Bemutatjuk a kuruc.info tulajdonosát

vargabela

Ez hivatalos: a kaliforniai Healdsburg-ben élő Bela Varga a kuruc.info valódi tulajdonosa. Július 20. óta ugyanis a domain regisztrációs adatbázisokban a kuruc.info internetcím valódi tulajdonosát a portál indulása, 2006 óta rejtegető cég, az anonim domain-szolgáltatásra szakosodott Domains by Proxy helyett a valódi tulajdonos neve és lakcíme szerepel. Ő pedig nem más mint a kaliforniai Sonomában élő volt borász, akit már korábban is többször összefüggésbe hoztak a gyűlöletbizniszben utazó hírportállal, de eddig nem volt erről konkrét bizonyíték.

*****

“A Btk. 177/A. $ (1) bekezdésébe ütköző és az (1) bekezdés a. pontja szerint minősülő jogosulatlan adatkezeléssel elkövetett személyes adattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytatott nyomozást […] mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható – felfüggesztem.” Ezt a választ kaptuk a rendőrségtől (PDF) június 29-én a még májusban tett feljelentésünkre, melyben személyes adatokkal való visszaélés és becsületsértés gyanúja miatt fordultunk a rendőrséghez egy a kuruc.infón a nevemben elhelyezett kamu hirdetés miatt.

A határozat felhívta a figyelmünket arra is, hogy a nyomozás során keletkezett iratokat megtekinthetjük és lemásolhatjuk, ám amikor élni kívántunk ezzel a jogunkkal, az ügyünkben eljáró VIII. kerületi rendőrkapitányság úgy tájékoztatott, hogy valójában nem folytattak nyomozást és nem keletkeztek iratok, mert a kuruc.info ellen érkező feljelentések ügyében – központi útmutatás értelmében – automatikusan így kell eljárniuk.

A nyomozás automatikus felfüggesztése esetünkben másfél hónapot vett igénybe. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy “a kuruc.info weboldalt üzemeltető cég, a CloudFlare Inc. nem magyarországi telephelyű, hanem az Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia, San Francisco területén van. A fenti tárgyi súlyú bűncselekmény esetén az Amerikai Egyesült Államokkal kötött jogsegély egyezmény alapján hatóságunknak nincs lehetősége arra hogy jogsegély kérelemmel olyan információt szerezzen be, mely alapján a hirdetést elhelyező személy kiléte megállapítást nyert volna” – áll a határozatban.

A hamis, becsületsértő hirdetés pedig továbbra is ott virít a kuruc címoldalán, a nevem és a lakcímem pedig a médiaajánlatban és az impresszumban is szerepel. A magyar rendőrséggel ellentétben mi nem tudtunk ebbe belenyugodni, és saját nyomozásba kezdtünk a tartalomszolgáltatás valódi tulajdonosa után, akiről eddig csak találgatások jelentek meg, a rendőrség pedig rendre azzal az indokkal teszi ad acta az ilyen feljelentéseket, hogy bár a bűncselekmény gyanúja megáll, az elkövető kiléte nem megállapítható.

*****

A domain regisztrációs adatbázisokból kiderült, hogy a gyűlöletportál korábban ismeretlen tulajdonosa és tréfásnak szánt álneveken munkálkodó szerkesztői a kezdetek, a domain 2006-os bejegyzése óta nem vállalják a jogi felelősséget az általuk közölt tartalmakért. Eleve úgy jegyezték be a kuruc.info domaint, hogy az “identitásvédelemre” szakosodott Domains by Proxy amerikai internetszolgáltató neve jelenjen meg az adatbázisokban a valódi domain-tulajdonos neve helyett.

