nemzetközi jogra.

     • Mogyorósi István

      Ítélet… Amikor még a lehetőségét is megakadályozták a lebukásnak? Nem vagy te egy kicsit komcsi jellemű? Ott voltak a gyerek vallomásai és a szülők elmondása. Neked az smafu? Miféle képmutatás ez? Akkor Joghézag Kriszta kerékbilincs hisztije sem történt meg, amikor a képviselők mentelmi jogának megszüntetéséről dumáltak. Ugye?

      Izraelnek nem adtak “kalácsot” ama jogalkotók, akkor tanácsot sem kell elfogadniuk. Teljesen korrekt álláspont, ami alapján már több mint 20 évvel ezelőtt a parlamentjük színe előtt tépték össze az ENSZ írásbeli határozatát.
      Egyébként kiket szólított még fel az ENSZ az ügyben? …és? Ki mindenki fütyül akkor még a nemzetközi jogra? Lehet gondolni a palesztinokra, Szíriára, Egyiptomra és főleg Iránra. …de ez valamiért nem illeszkedik az előre megfontolt gyűlöletkampányba. Inkább a képmutatás. Ugye?
      A világ nem fekete és / vagy fehér mint egy tusrajz. Még egy háború is minimum szürke árnyalatos képpel illusztrálható ha közelíteni akarunk a valósághoz..

     • wallenberg8810

      Morvai Krisztina nem élt a mentelmi jogával, a Jobbikról pedig soha nem bizonyosodott be hogy bankot rabolt.
      Amikor Izrael belépett az ENSZ-be, akkor magára nézve kötelezőnek ismerte el az ENSZ BT határozatait.

     • Mogyorósi István

      Ejnye, már megint amnézia? …vagy csak natúr képmutatás? Há mi a bánatot hajtott a zsaruknak fennhangon a képviselői érinthetetlenségéről? …és mennyi időbe telt míg sikerült meggyőzni, hogy ne csináljon nagyobb ügyet egy szabálysértésből, mint amit a női kivagyisága diktált?

      NEM! Az ENSZ működési törvényeit ismerte el. Az ENSZ-nek nem véletlenül vannak érdekegyeztető fórumai. Amennyiben az ENSZ által javasolt törvényi feltételeket bevezették volna, akkor a biztonsági tanács országaiból 5 (ha jól emlékszem) megvonta volna a támogatását az ENSZ-től. …mint ahogyan meg is tette ezt az USA az UNESCO-val

   • Mogyorósi István

    …de csak az információ ínségben szenvedők között. Pl. Mit keres még mindig Tormay Cécile szobra és emléktáblája Pesten? A fidesz alatt avatta fel a jobbik ama büszke fasiszta emléktábláját. …és még mindig ott vanholmi Tormay Cécile Kör is, ami az egészet védelmezi. Természetesen nem azt reklámozzák, hogy “Mussolini még sehol sem volt, amikor én már fasiszta voltam”, hanem hogy irodalmi Nobel díjra jelölték. …hogy miérft NEM kapta meg, arról is diszkréten hallgatnak.

    Mindez a fidesz alatt. Kell még valami a cionizmus kapcsán?
    …mert ez ugye közvetett bizonyíték, mint egyfajta engedékenység, másrészről pedig mindenkitől pénzt vesznek el. …és valljuk be, a zsidóktól már nem nagyon hallunk ilyeneket. Csak a tudás alapú társadalom után a munkahelyek nélküli munkaalapú társadalomról hallunk komoly pofával előadott bohózatokat.

    • wallenberg8810

     1. Állított-e valótlant Tormay Cecil naplójában a Bujdosó könyvben?
     2. Bírálta-e valaha a Fidesz Izrael állam agresszióját, gyermekek százainak a kegyetlen elpusztítását?

     • Mogyorósi István

      Minden szerző művének elemzésénél figyelembe kell venni a szerző életútját.
      Amikor ezt megteszik, akkor korrektnek lehet e mondani az 1919-es üldöztetése motiválta fröcsögést?

      Gyerekek százainak elpusztítása ilyen formán előadva hazugság. Aki gyerekek mögé bújik, az nem ember. Remélem, addig nem fog süllyedni a fidesz, hogy ezt figyelmen kívül hagyja!

     • wallenberg8810

      Tormay Cecil naplóban rögzítette az eseményeket amiket tapasztalt. A naplójában nem szerepel valótlanság.
      A gyermekek százainak kegyetlen elpusztítása tény, arra senki nem kötelezte az izraelieket.

     • Mogyorósi István

      Tormay Cécile tapasztalásainak papírra vetését, sajátos életútja motiválja. Slussz!

      A gyerekek elpusztítása az aspektusod szerint is hazugság. Ok nincs okozat és befolyásoló körülmények nélkül. Senki nem kötelezte az arabokat, hogy ilyen gazember módon járjanak el.

     • wallenberg8810

      Tormay Cecil tapasztalatainak naplóba rögzítését az motiválta, hogy fontosnak tartotta mi történik és azt akarta hogy az utókor is értesüljön róla.
      A több mint 400 gyermek kegyetlen elpusztítása nem lehet önvédelem, az önvédelemnek enyhén szólva túlzás.

     • Mogyorósi István

      Tormay Cécilét kellene erről megkérdezni. …de egyenlőre azt tudhatjuk, hogy büszke fasiszta volt.
      A háború maga is egy abszurd dolog. …hogy ki milyen okból minősít szubjektív módon egy öncélúan értelmezett önvédelem kapcsán, az nem lehet vita alap. “Útmutatásodhoz” a kesztyűt felvéve, napestig elbeszélhetnénk egymás mellett, anélkül, hogy érdemben bármit is kezdenénk a jelenséggel. Nem tartom ezt az utat járhatónak.
      A körülményeket röviden leírtam, következetesen figyelmen kívül kezeled. Az önvédelem szót ne kelljen már nekem elővennem, és a helyzetre vonatkozóan értelmezzem. Szerintem magyarok vagyunk, még ha most nem is úgy látszik.

     • wallenberg8810

      Tormay Cecil dokumentálta amit látott. Arról nem ő tehet hogy az történt amit látott, ő csak leírta, tehát azért nem őt kell utálni és fasisztázni.
      Az izraeliek az idei háború során több mint 400 gyereket öltek meg, a palesztinok 1-et. Azt a több mint 400 gyereket nem volt kötelező megölniük, arra senki nem kényszerítette őket, az önvédelemnek irreálisan sok.

     • Mogyorósi István

      Tormay szubjektuma evidens, mint ahogyan az is ahogyan magárol mondta büszkén, hogy Mussolini még sehol sem volt, amikor ő már fasiszta volt.

      A háború áldozatai gyerekek is lehetnek. Az arabok pont 400 gyereket öltek meg. …vagy neked nem úgy tűnik?

     • wallenberg8810

      A fasiszta az nem azonos a nemzetiszocialistával. Tormay Cecil életében a fasizmus nemzetközileg elismert rendszer volt, Olaszország jó kapcsolatot ápolt a magukat demokratikusnak nevező országokkal.
      Az idei háború során az izraeliek több mint 400 gyermeket gyilkoltak meg, a palesztinok 1-et. Ez irreálisan aránytalan ahhoz hogy önvédelem lehessen.

     • Mogyorósi István

      Má bocsi! …de azóta mintha már eltelt volna egy kis idő, ami alatt bőségesen megismerhettük a leglájtosabb fasizmust is. Erről talán a Nobel alapítvány kuratóriumának döntése is mutat valamit.

      A palesztinok a Hammas égisze alatt pont annyi gyereket gyilkoltak meg mint a zsidók. Ez bizony közös bűnük. Ha tetszik, ha nem.

     • wallenberg8810

      Tormay Cecilt csak a saját kora tudása alapján ítélhetjük meg, az ő korában a fasizmus nemzetközileg elismert rendszer volt, Olaszország jó kapcsolatban volt magukat demokratikusnak nevező országokkal, tehát az semennyire nem kifogásolható erkölcsileg hogy ő akkor szimpatizált a fasizmussal, mint ahogy például az SZDSZ-es Vásárhelyi Miklós is akkor még szimpatizált a fasizmussal amikor Tormay Cecil élt, emiatt mégsem ítéli el senki az SZDSZ-es Vásárhelyi Miklóst.

      Az izreliek általában legalább 10-szer annyi gyermeket gyilkolnak meg mint a palesztinok, de a jelenlegi háború során több mint 400-szor (!) annyi gyermeket gyilkoltak meg.

     • Mogyorósi István

      Mióta van ez így a fasizmusról és a fasiszta bűnösökről? Nem hamisíts történelmet még Tormay védelmébe sem!