A Domains by Proxy ebből a szolgáltatásból él, és csak akkor fedi fel az ügyfelei személyazonosságát ha arra a törvény kötelezi, vagy ha a felelősség átvállalásából jelentős kára származhat. “Senkinek semmi köze az ön személyazonosságához” – hirdeti a cég jelmondata. Ugyanakkor egy idevágó jogi tanulmány (PDF) szerint a cég azt azért már nem vállalja be, hogy esetleg őt marasztalja el a bíróság valamelyik ügyfele helyett, ilyenkor rövid úton megszabadul az érintettektől, aminek az a következménye hogy a domain regisztrációs adatbázisokban megjelenik a valódi domaintulajdonosok neve.

Hasonló filozófiával működik a magyar rendőrség által tévesen “a kuruc.info weboldalt üzemeltető cégként” azonosított CloudFlare is, amely valójában nem webhosting szolgáltató, hanem a valódi hosting szolgáltató elrejtésére, a hackertámadások elleni védelemre és a webforgalom gyorsítására szakosodott speciális online szolgáltató. A CloudFlare mögött hostolt szerverekről nem elérhető nyilvános információ, azt sem lehet megmondani, hogy valójában melyik országban működik a kuruc.info-t fizikailag kiszolgáló masina.

Az ilyen és hasonló anonimitás-szolgáltatóknak egyébként fontos helye és szerepe van az online szólásszabadság biztosításában, nekik köszönhetően publikálhatnak biztonságosan például elnyomó rezsimekben élő bloggerek, szivárogtathatnak közérdekű adatokat újságíróknak bennfentes informátorok.

De ahogyan a Domains by Proxy, a CloudFlare sem szeretne a vádlottak padjára kerülni az ügyfelei helyett, ezért “a nevére vett” szolgáltatók törvénysértése esetén fenntartja magának a jogot, hogy felmondja az ügyfél előfizetését, vagy kiadja az ügyfél adatait. Amennyiben tehát a törvénysértést bizonyítani tudjuk az online szólásszabadság védelmére oly kényes amerikai netszolgáltatóknak, lesznek adatok arról hogy valójában ki működteti a gyűlöletportált. Tehát meg kell tenni a panaszokat: a Domains by Proxynál itt, a CloudFlare-nél itt lehet bejelenteni a visszaéléseket.

*****

A szintén anonimitiásban szerkesztett kurucwanted.blogspot.hu már évekkel ezelőtt kísérletet tett a kuruc.info szerkesztőinek azonosítására, ám hitelességüket csorbítja, hogy egy az ügyben minden valószínűség szerint teljesen ártatlan embert is permanens gyanúba kevertek csak azért, mert ő is borász, ráadásul móri és Varga Bélának hívják. A “kuruc.info külképviselőről” szóló összeállításukba ugyanis valós, a Kaliforniában élő Bela Vargáról szóló információk mellett egy másik Varga Béla, a móri Varga és Fia Pincészet tulajdonosának a fényképét rakták, és a móri borász lakcímét is felsorolták a kuruc-tulajdonos kaliforniai Varga elérhetőségei között, ezzel teljesen összemosva a két személy identitását.

Pedig könnyen kideríthető hogy a két férfi nem lehet azonos személy: a móri borász Varga Béla jóval idősebb kaliforniai névrokonánál, máshogy hívják a feleségét, soha nem disszidált, soha nem élt az Egyesült Államokban, viszont elismert szakember Magyarországon, ami aligha összeegyeztethető a tengerentúlról dirigált online gyűlöletkampánnyal.

A magyar borásznak mindezzel évek óta tartó vesszőfutást okoztak az anonim nácivadászok, akik azóta sem helyesbítették állításaikat. Telefonos érdeklődésünkre a móri Varga Béla azt is elárulta, hogy tavaly már a Nemzeti Nyomozó Iroda is kihallgatta ezügyben, pedig azt sem tudja hogyan kell rácsatlakozni az internetre. A személye iránti érdeklődés pedig minden kurucos akció után új hullámokat kelt, legutóbb például egy jó nevű amerikás magyar blog, a Hungarian Spectrum mosta össze a kuruc-tulajdonossal a Csatáry-ügy kapcsán. A Móron élő Varga Béla arra kérte az atlatszo.hu-t, írjuk meg: semmi köze nincs a kurucinfóhoz, a névrokonáról pedig csak annyit tud hogy vele ellentétben móri születésű, talán emiatt keverik össze őket lépten-nyomon.

*****

A Kaliforniában élő Bela Varga neve viszont nem most bukkan fel először a kurucinfóval kapcsolatban. Az Athena Intézet 2010-es oknyomozása során a riporterek fiktív hirdetést adtak fel a gyűlöletportálon, hogy teszteljék, hogyan jut el a hirdetési bevétel a kuruchoz. A portál munkatársa által emailben felkínált fizetési módok közül az egyik az volt, hogy  “a kérdéses összeget dollárban utaljuk Varga Béla (avagy Bela Varga) kaliforniai bankszámlájára”, és a nemzetközi banki átutaláshoz szükséges összes adatot is megadták az újságíróknak, akiket aztán egy Varga Béla néven, kaliforniai, Healdsburg-i IP-címről kommentelő olvasó később több kommentben is megfenyegetett. “Pedig olyan könnyű zsidó ügyvédeket es gyerekeket mint te is bírsz lenni, kanálisba lemosni.” – írta egyebek mellett a később kimoderált hozzászólásokban emberünk.

Egy amerikai borászati szakportálon elérhető sajtóközlemény (PDF) szerint a kaliforniai borász Bela Varga 1988-ban szerzett diplomát a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen, és rögtön ezután az Egyesült Államokba disszidált. Először a kaliforniai Chateau Souverain, majd a Washington állambeli Claar Cellars alkalmazta. Borászati karrirejének legutolsó fellelhető, 2007-es (PDF) állomása a szintén kaliforniai Callaway Wineyard. Ezen felül tulajdonosa egy magyar árukat forgalmazó Healdsburg-i boltnak, a 2008-ban megnyílt The Red Paprika-nak, ahol visszavonult borkészítőként jellemzi magát.

Ez a Bela Varga minden bizonnyal azonos azzal a Bela Vargával, aki rendkívül aktív a Facebookon, több profilt is regisztrált a saját nevén, a saját képeivel, például itt és itt. Ezekkel a Facebook-profilokkal kommentál a kurucinfón, legutóbb például a Csatáry László ellen tüntetők nevének, személyazonosságának beküldésére bíztatta az olvasóit. A tüntetők személyazonosságáért pénzt kínáló kuruc-cikk szerint “Varga Béla Amerikában élő bajtársunk” 75 ezer forintot ajánlott fel az információkért.

A tüntetés szervezőinek nevét, telefonszámát és internetes elérhetőségeit aztán nyilvánosságra is hozták a már jól bevált recept szerint. A kipellengérezett tüntetők ennek következtében súlyos fenyegetéseket kaptak, többen feljelentéseket tettek. Egyikük, Garai-Édler Eszter fenyegető emailekről, SMS-ekről és telefonhívásokról számolt be az atlatszo.hu-nak. A jelek szerint Varga ezúttal sem elégedett meg a felbujtó szerepével és a személyes fenyegetőzésből is kivette a részét, mert Garai-Édler egy kaliforniai, Healdsburg-i telefonszámról is kapott hívásokat, amelyről kiderült: Varga feleségének nevén van regisztrálva.

Talán ez, talán más verte ki a biztosítékot az Egyesült Államok hagyományosan szólásszabadságpárti anonimitás-szolgáltatóinál, de július 20-án, több mint hat évvel a bejegyzése után a Domains by Proxy eldobta a kuruc.info domaint. A regisztrációs adatbázisokban pedig megjelentek  Healdsburg-ben élő főhősünk személyes adatai. Némi további kutatással pedig az is kideríthető, hogy a kuruc.info-t kiszolgáló szervert üzemeltető cég nem a CloudFlare, hanem a szintén USA-beli Sharktech Internet Services, amely az abuse@sharktech.net email címen várja a szolgáltatással való visszaélésekről szóló bejelentéseket.