      Vásárhelyiről pedig Nyers Rezső állította a fasizmushoz való közét, de azt már elfelejtette hozzá tenni, hogy szinte gyerek fejjel a fasizmus okkult és ezoterikus jelenségeivel foglalkozott. Ennek köszönhetően lett 1939-ben hithű kommunista.
      Szóval miért is kellett volna őt bántani a fasiszták miatt?

      Ezt meg osztán honnan szedted? …de ha már ennyire képben vagy, akkor mondjad már meg, hogy mennyi zsidó gyereket öldöstek le, amikor egész családokat irtottak ki a kibucokban?
      Aztán meg mi van azzal a 400 gyerekkel, akit az arabok feláldoztak/meggyilkoltattak?

     • wallenberg8810

      Tormay Cecil 1937. április 2-án halt meg. Addig a napig milyen bűnei voltak a fasizmusnak (tehát nem a nemzetiszocializmusnak hanem a fasizmusnak), amikről Tormay Cecilnek tudomása volt?

      A mostani háború gyermekgyilkosság állása:
      Izrael – palesztinok: Több mint 400 – 1

     • Mogyorósi István

      A teljesség igénye nélkül legyél szíves kattints rá az olasz fasizmusra. Megtalálod benne mindazokat a bűnöket, amit mostanában a jobbik művel a fidesz-kdnp árnyékában. (A nép félrevezetése, tematizálása, fanatizálása, a társadalom szétverése maga igényeihez idomítása. A gazdaságot nem a társadalom, hanem a hatalom igényei szerint építi. Nyilvánvaló megalománia csóró kis ország akarnokaiként eljátszani, hogy a nagy uralkodók építkeznek…stb. Borzalmasan hosszú felsorolás jöhetne)

      A gyerekgyilkosság kifejezés továbbra is hamis. Itt fizikai közelségben a gyerekekkel csak a palesztin terroristák voltak. Egyedül őket terheli közvetlen felelősség.
      1. Idegen érdekeket kiszolgálva, a saját káraik ürügyén, gyáván saját népük gyámolítandói mögé bújnak. Irán felelős a háború szörnyűségeiért, a palesztin kiszolgálóik pedig saját népük gyilkoltatásáért.

      Hogyan is van ez nálad? …még mindig csak a zsidó állam a gyilkos? …ők mentek oda és kiválogatva gyilkolták le a gyerekeket? Hm?

      2. Az ENSZ-nek ideje lenne valami erőt felvonultatnia már a térségben.

  • Mogyorósi István

   Jól van elvtárs. Ne védd! Megvannak azok nélküled is. …mint ahogyan eme szerencsétlen megszólaló nélkül is. Szerinted kinek vált hasznára? Az emberség jó dolog tud lenni a pénzéhség mellett. Nem? Kicsit mintha elszoktál volna tőle. …mert az érpataki modell példamodell.
   http://www.rtlklub.hu/musorok/reggeli/videok/74071
   http://www.rtlklub.hu/musorok/vacsoracsata/cikk/288351
   http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/259875

   Utóbbit csak a jobbikos példaképeid miatt, amiért a bűnöző kolompár orbán helyi segédjén keresztül kívántad reklámozni a jobbikot.
   Érted festett elvtárs?

   • wallenberg8810

    Nem értesz hozzá, a Kolompár az MCF-es, a megszólaltatott cigány képviselő meg Lungo Dromos, az érpataki modell pedig támogatja a nem bűnöző hanem dolgozó cigányokat, de ezt a tényt a zsidó RTL-Klub “elfelejtette” megosztani nézőivel, mert az előzetes politikai prekoncepciója ezzel ellentétes volt.
    Nem tudom hogy képes vagy-e ezt felfogni, tehát egy televízió csatorna nem megmutatta a nézőinek a valóságot, hanem meghamisította, elhallgatta a nézői elől a valóságot. Ezek után miért támogassa bárki a hamisító elhallgató csatornát?

    • Mogyorósi István

     Innen is eltűnt a hozzászólásom. Mi folyik itt?

     Nem tudom képes vagy-e felfogni, de az RTL az érpataki eredmények közlését híradójában letudta.

     A csatornát senki nem tudta még feljelenteni sem hamisításért, sem elhallgatásért. Mellesleg ezekben éppen a jobbik és a fidesz-kdnp mutatkozik ásznak.

     • wallenberg8810

      Én láttam azt a Házon kívül adást, és abban nem volt benne ennek a cigánynak a nyilatkozata, hogy az érpataki modell az miért jó és miért nem rasszista. Ez tehát megvalósult hamisítás.

     • Mogyorósi István

      …és még mit, hol nem láttál? Egy fecske nem csinál nyarat. (ott voltak hozzá a linkek is.)
      …de hogy még az RTL híradóit is nézzem végig utólag, hogy mikor mit adtak le Érpatakról, azt ne várd el. Ha elfogadod a felkészültségemet úgy jó, ha nem úgyis. Elvégre megszokhatta már az ember, a párt befolyásoltak tobzódnak ma az országban, a súlyos, abszurd rögeszméikkel.
      Megismétlem, de most már egyértelműen. Az RTL leadja azokat a híreket, amit a maszop szennyei, és a fidesz-kdnp-jobbik lakájmédiái elhallgatnak. Ezért tépik manapság magukat azok a festett komcsik.

     • wallenberg8810

      Az RTL eltitkolja azokat a tényeket, amik cáfolják a Jobbik-ellenes propagandáját.

     • Mogyorósi István

      …mint azt már írtam, az RTL semmit nem titkol. Éppen ezzel a be nem tartott disztingvációval van bajuk a sarasoknak.

     • wallenberg8810

      Az RTL a Házon kívül című műsorában eltitkolta hogy a helyi cigány képviselő szerint az érpataki modell az jó dolog és nem rasszista, ezzel az eltitkolással félrevezette a nézőit.

     • Mogyorósi István

      Nem vezette félre, mert már korábban leadta híradójában az érpataki helyzetet. Mindig más-más történések kapcsán. Itt a jobbik vezette félre a közvéleményt, a jobbik polgármesterének hamis képbe állításával. Aztán a zsidó bábukkal elkövetettek sem a rasszizmus jelei. Áááá.

     • wallenberg8810

      A helyi cigány nyilatkozatát nem adta le, azt eltitkolta, ezzel hamis helyzetet mutatott be a nézőinek. Tehát ott volt a stáb, megkérdezték a helyi cigányt, rögzítették a nyilatkozatát, de “kifelejtették” a műsorból, mert ellentétben állt az előzetes politikai prekoncepciójukkal, ami szerint az érpataki modell az csúnya rasszista dolog, amit utálni kell.
      A háborús bűntettekért hivatalból felelős izraeli vezetőket ábrázoló bábukat pedig nem azok származása miatt akasztották fel jelképesen, hanem a háborús bűntettekért, amikért azok hivatalból felelősek.

     • Mogyorósi István

      Maradjunk annyiban, hogy az RTL sokkal több híreket jelentet meg, mint az összes többi együttvéve. Még a kurucinfót is belevéve. …hogy mi üti meg az ingerküszöböt egy híradóhoz, hogy eladhatók legyenek a reklámok, ezt a média joga eldönteni. Ja? …hogy ezzel elmaradt a jobbik reklámozása?
      Legalább NEM VEZETTE FÉLRE TÉVESEN A KÖZVÉLEMÉNYT hamis színbe feltüntetve, a beteg fejű polgármester ténykedésével.

     • wallenberg8810

      Az RTL-Klub is része annak a cionista médianagykoalíciónak, aminek a TV2, ATV, M1, Hírtévé, stb, amely főszabálya hogy a Jobbikról csak rosszat vagy semmit, még akkor is ha az illető rossz dolog valótlan.
      Volt egy jellemző példa, amikor a Jobbikkal szimpatizáló Szebb Jövőért Egyesület tagjait őrizetbe vette a rendőrség sétálás “bűntettért”, arról az RTL-Klub nagy hangon beszámolt, de aztán amikor a bíróság jogerősen kimondta hogy a sétálás nem bűncselekmény, és az őrizetbe vétel jogellenes volt, na azt már eltitkolta az RTL-Klub a nézői elől. Tehát a Jobbikról (illetve szimpatizánsairól) csak rosszat vagy semmit.

     • Mogyorósi István

      Okkal.
      A jobbik nem emberi léptékű szervezet. (Emberi lépték = a kor emberi szükségleteiből TERMÉSZETESEN következő elvárások) A jobbik az embert csak kasztokba tudja rendezni. Szociológiailag egy katasztrófa. Magyar öntudat éhesen, egy darabig megy, aztán lázadások lesznek.
      Aki ezt képes előre látni, az akkor bűnös, ha nem tesz eme téveszmék terjedése ellen.
      A “sétálás” megközelítése is jellemző erre.