 *****

Az atlatszo.hu nem gondolja azt, hogy be kell tiltani, vagy “el kell távolítani az internetről” a kurucinfót, a szabad szólás és véleménynyilvánítás a nácikat is megilleti. Határozott álláspontunk viszont, hogy a kuruc által elkövetett törvénysértésekért is vállalnia kell a jogi felelősséget valakinek, ahogyan mi sem bújunk anonimitás-szolgáltatók mögé ha valaki bíróságon kíván elégtételt venni az általunk közölt tartalomért. Amíg viszont a portál nem perelhető, mert a visszaélésszerűen közölt személyes adatok kivételével minden kontakt információ hamis, talán a domaintulajdonosnál kellene elkezdeni a rendőrségi nyomozást. Ennek most már semmi akadálya nincs: Bela Varga (1340 Woodside Ct., Healdsburg, CA 95448, USA) a kuruc.info tulajdonosa.

Bodoky Tamás

Update (2012. szeptember 8.): Cikkünk megjelenése után ismét a Domains By Proxy jelent meg a regisztrációs adatbázisokban, mint a kuruc.info domain tulajdonosa. Archív whois adatok szerint Bela Varga 2009. március 20-án, majd 2012. július 20. és szeptember 4. között szerepelt a kuruc.info bejegyzőjeként. Időközben azonban Varga a Healdsburgh Patch nevű helyi hírportálnak maga is elismerte, hogy ő jegyezte be a domaint, “magyarországi barátainak tett szivesség gyanánt”. Az ORFK és Pintér Sándor belügyminiszter nyilatkozatai szerint a domain tulajdonos személyének lelepleződése nem teremt jogi alapot a kuruc.info által elkövetett törvénysértések elleni fellépésre, amerikában élő szakértőnk viszont ezt másképpen látja: a szólásszabadság védelme nem terjed ki személyes adatokkal való visszaélésekre és mások megfélemlítésére, zaklatására sem, az ilyesmi az Egyesült Államok és Kalifornia állam jogrendszere szerint is bűncselekménynek számít.

 

 • Nyomozo

  bocs, nem olvastam vegig a cikket, csak segiteni akartam. gratulalok, reg le kellett volna mar kapcsolni ezt a fickot. szivesen segitenek.

 • Nyomozo

  (kozben vegigolvastam – nagyon jo, gratulalok megegyszer).

 • Tzolesz

  Csak nem kéne bántani a kurucot, legalább van egy olyan oldal ahol nem ferdítik el a tényeket, és ahol ki merik mondani azt amit máshol nem mernek / nem akarnak.

  • Bla

   De téged kéne 😉

 • Kihaennem78

  És most  ? 😉   Egy ideje megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyi időt, energiát képesek befektetni az emberek koncepcionális hadjáratokba. Nem elég a feljelentés – amennyiben tényleg becsületsértésről van szó és ez bizonyítható: nincs az a hatósági szerv, amely ne függesztené fel az online oldal működését..-, akár anonym egy oldal üzemeltetője, akár nem. És jönnek az elméletek..és megy az idő, amelyet a szeretteire fordíthatna az ember. Fűti haragját, mérgét, és önmaga is olyan gyűlölködő gépezetté válik, amely ellen hadba indult..és a háború mechanizmusa megállíthatatlanul beindul. Azután sírva remegve kérdezzük miért a sok veszteség, miért a sok halott… hová tűntek szeretteink…jobbszélső, balszélső…belemegyünk ezekbe a játszmákba, hagyjuk, hogy önérzetünk legmélyére sújtsanak, és amikor nyilvánvalóan elveszítettük józan ítélőképességünket még akkor is az emberi méltóság zászlajára hivatkozva: tovább harcolunk. Folytatjuk a gyűlölet generálást és ráfogjuk valakire, aki NYILVÁNVALÓAN hiteltelen, mint hírforrás (és ezt minden értelmes ember tudja), de mi hagyjuk, hogy lehúzzon az ügy magával, olyan mélyre, ahol a realitás és józan ész rég nem jut elegendő oxigénhez. Mi hajtja az ilyen embert? A belső elégedetlenség, a sorozatos személyes kudarc, hogy nem azt életet éli, amelyre mindig vágyott. Búsul, hogy nem jutott elegendő napfény, nem jutott elegendő boldogság, tisztelet, stb. Ezeket meg kell teremteni, meg kell csinálni: magunknak, itt és most. A sajtó: betű, és hatalma csak annyi, hogy amennyiben egy szélsőséges szónak ellenzéke akad: háborút szül. Épp így. A felelősség annál van, akinél az intellektus. Okos enged, szamár szenved..És tényleg nem több. A démon sosem kívülről támad, és csak bennünk lakik. Mindenki a saját démonjáért felel, más démonját leküzdeni NEM lehet. Ez a háborúk óriási tévedése. Az hisszük, hogy más démonai ellen hadba szállhatunk. Az őrültek likvidálása pedig az orvostudományra tartozik. De az őrültek démonjaival játszadozni, vagy azt gondolni, hogy komoly párbeszédre számíthat velük az ember: a legnagyobb badarság. Menjen el kirándulni, menjen el egy fürdőbe, olvasson regényeket, és ÖRÜLJÖN ANNAK, hogy a nap (bár, csak  egy  hipotézis éltet ennek reményében bennünket) de minden reggel felkel..

  • Gyori Ferenc

   Tehát hagyni kéne pl. a k.infót, szegénykéim csak gyűlölködnek, addig sincsenek napon… Nem kell kiállni ellenük, nem kell cáfolni a hazugságaikat, nehogy háború meg démon legyen belőle. Inkább győzzenek meg még több embert, legyenek akár kisebb pogromok, ha kell, de mi inkább legyünk szeretteinkkel. Ha netán ők is meghalnak esetleg egy lincselésben, akkor is intellektuálisan felelősen engedjünk, és ha mi is meghalunk, akkor ÖRÜLJÜNK ANNAK, hogy a nap továbbra is felkel…

   Vagy az is lehet, hogy néha egy kis időt rá kell szánni, hogy embernek maradva, de kiálljunk mondjuk a szélsőségesek ellen, akik elvennék a napot, kirándulást és fürdőt egyesektől.

 • Talán nem kéne fenyegetnie azokat, akik nem értenek egyet vele ! Ha valóban igaza volna, nem kéne névtelenségbe burkolóznia külföldön bujkálva, itthon is ki lehetne mondani az igazságot, de úgy tűnik, ezek csak féligazságok (ezek a legveszélyesebb hazugságok) és uszítások, aki névtelenül teszi, az pedig  GYÁVA PATKÁNY !

 • Pásztor Tibor
 • Nyolcvan

  Drága Idiótáim. Az, hogy egy domain és a hozzá kapcsolódó számla tulajdonosa kicsoda, még távolról sem bizonyítja, hogy az illető strómani pozíciótól többet is vállal a hozzá kapcsolódó portál működtetésében.
  Amit itt pl. a gyanús facebook profilokról összehordtok, minden, csak nem bizonyíték.

  • HX60652

   “talán a domaintulajdonosnál kellene ELKEZDENI a rendőrségi nyomozást” Ha értelmezed a szöveget, rájössz, hogy ez nem azt jelenti, hogy ő a felelős mindenért, de valószínűleg valami köze van hozzá .. Ne haragudj, hogy kijavítalak, Te biztos jobban tudod, azért kezded azzal, hogy idiótázol.