     • wallenberg8810

      Ha az RTL-Klub beszámol arról hogy a Szebb Jövősöket őrizetbe vette a rendőrség sétálásért, azzal elismerte hogy ez a téma olyan fontos hogy arról ő beszámol.
      Ezért ha később a bíróság kimondja hogy a sétáló Szebb Jövősöket a rendőrség jogellenesen vette őrizetbe, akkor a már egyszer az RTL-Klub által fontosnak minősített téma fordulatáról is köteles beszámolni az RTLKlub, mert a téma fontossága a fordulattal nem csökkent. Tehát azzal hogy a téma elejéről beszámolt, azzal kötelessé vált arra hogy a téma végéről is beszámoljon.

     • Mogyorósi István

      Valóban nem csökkent. …és volt is erről egy vita tán az RTL-en. A magyar törvényesség visszásságairól és a magyar közélet fasizálódásáról. Ergo, ez sem igaz úgy, ahogyan a jobbik tálalja.

     • wallenberg8810

      A médiának nem az a dolga, hogy Jobbik-elleneskedjen és manipuláljon, hanem az hogy objektív legyen és beszámoljon a valóságról, akkor is ha az a Jobbikra nézve éppen kedvező.

      Több visszaélés is volt a Szebb Jövősök ellen:

      http://nol.hu/belfold/szabadlabon_a_szebb_jovoert_egyesulet_orizetbe_vett_tagjai-1042971

      http://nol.hu/belfold/artatlanok_a_szebb_jovoert_egyesulet_miskolcon_setalgato_tagjai-1361305

     • Mogyorósi István

      A médiának az a dolga, hogy pénzt keressen. Ha azt a jobbik és a fidesz kdnp hátán teszi, akkor az-az eladható. Avagy milyen visszaéléseket követtek el a tömegtájékoztatás ellen eddig a komcsi jobboldal részéről?
      …és az Kuruc infó miért hazudozik állandóan eget verő és lázító baromságokat, nagy magyarkodva, nemzeti színű szalagokkal ékesítetten?
      Savanyú a szőlő.

     • wallenberg8810

      “A médiának az a dolga, hogy pénzt keressen.”

      Na ez a liberális demokrácia jelmondata.
      A kuruc.info-tól meg nem tudsz valótlanságot idézni.

     • Mogyorósi István

      Már megint hatalmasat lódítottál. Ráadásul kevered a szezont a fazonnal. Liberális demokráciát a kapitalizmussal….és elfelejtetted, hogy addig volt elektronikus sajtótok, míg a média liberális volt.

      A kuruc inforól már mondtam hogy folyamatosan hazudik. A hírnek csak a felét mondja, ha a másik fele zavaró elhallgatja. Azt is a felhasználók igényére torzított tartalommal, stílussal. A stílusban magyarkodó cicomákkal, és sok-sok sértettséggel, egyedül üdvözítő öntudatot tápláló tartalmi lózungokkal.

      Kukkantsunk bele:. Itt van Falusról az írás, miszerint Falus szerint nem kell Csepelre kórház.
      Íme két tálalás:
      https://kuruc.info/r/57/132383/
      http://csepel.info/?p=36327

      Mi is az állítás? Falus szerint a beruházások során, nem biztos, hogy Csepelnek másik kórház kell, ha kielégítően működnek a mentők és a betegszállítók.
      /Nem mellesleg vidéken általános, hogy (zömében) csak a megyeközpontokban, megyejogú városokban van kórház/

      Hogyan ír erről a kuruc? Szubjektummal indít, amiben megjelöli a szubjektív véleményének tárgyát, és úgy adja elő mint tuti történést.
      Ez már önmagában is hazugság. …de ha kicsit is megfigyeled, mindegyik felsorolt ismérv tovább hitelteleníti. Arról nem is beszélve, hogy a szokásos ki kinek a kije lejáratások sem maradhatnak el.

      Magyarán, a téma röviden, Falus szerint nem kell Csepelre kórház.
      Már ez így a többi elhallgatásával is hazudozás. …és akkor most csak találomra nyúltam bele a “híreikbe”.

      Milyen valótlanság kell még neked a kuructól? Hiszen kvázi már a létük is az..

     • Mogyorósi István

      Az izraeli háború kapcsán, már megint csak ismételgetni tudod, a korábban már több ízben és aspektusból, tételesen cáfolt állításaidat.

     • wallenberg8810

      Nem tudtad cáfolni az izraeliek által meggyilkolt több mint 400 gyermeket.

     • Mogyorósi István

      Egyáltalán hol látszott, hogy cáfolni akarom? A háború következményeinek önkényes és hazug minősítését kifogásolom folyamatosan. Avagy a ki mire nem válaszoltakat nézve itt csak te vagy adós. Avagy hogyan is van azzal a gyerekek mögé bújó arabokkal? Őket miért nem tartod vétkesnek? Miért csak a zsidókkal kapcsolatos fóbiát erőlteted? Tán nem passzol a hazug jobbik rémképekbe?

 • Alex Kalex

  Apucitól tanulta “vezírünk” az aknamunkát, aki párttitkár volt a kőbányában, amit egyszerűen és olcsón “privatizált”…
  Tanulmányok készítése, elemzések, gyenge pontok, konspiráció…
  Lenini és putyini út…

  • Éva Éva

   igaz ORSÓS APJA BÁNYÁJA A FIDESZ SZÉKHÁZ ELADÁSÁBÓL LETT ORBÁN TULAJDON ÉVI 2.2 MILLIÁRDOS HOZADÉK IGY KEZDTÉK ILL 3/3AS oRBÁN-lÉVAI 1988!

   • wallenberg8810

    Az RTL-Klubot annak idején a Fidesz mentette meg a megszüntetéstől.

    http://www.origo.hu/itthon/20000222azirisz.html
    A Legfelsőbb Bíróság megszüntette az Írisz-pert
    az Írisz TV már a per megszüntetését kérte. Ehhez mindhárom alperes – az ORTT, az RTL Klub és a TV2 – hozzájárult.
    A Legfelsőbb Bíróság 1999. február 22-én kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében kimondta, hogy az ORTT-nek fel kell mondania a Magyar RTL Rt.-vel kötött műsorszolgáltatási szerződést.
    hatályon kívül kell helyezni azért, mert a felperes elállt keresetétől, a per megszüntetését kérte, és ehhez hozzájárultak az alperesek is

    (***)

    “és ehhez hozzájárultak az alperesek is”, tehát a Fidesz által kinevezett ORTT-vezetés hozzájárult a per megszüntetéséhez és ahhoz hogy a bíróság ne hirdesse ki a felülvizsgálati ítéletet. (Az alperes tehát de facto a Fidesz hozzájárulása nélkül a bíróság nem szünteti meg a pert, hanem kihirdeti a felülvizsgálati ítéletet és megszűnik az RTL-Klub.)

    • Mogyorósi István

     Az RTL Klub még véletlenül sem szűnhetett volna meg. Ez naiv lózung.

     …és az, ami valamiért egyszerűen eltűnt, annak legalább a linkjét visszateszem.

     http://magyarnarancs.hu/belpol/itelet_az_irisz_kontra_ortt-perben_papirtigris-61637

     Másképpen fest, mint a bizonygató ollózásod.

    • Mogyorósi István

     Öregem!
     Ezt így nem lehet. A Magyar Narancsos linkjeimet, ama linkekkel közölt kommentjeimet következetesen törölték.
     Az origós cikk részleteiben más, mint amit meg akartam mutatni. …de ezt te már tőlem nem tudhatod meg.

     Az RTL jogi procedúrája nem véletlenül került a legfelsőbb bíróságig. A
     legfelsőbb bíróság, utasított már első és másodfokon eljáró bíróságokat
     az eljárás pontosításokkal történő végrehajtására.

     Amennyiben az
     első kommentemet nem törölték volna, akkor ennek a rejtelmeit sem
     kellene magyarázni. Az RTL mögött pénz van. Sejthetően, másoknak is
     juttatott belőle, de ezt mi a büdös életben nem fogjuk megtudni.

     Ergo:
     Amit írtál és ami érdekében állításodat ollózásaiddal igazolnád, az úgy
     hamis, mert nem mutatja a valóságot, csak annak egy epizódját.

 • Éva Éva

  Miért nem adják le a fideszesek ellopott milliárdjait amit a Svájci bankokban ill ingatlanokban rejtegetik!

  • Mogyorósi István

   …mert ilyen vádakhoz bizonyítékok is kellenek. …de van róla adat. Pl. Kövér millióiról. …és azok most ugyanott vannak? …hogyan mehet utána bárki amikor banktitkokkal találkozik?