  • Àllam-vizsga

   Te idióta! Csak azért hívlak ìgy mert Te is ìgy kezdted. A weboldal tartalmáért végsősoron a domain tulajdonosa felel. Az hogy azon a domainen futó weblapot más is szerkesztheti azt nem érdekli a törvény mert végsősoron a domain tulajdonosa tud csak hozzáférést biztosítani. Tessék megnézni az adatvédelmi törvényt. Nem hiába tüntek el az indexről is kommentelések lehetősége. Azért mert a fantasztikus új média bizottság nem a zsidózó kommentelőt bünteti hanem az oldal tulaját mert végsősoron ő felel a tartalomért.

   Amúgy gratula a nyomozáshoz! Bár attól félek sok következménye nem lesz.

   Teljesen tipikus sztori előre meg tudtam volna jósolni hogy egy “kimenekült“ itthon egy büdös percet nem dolgozó, nagyszájú, amerikából könnyen pofázó, senkiházi uszítja a sok 1 bitest itthon. Rühellem a sok ékezet nélkül kommentelő külföldről könnyen pofázó, 2002-ben vagy 2010-ben “elmenekülő“, képmutató, okos embert. Az ilyenek az újonnan választott országuk ügyeibe pofázzanak bele, csak ugye ott visszanyal a fagyi mert ott ők vannak kisebbségben (tisztelet a kivételnek akik nem csak okoskodnak)

   • bela vagyok

    Rühellem azokat, akik alapból rühellnek minden külföldön élő magyart. Akik a saját gyávaságukból fakadó keserűségüket azokon töltik ki, akik elég bátrak voltak hozzá, hogy megtegyék azt, amiről ők csak álmodoznak.

    És akiket a keserűségük meggátol abban, hogy egy kicsit tovább lássanak az

    „Amerikából könnyű pofázni” sztereotípiánál. Ha tovább látnának esetleg az is megfordulna a fejükben, hogy Varga Béla esetleg –éppen „kimenekült” mivolta miatt– esetleg csak egy megvezetett báb ebben a történetben.

  • “akiket aztán egy Varga Béla néven, kaliforniai, Healdsburg-i IP-címről kommentelő olvasó később több kommentben is megfenyegetett. “Pedig olyan könnyű zsidó ügyvédeket es gyerekeket mint te is bírsz lenni, kanálisba lemosni.””

   Ja ez sem jelent semmit

 • Vlado63

  Tzolesz:

  “Csak nem kéne bántani a kurucot, legalább van egy olyan oldal ahol nem ferdítik el a tényeket, és ahol ki merik mondani azt amit máshol nem mernek / nem akarnak.”

  Bla:

  “De téged kéne ;)”

  Érdekes Bla felfogása: mert másnak más a véleménye, hát akkor bántsuk! Ez lenne a liberális körökben hirdetett türelem?
  Nekem is az a véleményem, hogy néha túl erős a kuruc, szükségtelenül belegázol a jó értelembe vett emberi jogokba, más oldalról viszont igaz, hogy az egyetlen olyan hely az interneten, ahol például kiírják az elkövető nemzetiségét – éppúgy, mint Amerikában. (Igaz, nálunk is kiírják – ha az áldozat pl. cigány.) 

  • Bla

   I ain’t no liberal.

 • ronlaci

  Ha már átlátszó, akkor én megkérdőjelezek minden titkosított információt, beleértve a jogvédett tartalmakat, amit olyanok találtak ki, nem kis ostobasággal, akik ellen ez Varga Béla is kihasználta ezt a rejtőzködési “lehetőséget”, eddig. Már az óvodában is tudják a gyerekek, hogy adatvédelem nem létezik, nem is létezhet, logikailag sem, hiszen hogyan lehet és minek olyasmit védeni, ami a megosztásával szaporodik? Információ fizika elemi osztály! Súlyos hülyesége ez az emberiségnek (leginkább néhány lefizetett jogalkotónak, de mindenkinek aki hisz benne). Az infó (gondolat) szabad és az is marad, minden ellentétes próbálkozás széllel (természeti törvények) szemben pisálás. 