 • Alfréd Sinkovics

  Magyarországot elárulták.

  • wallenberg8810

   “Magyarországot elárulták.”

   Amikor a Fidesz meghekkelte a bírósági eljárást és megmentette az RTL-Klubot a megszüntetéstől.

   • Mogyorósi István

    Megszüntetés…? Bírósági eljárásban…? Ezt mikor költötték a fidesznyikek? Valakik némileg alábecsülik az RTL Klubot.

    • wallenberg8810

     A bíróság másodfokon kimondta hogy az RTL-Klub törvénytelenül nyerte
     meg a pályázatot és meg kell szüntetni. Ez ellen élt felülvizsgálattal
     az RTL-Klub, és a felülvizsgálati ítélethirdetés előtt néhány nappal
     megvásárolta a felperes Írisz TV-t az visszalépett a pertől, a Fidesz
     által kinevezett ORTT vezetés meg BELEEGYEZETT a per megszüntetésébe,
     ezért megszűnt a per a felülvizsgálati ítélet kihirdetése előtt. Ezzel a
     BELEEGYEZÉSSEL mentette meg a Fidesz az RTL-Klubot a megszüntetéstől,
     mert ha nem egyezik bele, akkor kihirdetik az ítéletet és az RTL-Klub
     megszűnik.

     • Mogyorósi István

      Alant már megadtam a részletes választ. Nem ismételem meg.

     • wallenberg8810

      Válasz:

      Az RTL-Klub megszüntetését már egy másodfokú jogerős bírói ítélet
      kimondta, a harmadfokú végleges felülvizsgálati ítélet az aminek
      kimondását (ezzel az RTL-Klub megszüntetését) a Fidesz megakadályozta azzal hogy az általa kinevezett
      vezetőjű ORTT beleegyezett a per megszüntetésébe az ítélethirdetést
      közvetlenül megelőzően:

      http://www.origo.hu/itthon/20000222azirisz.html
      A Legfelsőbb Bíróság megszüntette az Írisz-pert
      az Írisz TV már a per megszüntetését kérte. Ehhez mindhárom alperes – az ORTT, az RTL Klub és a TV2 – hozzájárult.
      A
      Legfelsőbb Bíróság 1999. február 22-én kihirdetett másodfokú, jogerős
      ítéletében kimondta, hogy az ORTT-nek fel kell mondania a Magyar RTL
      Rt.-vel kötött műsorszolgáltatási szerződést.
      hatályon kívül kell
      helyezni azért, mert a felperes elállt keresetétől, a per megszüntetését
      kérte, és ehhez hozzájárultak az alperesek is

     • Mogyorósi István

      Öregem! Ezt így nem lehet. A Magyar Narancsos linkjeimet, ama linkekkel közölt kommentjeimet következetesen törölték.
      Az origós cikk más. Részleteiben is. …de ezt te már tőlem nem tudhatod meg.

      Az RTL jogi procedúrája nem véletlenül került a legfelsőbb bíróságig. A legfelsőbb bíróság, utasított már első és másodfokon eljáró bíróságokat az eljárás pontosításokkal történő végrehajtására.

      Amennyiben az első kommentemet nem törölték volna, akkor ennek a rejtelmeit sem kellene magyarázni. Az RTL mögött pénz van. Sejthetően, másoknak is juttatott belőle, de ezt mi a büdös életben nem fogjuk megtudni.

      Ergo: Amit írtál és ami érdekében állításodat ollózásaiddal igazolnád, az úgy hamis, mert nem mutatja a valóságot, csak annak egy epizódját.

     • wallenberg8810

      Azért került a legfelsőbb bíróságra, mert az RTL-Klub felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. Viszont a legfelsőbb bíróságon elkészített ítélet az volt hogy helyben hagyja a másodfokú jogerős ítéletet, ezért akadályozta meg végül a Fidesz a legfelsőbb bírósági ítélet kihirdetését azzal, hogy az utolsó előtti napokban beleegyezett a per megszüntetésébe.
      Közvetlenül figyelemmel kísértem az egész eljárást, erősen drukkoltam hogy kimondják az RTL-Klubot megszüntető ítéletet, akkor lett nyilvánvaló számomra hogy a Fidesz ugyanolyan cionista mint az RTL-Klub amikor ez a mocskos trükk megtörtént a részéről. Ezek valójában egy bűnszervezethez tartoznak.

     • Mogyorósi István

      Nem! Ez sem igaz így.

      “Érintheti az Írisz-per kimenetelét – s ily módon az RTL Klub további
      sorsát – is a Legfelsőbb Bíróság (LB) múlt keddi döntése a pályázati
      vitákkal kapcsolatos kérdésekről. A testület jogegységi határozata
      értelmében a privatizációs pályázatok vesztesei megtámadhatják a kiíró
      és a tendergyőztes közötti szerződéseket, s ez esetben a bíróságoknak
      kötelességük eljárni az ügyben.

      Várhatóan még karácsony előtt
      megszületik a Legfelsőbb Bíróság végső határozata az Írisz-perben. A
      bíróság egyébként már idén februárban meghozta jogerős döntését: az
      Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) RTL Klubbal kötött
      műsorszolgáltatási szerződése semmis, mivel a pályáztatás során
      megsértették az általános pályázati feltételeket azzal, hogy a határidő
      lejártával fogadták el a Magyar RTL Rt. hiánypótlását. Az Írisz TV ennek
      bizonyításáért fordult a pályázat lezárását követően bírósághoz.

      Hogy
      a helyzet azóta is változatlan, annak számos oka van; a leginkább az,
      hogy a médiatörvény értelmében az ORTT-n nem kérhető számon semmi
      semmilyen formában, tagjai nem visszahívhatók, vele szemben jogorvoslati
      lehetőség nincs, és az ítéletek – legyen az legfelsőbb bírósági jogerős
      döntés – végrehajtását senki nem tudja kikényszeríteni belőlük. A
      rendszerváltás egyik nagy vívmányának tekintett médiatörvény tehát
      látványosan becsődölt, mégpedig nem először.”

      Ergo, az általam hőn utált fidesznek ehhez semmi köze KÖZVETLENÜL. A háttérről pedig nem tudhatunk. Mindenki azt magyaráz bele, amit akar. Minden esetre sem a fidesz, sem az RTL korábbi és mostani viszonya nem mutat a történésekkel logikus kapcsolatot, az általad felhozott konklúziókhoz..

     • wallenberg8810

      A Fidesznek ehhez annyi köze van, hogy a Fidesz által kinevezett vezetőjű ORTT mint alperes beleegyezett a per megszüntetésébe, ezzel a per megszűnt, és a legfelsőbb bíróság nem hirdethette ki az elkészült harmadfokú ítéletet, ami az volt hogy helyben hagyja a másodfokú ítéletet (ezt a legfelsőbb bíróságnál dolgozott személytől tudom, de vélhetően a Fidesz is tudta, azért egyezett bele a per megszüntetésébe hogy ezt elkerülje és megmeneküljön az RTL-Klub).

      Mert ha a Fidesz által kinevezett vezetőjű ORTT mint alperes nem egyezik bele a per megszüntetésébe, akkor a per nem szűnik meg, hanem a legfelsőbb bíróság kihirdeti a harmadfokú ítéletet, és az RTL-Klubnak VÉGE.

      Vagyis a Fidesz mentette meg az RTL-Klubot a megszüntetéstől.

      Ha én lettem volna az ORTT vezetője, akkor én biztos hogy nem egyezem bele a per megszüntetésébe, hanem megvárom hogy a bíróság kihirdesse a végső ítéletet, ha már olyan sokat dolgoztak az ítélet elkészítésén akkor ne hiába dolgozzanak.

     • Mogyorósi István

      Ha ennyire ragaszkodsz a fidesz közvetlen ráhatására az ügyre, az csak a kontár törvénykezésében érhető tetten. Azzal tudták előidézni és jó előre befolyásolni, a pályáztatások során kialakult pereket. Ezt nevezik vis maiornak.
      Mivel (ha olvastad) bármit is dönt a bíróság, az RTL-el és az ORTT-el kötött szerződésbe ÉRDEMBEN nem tudtak volna akkor sem beleszólni, mert az ORTT minden törvények felett állt.

      Ezért mondtam korábban többször is összefoglalólag, hogy az RTL nem tudott veszíteni, az ORTT-vel megkötött szerződése után. …hogy volt-e még ebben valami “zsír”, azt ki-ki maga eldöntheti.

     • wallenberg8810

      Az ORTT 6 tagja + 1 elnöke az összesen 7, abból 4 volt a Fidesz embere, 3 az ellenzéké. Az elnök Körmendy Ékes Judit is a Fidesz embere, ő egyezett bele a per megszüntetésébe az ítélethirdetés előtt, ezzel közvetlenül előidézte azt hogy az RTL-Klub megmenekült a megszüntetéstől.
      Ha a bíróság kimondja az RTL-Klub megszüntetését, akkor a fideszes többségű ORTT nem tehette volna meg a bíróság ítéletének a figyelmen kívül hagyását, így viszont hogy magát az ítélet kihirdetését akadályozták meg, mondhatták azt hogy kérem nincs is ítélet, nem kell tenni semmit, az RTL-Klub jogellenes frekvencia birtoklása pedig megmaradt.

     • Mogyorósi István

      Ez csak spekuláció.

     • wallenberg8810

      Nem spekuláció hanem tény. Ha ott a harmadfokú ítélet hogy a koncessziós szerződés semmis, akkor az RTL-Klub nem folytathatta volna a működését.

     • Mogyorósi István

      Nem lehet tény, mert a környezeti feltételek nem adják. Függetlenül az ORTT összetételétől. Az ORTT-t az RTL perelhetné be szerződésszegésért, egy
      az ORTT-t nem kötelező ítélet miatt. Na az ebben az esetben megnyert perben a kártérítési összeg nagysága, meghaladta volna nagy valószínűséggel mind az ORTT, mind a kormányzat képességeit.
      Ergo, az RTL nem tudott veszíteni.
      A korábbi írásodra ezért is írtam röviden, hogy az csak spekuláció.

     • wallenberg8810

      Az Írisz TV perelte be az ORTT-t mert szerinte törvénysértően hozta ki győztesnek az RTL-Klubot.
      A bíróság első és másodfokon igazat adott az Írisz TV-nek és kimondta hogy az RTL-Klub pályázat nyerése törvénysértő.
      Amikor közeledett a harmadfokú ítélet (amiről a legfelsőbb bíróságon dolgozott személytől tudom hogy az volt hogy helyben hagyja a másodfokú ítéletet), akkor az RTL-Klub felvásárolta az Írisz TV-t, és a már az RTL-Klub tulajdonában lévő Írisz TV visszalépett a pertől, csakhogy a per megszüntetésébe bele kell egyeznie az alperesnek is, csak akkor szűnik meg.
      Itt jött be a képbe a Fidesz által kinevezett vezetőjű és fideszes többségű ORTT mint alperes, amely beleegyezett a per megszüntetésébe, ezzel megakadályozta hogy az RTL-Klub koncessziós szerződésének törvénytelenségét a bíróság harmadfokon kimondhassa, és megszűnhessen az RTL-Klub, ami jogellenesen birtokolta a koncessziót.

     • Mogyorósi István

      Egyetlen irreleváns részlettel, gyakorlatilag ugyanazt leírtad. Semmit nem változtat a leányzó fekvésén.
      Az ORTT TÖRVÉNYEK felett állt, míg az RTL mögött ott volt az egész külföld a maga érdekszférájával. Sakk, matt.

     • wallenberg8810

      A fideszes ORTT (tehát a Fidesz) megmentette az RTL-Klubot a megszüntetéstől, ez egzakt tény. Ha akkor a fideszes ORTT mint alperes azt mondja hogy nem egyezik bele a per megszüntetésébe, akkor ma nincs RTL-Klub, ez is egzakt tény.
      Én elhiszem hogy bosszant hogy megtudod hogy az általad (és általam is) mélyen elítélt Fidesz mentette meg az általad szeretett (de általam ugyanúgy elítélt RTL-Klubot), de a valóság néha bosszantó, sőt felháborító.

     • Mogyorósi István

      ?
      Ez már túllép az én pedagógiai érzékemen. Amikor a fideszes ORTT szerződést köt, egy általam sejtetni engedett hatásra, onnan nincs semmilyen érdemi lehetősége senkinek. Ilyen volt az akkori médiatörvény.
      Ergo, akárkit is hibáztatsz az RTL létében, az minden lehet, csak nem egzakt és főleg nem tény.
      Nem véletlenül alkalmaztad kényszeredetten a HA szócskát. Ha csak azt vesszük alapul az általad leírtakban, a dolgok logikája szerint az akkor is csak hamis lehet. Avagy próbáld csak meg a premisszákat elhelyezni egy azon halmaz uniójaként. A HA halmaz nem illeszthető semelyik másik premisszához.

      Készen vagyok:
      Ennél többször és precízebben már nem tudom leírni a valóságot.
      Premisszák: Médiatörvény, RTL késedelmes pályázati hiánypótlás, ORTT, Írisz TV,
      Szerződéskötés ORTT, RTL, Jogvita az ORTT-vel szemben, Támadhatatlan ORTT, Szerződés felbontás következményei,… Ezek mind-mind egy-egy önálló halmazt képviselnek, melyek bele kell férjenek egy nagy közös halmazba, a TÖRVÉNYESSÉG-be. Na! Hol látod helyét a HA halmaznak?

      …és akkor én a témát ezen a ponton befejeztem.

     • wallenberg8810

      A szerződést még az MSZP-s ORTT kötötte 1997-ben. A fideszes ORTT csak 1998-tól került hivatalba és az Írisz per harmadfokú ítélethirdetése előtt a fideszes ORTT volt az amely mint alperes beleegyezett a per megszüntetésébe, megmentve ezzel az RTL-Klubot.

     • Mogyorósi István

      ?
      Ez már rögeszme öregem.

     • wallenberg8810

      Nem rögeszme hanem médiatörvény. Az ORTT-t választásonként újraalakították, az 1998-as választáskor épp úgy, ahogy a 2002-es és a 2006-os választáskor is.
      A cionista nagykoalícióra utaló tény, hogy a Fideszes ORTT a per megszüntetésébe való beleegyezésse az elődje az MSZP-s ORTT jogsértő koncessziós döntését is fedezte, tehát nem engedte hogy jogerősen ki legyen mondva arról hogy törvénysértő volt, és egyúttal nem engedte hogy az RTL-Klub a törvénynek megfelelően meg legyen szüntetve.
      Na ilyen mocskos háttér nagykoalíció működik, amiről a birka RTL-Klub nézőknek fogalmuk sincs, mert ezeket ám nem mondja be az RTL-Klub híradója.

     • Mogyorósi István

      NEM!
      Médiatörvény és ORTT törvény felettisége.

     • Mogyorósi István

      “A szerződést még az MSZP-s ORTT kötötte 1997-ben. A fideszes ORTT csak
      1998-tól került hivatalba és az Írisz per harmadfokú ítélethirdetése
      előtt a fideszes ORTT volt az amely mint alperes beleegyezett a per
      megszüntetésébe, megmentve ezzel az RTL-Klubot.”
      Csak azért tettem ide, mert az írásod itt csak a levelező programon kaptam meg.

      Teljesen mindegy. Nem?
      A szerződés megköttetett, megtámadtatott, és az ellene szóló ítélet kivitelezhetetlen maradt. Persze csak akkor nem, ha a törvényszerűen szerződésszegésért járó kártérítési fenyegetettséget, és annak mértékét szánt szándékkal figyelmen kívül hagyod.

      Vetítsd már ki a példát a családi költségvetésedre legyél szíves, ne én tegyem meg azt is!

     • wallenberg8810

      Az RTL nem lett volna jogosult kártérítésre, mert a pályázati kiírásnak nem megfelelő, tehát érvénytelen pályázatot adott be, amit az MSZP-s ORTT jogellenesen hozott ki győztesnek. Ha engem valaki jogellenesen győztesnek hoz ki, majd később jogszerűen felmondják velem a jogellenesen kötött szerződést, akkor engem a felmondással nem ér jogtalan kár, mert már eleve nem voltam jogosult.

     • Mogyorósi István

      Nem ééérted?
      Az ORTT által között szerződések érdemben megtámadhatatlanok voltak. Ergo nincs helye semmi HA-nak. Aminek a felbontására senki sem KÖTELEZHETI az ORTT-t, és az mégis felbontja, a szerződésszegése evidens.

      Ergo, értelmezhetetlen esetünkre a jogtalan kár. …de ezzel a jobbikon kívül mindenki tisztában volt. Azok közül, akik valamelyest is ismerik a témát.
      Az általad előadottak, a valósághoz képest abszurdok. Nem létező lehetőségeket, és abból annak lehetségesen elvárt következményeit helyezed reális viszonyok közé. Elismerem, ezt nem teljesen magadtól teszed.

 • Haha

  Ez nagy gáz a kormány oldalnak és Orbán vezírnek.