  • Tetszik ez a “magyarázom az elvont hülyeséget” dolog. Adatvédelem nem létezik? Ja oké, kérlek add meg Warren Buffet bankkártyaszámát. Várom.

 • Nagy László

  Nem igazán értem a problémát, egyébként. Simán lehetne Magyarországon blokkolni a kuruc.info-t domain név vagy IP-cím szinten. 

 • Végh Attila

  Komikus. 
  Gyűlöletbiznisz
  Nem szereti a Nagytestvér a konkurenciát.

 • Varga úr aljas,  jellemtelen szarházi alak !!!   Módszerei és stílusa mutatja a személyiségét.

 • Papulimapuli

  jellemző, hogy a legnagyobb Magyarok külföldről osztják a programot és az észt, de a szarból nem veszik ki a részüket

  • Elhiheted, hogy eleget vesz az ki a szarbol aki szamuzottkent el. Tavol elni az olyan amit nem mindig magunknak valasztunk. Amikor ezt en itt magyarazom, tulajdonkeppen nem is kene, ezeket a dolgokat az ember magatol kene, hogy felfogja, megertse.

 • babjankóó

  Kit érdekel? 😀

 • Blko

  A kuruc infó egy szar. 

  • Bernstein

   ahogy te is

 • Biggi Netro

  Végülis sokat nem késtetek ezzel a cikkel de azért grat 😀  De akkor már Novák Elődkét se kellett volna kihagyni a sztoriból..

 • Valaki83

  És mivan ha csak az igazságot közli az a portál? Ez miért fáj egyes embereknek?

  • Ja csak az igazságot. Meg bárki címét-telefonszámát. Hogy aztán a kis neonácik hívogassák

 • Manci Panci

  Napiszar.com is a sharktechnél van… véletlen?

 • Valaki30

  Csak azok az emberek félnek, akiknek van félnivalójuk.

  • Horvathjl6

    az új nyilas söpredéktöl az egész társadalomnak van félni valója.

 • Állam-vizsga

  Ja tényleg, az mekkora lenne, ha kiderülne hogy a Bela Varga felmenői között lennének zsidó vallásúak, sőt holokauszt áldozatok vagy túlélők…. Ennek valaki nem nézne utána?

 • Ray81

  Legalább Amerikába létezhet egy ilyen oldal nekünk Magyaroknak. Itthon már a nagy szólás szabadság mellett is rég megszüntette volna az Orbán királyság….  Azért szúrja a szemüket(ahogy a Gárda is) mert ezek a valósan közölt hírek, tények, veszélyeztethetik a hatalmukat. Úgy legyen!  Ébredj Magyar!!!!!!

  • Rudolf János

    A kuruc hírei téged veszélyeztetnek, és pont NEM a hatalmon levőket – azaz téged átvertek 😉

   Rudolf János
   http://www.rudolfjanos.hu

  • ébredj idióta

   • xyzzs

    te meg álmodj csak nyugodtan tovább, ameddig még teheted, te homokba dugott fejű, most még nyugalomban élő vörösinges leberálidióta

   • Ray81

     Gratulálok jól beszóltál. Inkább tartsd meg magadnak az efféle agytalan véleményed.

  • Állam-vizsga

   A cikk utolsó bekezdését kellene elolvasni. Vagyis nem kimondottan a tartalommal van baj, hanem azzal, hogy uszítják az olvasókat, hogy más véleményű embereket, zaklassanak, fenyegessenek, illetve személyes adataikat nyilvánossá tegyék. Ők nem tisztelik más adatainak védelmét, de a sajátjukat 10 körömmel próbálják rejtegetni.