 • Mogyorósi István

  Rossz is az, amikor a kellemetlen valóságnak úgy megy neki a fidesz mint egy falnak. Ráadásul ők maguk nyitották ki a pofonládát. Ha hinni lehet a maszop országgyűlési választási anyaga egyik részének, akkor az összes fideszesnek büntetőjogi elszámolnia valója van azok közül, akik a parlamentbe jutottak. …és akkor még nem is beszéltünk azokról, amit az önkormányzati aljaskodásokról megtudnak az emberek regionálisan.

 • Mogyorósi István

  Hová tűnt a Magyar Narancsos linkkel írt kommentem?

 • Amúgymeg Pista

  lesz itt is “emúttnyócév” “öszödibeszéd” már meg volt Tusványoson 😀

  • Mogyorósi István

   Ott is és korábban is már többször. Eredménye? Semmi.

 • noprofi

  Most ami ledöbbentett az a rádiók híradásainak egy kézbe adása /Giro-Szász A./ Az tipikus példája a szólásszabadság korlátozásának.

 • András József Fazekas

  “akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni.”

  Ezt a szamárságot ki találta ki?

  Ki a fene akarna elhallgattatni benneteket?

  Törvény van rá, hogy nyugodtan áskálódhattok, firkálhattok amit akartok, akár igazatok van akár nem.

  Az elfogult butaságotokkal közép és hosszútávon csak hasznot hajtotok a kormánynak.

  • Mogyorósi István

   Ezt a szamárságot a mindennapok találták ki. Amúgy meg azok az áskálódók teszik ezt a félrevezetett néppel, akik korábban is félrevezették, megosztották, gyűlölködésre uszították. A saját eszüknél maradt kevesek, pedig okkal és eredménytelenül bírálják a bigott fidesznyikeket, a bűnpártolásaikért. Ergo, a tagadáskor hiába fordítod ki és kened másra a már rátok bizonyosodottakat, azt már az isten sem vakarja le rólatok. A ti jobboldaliságotokéval csak Rákosiéké vetekszik.

   • András József Fazekas

    Hazugságokkal etetnek benneteket, amit szépen be is nyeltek, és ezek miatt a hazugságok miatt váltok hiteltelenné.

    Jobban meg kéne gondolni, milyen sunyi propagandát nyeltek be, mielőtt magatokat “függetlennek” kikiáltva kiálltok a placcra, a hazugságforrás szekerét tolva, bohócot csinálva magatokból.

    Nem azért írtam be, hogy most vitatkozni kezdjünk – bocsi, ti vitatkozni nem is tudtok, csak szájkaratézni – hanem, hogy tisztában legyetek azzal, hogy kívülről milyen hiteltelennek és paprikajancsinak néztek ki.

    • Mogyorósi István

     Most szépen felmondtad a fidesz jellemzőit, és kötelezőnek tudandó elvárásait felé.
     A hazudozásaitok szinte naponta buknak meg, és te még ilyenek firkálsz? Önkritikájuk már soha nem lesz a fidesz munkásőreinek? …mert ti kívül állni azt nem tudtok. Avagy miért is kellett szétvernie a fidesznek a magyar társadalmat és a gazdaságot ellenzékben?
     Kik is jelentették fel az országot és igyekeztek zsigerből károkat okozni az országnak, a minél rosszabb az országnak annál jobb a fidesznek?

     Erről / ilyenek garmadájáról miért hallgattok, már úgy félrevezetésileg.
     …és ha már szezonja van, melyik festett komcsi párt bukott le azzal (egy levél által), hogy a már általuk megszáll önkormányzatokat adósítsák el minél nagyobb mértékben? Osztán ennek a hazaárulásnak fejében kik hadováltak emútnyócévezést?

     Mondjál már ezekről pár szót úgy félrevezetésileg? Kérlek. Hadd okosodjunk mi is! 😀

     • András József Fazekas

      Miért is?

      Nem rémlik, hogy ez esetben bárki bármiről is meg akart volna győzni benneteket.

      Csak egy néző beszólt, hogy hiteltelen, és szar az előadás.

     • Mogyorósi István

      Benneteket…?Tudod mi fán terem az autonóm ember? Nem sok van belőlünk, ahhoz, hogy többesszámot használj.
      Erről egy órája írtad nekem

      “Hazugságokkal etetnek benneteket, amit szépen be is nyeltek, és ezek miatt a hazugságok miatt váltok hiteltelenné.

      Jobban
      meg kéne gondolni, milyen sunyi propagandát nyeltek be, mielőtt
      magatokat “függetlennek” kikiáltva kiálltok a placcra, a hazugságforrás
      szekerét tolva, bohócot csinálva magatokból.

      Nem azért írtam be,
      hogy most vitatkozni kezdjünk – bocsi, ti vitatkozni nem is tudtok,
      csak szájkaratézni – hanem, hogy tisztában legyetek azzal, hogy kívülről
      milyen hiteltelennek és paprikajancsinak néztek ki.”

      …és lehet, hogy volt valahol valami beszólás, de ezt ide írtad.

     • András József Fazekas

      Nem is tudom, ki volt aki kiállt, a bekopizott hazugságok mellett.

      Aki a posztkommunista média által kiagyalt és terjesztett hazugságok mellet áll ki, az ne hablatyoljon “autonóm személyiségről”.

      Egy kormány elleni fellépés és kiállás, sehol a világon nem azonos az “autonóm gondolkodással”.

      Kissé elnavigáltad magad.

      Egyébként meg, ha úgy érzed semmi közöd hozzá, nem veszed magadra.

     • Mogyorósi István

      Nem is tudom, hogy most ki hazudik hazugságokat? Szerinted?

      Az RTL mint posztkommunista média? …de amúgy rendben vagy? …és mit szólsz a kormány által lenyúlt közmédia és pártmédiákról? …mert annyira vagytok ti jobboldaliak, mint Rákosiék voltak.

      Mióta határozza meg az autonóm magatartást az, hogy valaki szóvá meri tenni az aktuális hatalom idiotizmusát, képmutatását és gazemberségeit? Ezeket az “okosságokat” mikor költötted? 😀
      Tudod, már csak úgy navigációilag is. 😀

      Egyébként dönts már el, hogy kinek a fenének írogatsz, mert illogikus fordulataiddal Arisztotelészt forgatod a sírjában.

     • András József Fazekas

      Az utolsó kérdést szükségképpen elsősorban magadnak kell feltenned.

      Minek szólsz bele olyasmibe amit nem értesz, és minek irkálsz olyannak, aki nem kérdezett.

     • Mogyorósi István

      Az önkritikátlanságod humoros. Ki volt képtelen bármit is cáfolni, miközben bigottságától motiváltan ítéletet hirdet?
      Virítottál már valami konkrétat a csőcseléki jellemhez szervesen tartozó fikázáson kívül? Pl. mit sikerült cáfolnod az eddigi állításaim közül?
      Innen kívülről semmit, pedig szezonja lenne. Nem? 😀

     • András József Fazekas

      Coki van kishaver.

      Te vagy akinek itt bármit is cáfolnia, vagy bizonyítania kéne, ha már belepofáztál olyasmibe amiről halvány fingod sincs.

      A mélysötét tájékozatlanságból eredő ostoba nyegleség, ugyanis a te feltételezéseddel ellentében, nem érvelés.

      Vagy érvelsz, vagy nyugodtan leszakadsz rólam.

      Ezzel ugyanis nem segítesz a barátaidnak, hanem épp, hogy ráerősítesz az állításaimra.

      He egy semleges figura idetéved, beleolvas a tahóságaidba, máris magad alatt vágtad a fát.

      Szóval, miért, és mitől is kéne itt neked igazadnak lennie?

     • Mogyorósi István

      Tahóság?

      “Hazugságokkal etetnek benneteket, amit szépen be is nyeltek, és ezek miatt a hazugságok miatt váltok hiteltelenné. …
      …………………………………..

      Kívülről… …mert te ezt meg tudnád ítélni? 😀 Ilyenkor nem félsz attól, amit leírsz? Coki van műanyag jobboldali. Nézd már meg mit bírtál felmutatni személyeskedő köpködésen kívül. A hazudozásokkal etetésről sem voltál képes példát hozni.

      Akinek addig terjednek a képességei, mint amit eddig sikerült mutatnod magadból, akkor jobb ha hallgatsz. …mert csak a mai festett komcsi jobboldal butaságához szervesen tartozó nagy arcú arrogáns butaságot bírtad reklámozni kifelé. Tudom, hogy kényes terület az önbecsülés és önérzet, de te jó fidesznyik társadalmi hulladék módján, csak és csakis erre tudtál mindeddig apellálni. Tudod, úgy is mint ki mit lát a semlegesek közül, akik nem annyira korlátoltak, mint azok, akik festett komcsik szekerét tolják, bűnrészeseikként.

      Semmit nem tudok? 😀
      Mutasd kis haver! …mert eddig csak a saját nyáladban sikerült lébecolj, amivel engem köpködsz görcsölve.

      Virítsál már valamit a témához, az eddigi személyeskedő fikázásodon kívüli nagy semmid után. Hiszen ha embernek tartod magad, akkor nem lehetsz olyan tahó, hogy tudatlanságban tarts engem. Ugye? Engem szegény semmihez nem értő tudatlant. Kösd már föl a gatyád, ami még véletlenül sem az tudatlanságod sugárzása ellenére mutatott nagy arcod helye.

      Minden esetre figyelmedbe ajánlom azt a “semmit”, amit én már letettem az asztalra itt is a külvilág felé. …de téged ez csak zavarna. Nem is tudna mást.

      Szóval. Amennyiben semmi érdemivel nem tudsz előjönni a témához, csak ilyen viselkedészavaros offolásokra vagy képes, akkor ne csak engem hagyj békén, hanem az egész eddigi magyar típusú “jobboldaliságot” bemutató reklámtevékenységed. …amit nem véletlenül voltam kénytelen már többször is rákosiékéhoz hasonlítani, mely manapság a helyhez és a korhoz formált.

     • András József Fazekas

      Kisgyökár, nem fogod fel, hogy nem neked szólt a bejegyzés?

      Tökéletes ostobaság amit csinálsz.

      Hazugságok ismételgetésével ugyanis nem lehet az igazságért küzdeni.

      Ha nem tudod az igazadat bizonyítani, szakadj le rólam, mert már így is épp elég értetlennek nézel ki.

     • Mogyorósi István

      Ostoba, nem fogod fel, hogy ez a nyílt tér? Azt sem fogod fel, hogy eddig te mutattad azt a semmit és tudatlanságot, amit másra kennél? Azzal már tisztában van az ország 2 millió ember kivételével, hogy a sötétséget ti sugározzátok magatokból.
      A hazudozásaitokat itt is megbuktattuk. …és akkor te mit mekegsz?

      Vitakultúra.
      Ha egy kéretlenül és nyíltan tett állításoddat valaki bírálja, akkor téged terhel a bizonyítás kényszere. Ez a tudományos tanulmányok esetén is így van. …de ugye az még általad is belátható, hogy nem egy esszét, és még csak nem is annak vázlatát adtad itt elő. A mutatott ábra szerint, és az ahhoz itt mutatott szennyed szerint, igencsak nagy bunkó vagy.

     • András József Fazekas

      O.K.

      Nem elég, hogy önveszélyes módon tájékozatlan vagy, még memóriakezelési problémáid is vannak.

      Akkor menjünk vissza a dolgok elejére.

      Tettem egy megállapítást a site üzemeltetői számára.

      Ha ezzel nem értesz egyet, vagy gondjaid vannak vele, akkor kérem az ellenérveket, és a cáfolatok listáját.

      Egyelőre itt tartunk.

      Szóval, várom az érvelést, és kérem a listát pontokba szedve!

      1.)
      2.)
      3.)

      stb.

     • Mogyorósi István

      Tájékozatlan? Há ki a fene offol egy RTL-ről szóló cikk alatt, egy hírajánló cím bejegyzésére? 😀
      Már csak úgy sötétségileg, amnéziailag, de sokkal inkább a feléd mutató hely zavaraid miatt. Há miért nem arra az oldalra tetted be, a sületlenségedet?
      Óhajod szerint:

      1. Az Átlátszó hu, semmilyen kormányzati támogatást nem kap. Nem így a lakájmédiái és fizetett civiljei. (Csak egy pl. Borókai lapja a Heti Válasz.)

      2. Ahonnan kapott, annak a háttérbázisait is fel akarják számolni, a szólásszabadságot jócskán szűkítetten értelmező, poszt mszmp-s fidesz bűnszövetkezet.

      3. Mindezekben valóban lézer jani viszi a prímet. Tagadhatatlanul nyíltan. (ale Norvég alapítvány)

      4. A fidesz addig nem nyugszik, míg minden fideszes hazudozást leleplezni merő médiát el nem hallgattatnak.
      (Kezdődött mindez a közszolgálati médiák kitakarításával, folytatódott a klubrádióval… Közben sunyi módon lenyulták a regionális médiát is.
      Felvásárolták az RTL társcsatornáit a TV2-t, Szuper TV2-t, és a FEM3-t. Most az RTL anyagi ellehetetlenítése és elüldözése az alig titkolt céljuk)

      Szóval ki mit nem akar? …és melyek voltak a hazugságaik, melyek nem illettek a fidesz permanens hazudozásaihoz?
      Tudod… Ami miatt alapok nélküli kijelentéseket tettél.

      …de mindez egyáltalán nem ide való. Ez a téma itt offolás. Ennyit még egy olyan hülye is tud mint én. Téged mi akadályozott ennek felismerésében?
      Már csak amiatt a rettenetesen nagy eszed miatt is kérdezem, amivel nem átallsz minősíteni, miközben azt sem tudod hol vagy. Az idézet ellenére sem akartam elhinni, hogy RTL alatt beszélsz az Átlátszó-ról.
      Hogyan is mondtad?
      Coki…!
      Coki neked tájékozódás, coki neked vitakultúra, coki neked viselkedés kultúra (…már csak úgy tájékozottságilag és amnéziailag is). 😀
      Na ja. Mindenki láthatja, hogyan néz le a bányászbéka a repülőre. 😉

      …de nem baj. Legalább megkíséreltél valamit előadni érdemben, még ha a helyét nem is sikerült eltaláld.

     • András József Fazekas

      Ezeknek a válaszoknak semmi közük az általam beírt megjegyzéshez, azonkívül jogilag védhetetlen állításokat, azaz “hazugságokat” tartalmaznak.

      Ha mos egy bíróságon lennénk, akkor bíró felszólítana, hogy állj elő a bizonyítékokkal, amire képtelen lennél.

      Mivel nem a vonatkozó kérdésekre válaszoltál, a válasz értéke 0, azaz nulla pont.

      Még azt se voltál képes megérteni, hogy az eredeti reflekt miért és milyen célból íródott.

      Vagy jogilag megalapozott – nem a média által összehordott hazugságok alapján – bizonyítod az állításaid relevanciáját, vagy vegyél magadnak inkább mosómedvét.

      Egy bizonyító erejű releváns listát várok, nem értéktelen szófosást.

      Na, rajta!

     • Mogyorósi István

      Ember szerint az a hazugság, amit te írtál ismét.
      Hiszen:
      – Nem tévedtél el a förmedvényeddel? …de igen.
      – Nem arra kaptál választ, amiben itt tévelyegsz? Nem pirulsz? Szezonja van.
      – “Ki a fene akarna elhallgattatni benneteket?” …mert nem erre kaptál választ 4 pontban. Ugye?
      – Amennyiben valóban bíróságon lennénk, ott téged szólítana fel a bíró, hogy most képes vagy ellátni a vádlott védelmét, vagy kirendeljen másik védőt.

      Nehogy már nekem kellejen magyaráznom a te abszurdjaidat.

      Most már tényleg felköthetnéd a gatyád, mert az evidenciákkal való szembesítéseidet is csak szófosásként voltál képes megélni. Már csak úgy felfogásilag is.
      Ergo, nekem hiába gyártod az igaznak vélt költeményeidet, azok továbbra is csak önkritikátlan lózungok. Egyszerűbb lenne megelégedned a valósággal, anélkül, hogy a bigott fidesznyik léteddel, arcpirító módon hazugságnak nevezd azt.

      Így látja a világ azt, ami szerinted nincs. …és aminek taglalását tőlem várnád ahelyett, hogy magadtól szembesülnél vele.
      http://www.emasa.hu/cikk.php?id=11378

     • András József Fazekas

      Most akkor azt írd le, hogy milyen cél elérése érdekében, és minek vitatkozol.

      Mert egyelőre úgy néz ki, hogy saját magaddal szemben haladsz.

     • Mogyorósi István

      Vicces manus vagy. Az általad itt leírtakból szerinted az következik, amit utóbb írtál?

     • András József Fazekas

      Továbbra is várom a választ …

     • Mogyorósi István

      Az jó. …én is.
      Pl. erre is. (ha már az előző is hidegen hagyott)

      mertek.hvg.hu/2013/07/04/celzott-tamogatas-a-digitalis-atallas-kampany-adatai/
      …és ez csak a digitális átállás kapcsán árulkodó.

     • András József Fazekas

      Megint nem a kérdésre válaszoltál.

      Nulla pont.

      Ennyi nulla pontos válasszal, egy egyetemi vizsgáról már rég kihajítottak volna.

     • Mogyorósi István

      Mondod te, aki a marhaságodra kezdettől válaszokkal vagy adós. Márcsak úgy nulla pontilag is, amit eddig “sikerült” letenned az asztalra. …oszt még diktálnál is.:-D
      Készüljél meg föl! Legalább saját magadból. Van ennek néhány népszerű módja. Az egyik pl. a Johari, Nohari ablakok kitöltése. …már ha már itt holmi egyetemeket emlegetsz. 😀

      Ne add itt a buta nagy arcút! Tedd meg végre azt, amit a vitakultúra rád kirótt! …vagy még sincs olyan rengeteg eszed, amivel ténylegesen le tudnál nézni? 😉

     • András József Fazekas

      Én itt még nem viktatúráztam, és a bejegyzésem se ebbe az irányba próbált hatni, de te úgy vitatkozol, hogy ezt se értetted meg.

      De ha már itt tartunk, léci magyarázd már el, hogy milyen politikai és gazdasági indokok alapján kéne itt bárkinek is a balfékoldalra szavaznia, és ha már átszavaz, éppenséggel melyik balfék párt, vagy paprikajancsi volna az akit támogatnia kellene?

     • Mogyorósi István

      Ne magadból induljál ki, mert amit másutt is előadsz, annak a sablonját ismételgeted csak.

      Olyan támogatandó csak egyetlen egy maradt. Akivel a háttérben bűnszövetkezeti alkukat kötnek. Az a maszop
      A DK-t nem ismerheted, mert még nem mutattak semmi érdemit. Az-az gyurcsánynak volt holmi lázadása a parlamentbe folyó erkölcstelenségek és bűnök ellen. Tudjuk, hogyan reagált rá a maszop, és azt is miképpen a fidesz. Megrettentek, hogy oda a jól bejáratott hatalmi üzletek. Földbe gyűlöltette a fidesz-jobbik maffia. A maszopnak esze ágában sem volt kiállni érte.
      …de van még ilyen paprikajancsi kontár idióta, akit támogatni kellene. A képmutások mellett aljaskodó és hazudozó fidesz. Aki téged oly látványosan félrevezetett, hogy a valóságról is rendre hazugságot állítasz.

      Úgy csökkentette az államadósságot, hogy több mint 5 000 milliárddal növelte, + a manyuptól ellopottak…
      …de minek írogatok neked beszűkültnek IDE ilyeneket?
      Nem elég, hogy te offoltad az oldalt?

     • András József Fazekas

      Semmi bajom nem volna azzal, ha az igazságért küzdenétek.

      De hazugságokon keresztül, ez teljesen esélytelen.

      A DK nem demokratikus párt, Gyurcsányt egy zavaros eszmerendszer vezérli ami nem is baloldali nem is liberális, és nem is jobboldali.

      Leírhatnám ide egy szóval, hogy ennek mi a politikai definíciója, de azt megint félreértenéd.

      Ami a lényeg, a DK, Gyurcsány “életműve” és elutasítottsága miatt ennél sokkal többre soha nem lesz képes.

      Rühelli a lakosság.

      Te hihetsz ebben, de sok értelme nincs.

     • Mogyorósi István

      Az igazságot utólag gyártják. Az nem az én világom. Ezért hiába ismételgeted másra/rám, A hazudozást itt csak én tudtam bizonyítani és mégpedig rád.

      Gyurcsányról az beszél így, aki műanyag jobboldali. Az ex miniszterelnöke leárulózta. Gyurcsánynak nagyon sok hibáját tudnám sorolni, de annak fikarcnyi köze sincs, a rágalom sablonjaitokhoz.
      Az értelmi képességeinkről ékesen beszélnek az eddig leírtak. Másutt is találkoztam a dolgoddal. Orbitális marhaságokat hordtál ott is össze. (orvbán szellemi vaskupolát…) Úgy hogy ne a magadba fojtott terminológiával adjad a nagyot, mert az itt előadottjaidhoz képest, jóindulattal annyit tudnék mondani, hogy bájos. 😀

      A lakosság azt fogja ezután is rühellni, akibe az belesulykolják. Így volt az eddig is. Az hogy az aljas rágalommal történt egy kiszolgáltatottal…? Na ezért is van közelebb rákosiékhoz a fidesz, mint bármelyik másik posztkomcsi parlamenti a maffia palettából.

      …de kérdezem még egyszer és utoljára. Ezeknek itt van a helye?

     • András József Fazekas

      Figyelj ide!

      Én már rohadtul eluntam ezt a dolgot, ezt az értelmetlen és meddő szócséplést.

      További vita helyett, leírom ide a az utolsó és legvégső álláspontomat.

      A mai baloldal, úgy ahogy van, szocistól dékástól epm-estől lúgy alaklmatlan mindenre ahogy van.

      Még ellenzéknek is kutyaütő.

      Tökéletesen és végérvényesen lejáratta magát, a választók egyszerűen már nem hisznek nekik.

      Az egész “baloldalt” az alapoktól újjá kell építeni.

      Ha így gondolod, akkor fogjatok neki, és hajrá !

      Ne velem vitatkozzatok.

      Üdv.!

     • Mogyorósi István

      Na ja! Mindent a tanuló un el korábban.
      A baloldalnak egyazon a baja a jobboldallal. A mai jobboldallal. A múltrendszer termékei, és ott is kezdték meg politikai karrierjeiket. Akik meg mégsem, azok meg érdekből hozzájuk kurvultak képmutatóskodni, ripacskodni.

      Te meg teljes mellszélességgel kiállsz amellett a jobboldal mellett, ami tele van KISZ-titkárokkal, MSZMP-s funkcionáriusokkal. Csak éppen a kezdeti karrier kényszerű átnyergelése után, voltak liberálisok (nem jött össze ott volt az szdsz). A taxissztrájk gyengítette mdf helyére mutatkozott hely és sugárzott erő, a maradék mdf-es gerinctelenebbjeinek árulásához, fideszbe való beépüléséhez.
      …és máris egy már jobboldali fideszről KELL beszéljünk, amikor tudjuk, hogy kik ők valójában.
      Nem véletlen Merkel és a világ viszolygása orvbántól. A hülyeségeit csak nektek képes beadni, és ti azon keresztül próbáljátok szemlélni és értékelni a világot. Ha ez a fajta butaság nem lenne két millió társadalmi hulladék sajátja, akkor viccesnek tartanám.

      …és akkor részemről talán itt be is fejeztem. 😉

     • András József Fazekas

      Ui.: Az értetlenkedéssel semmire se mentek, és az igazsághoz hazugságokon keresztül nem vezet út.

      Nem kell nekem hinned, majd megtapasztalod.

     • Mogyorósi István

      A VALÓSÁGHOZ vezető út a tájékozódás. Mondja ezt neked egy autonóm ember. …már csak a “nektek” címzés végett is… 😀 A bigottságod is addig bűn csak, amíg károkat okozol vele, és annyira beszűkíti a világnézeted, mint itt is sikerült demonstráld.

     • András József Fazekas

      Mi van nem tudsz leállni?

      Menj ki az utcára és számold meg magad.

     • Mogyorósi István

      Egyszerűbb ha csak végre kinézel a nyitott ablakon.

     • ad Adorem ad Honorem

      A két Troll vitatkozik egymással… :DDDD

     • Mogyorósi István

      Troll…?
      Nem látszik, hogy érdemben sikerült volna hozzászólj a vitához.
      Ergo, ha nem tűnt volna fel neked, az egy mondatos beszólásod a tipikus troll viselkedés. Érted fantom?

     • ad Adorem ad Honorem

      :DDDD

     • Mogyorósi István

      Nem érti.

     • rtlosz

      Sajnos nem egyértelmű, hogy a posztkommunista jelzőt most a fideszre használod vagy másra?

    • rtlosz

     Tévedsz, vitatkozni a fideszes kommunista agymosáson átesettekkel nem lehet, mert egyszerűen nem tudnak érveket és tényeket felsorolni az általuk igaznak tartott dolgok védelmének érdekében.
     Kizárólag azt a leckét képesek szóról szóra ismételni, amit beléjük vert a fideszes kommunista elvtársak által üzemeltetett média.

 • Sándor Takács

  Még jó, hogy nem rátok bízták az országot. Messziről bűzlik belőletek a munka undora. A probléma ennél is nagyobb, pár éve még ki kivillant egy picinyke humor. Azóta egymást kopírozzák a fiúk.

 • János Virág

  De ennyi fidesznyik ügyvéd van? És minden nekünk kell eltartani?

 • nonemart

  Nem a gyerek, itt az apa a gazember ! Lelkiismeretlen, szolgalélek, bármikor képes lenne egy vérbírót megszemélyesíteni !

 • Bolognai fisherman

  Kosz Bandi. Laci