   A kuruc.info-n megjelenő valóságtartalomról, függetlenségről és pártatlanságról meg elég annyi, hogy aki a II. világháborús náci táborokra azt állítja hogy az odahurcoltakat piknikezni vitték, az beszélgessen el személyesen egy holokauszt túlélővel, pl. a Szegedinek biztos vannak közeli ismerősei, tud segíteni ebben. Pártatlan média nincs, mindenki húz valamerre, a lényeg az hogy a média (ugye ez egy többes számú jelző) kiegyensúlyozott legyen, vagyis ugyanannyi kuruc.info és pl. magyar nemzet legyen. Persze nyíltan egyiknek sem kellene pártszimpatizálását kinyilvánítani. Olyan viszont van hogy törvénytisztelő és törvénymegszegő csoport. A kettőt beazonosítani viszonylag gyorsan lehet.

   Mielőtt még a sok egybites elkezdené kórusban a “libsi-rohadj-meg” című nótát, hadd hívjam fel a figyelmet hogy nem védem a zsidókat, cigányokat, feketéket, hanem ellenzem azt, hogy egy csoport magát felsőbbrendűnek beállítva, azért félemlít meg, foszt meg a vagyonától, szabadságától, családjától és végsősoron életétől, mert az olyan csoportba született, olyan vallásra nevelték, amiről ő nem tehet végsősoron. Sőt tovább megyek, pl. tudom támogatni azt az érvelést, hogy bűnelkövetők rasszát statisztikailag nyilvántartsák, csak nem teljesen úgy ahogy ezt a jobbik szeretné, kicsit konzervatívabban.

  • balambér

    végre láthatjuk a rejtőzködő gazembert. Azon lenne érdemes elgondolkozniuk az agyament nacionalistáknak, hogy világ viszonylatban miért a magy. nacionalizmus a leg sikertelenebb.A primitív, demagóg, történelmi hazugságokra épülő, fenyegetőző ostobaságaikat olvasva- ez nem kétséges.

  • Greenpaprika

   Igen. Létezhet, de nem gondolod, hogy baromira könnyű a tengerentúlról dumálni.
   Próbáljon meg Bélánk itt élni és érvényesülni. 

 • tobbe-kevesbe anonim

  “…nem gondolja azt, hogy be kell tiltani, vagy “el kell távolítani az
  internetről” a kurucinfót, a szabad szólás és véleménynyilvánítás a
  nácikat is megilleti.”

  szakadtam. zsenialis :DDDD

 • Gered Gabor

  Remélem hogy az elnyomott rezsimekben  élő bloggerek, meg az újságoknak szivárogtató senkiházik adatai is előkerülnek, s lesz cikk az átlátszón, fotóval, címmel, telefonszámmal. 😉

 • Darjlos

  http://kuruc.info/r/32/9072/
  Ez a kuruc impresszuma. Utolsó sor hirdetésszervezés: Bodoky Tamás (e cikk írója) és lakcíme xD
  Most hogy is van ez?? Az átlátszó is a kuruc kreatúra? Vagy megbosszulták ezt a cikket?

 • Miért kéne Novák Elődöt belevenni a cikkbe? Olyan ostoba felvetés ez! Amúgy meg semmi gond nincs a Kuruccal. Szerencsére többek közt ők hoztak be a közéletbe olyan fogalmakat, mint cigány bűnözés (ami igen is van), vagy politikusbűnözés stb. Sok mindent lepleztek le, és ez így helyes. Amúgy meg kitettek pár embert?? Hány weblap csinálja ugyan ezt. Névvel, képpel csinálnak gúnyt az emberekből, mégsem lázad senki. Uraim, ez az internet által alkotott új világ. El kell fogadni. Aki nem akar forgácsos lenni, az ne álljon oda, ahol fát vágnak.

 • Balintanevem

  egyreszt ranezesre zsido, masreszt pedig milyen nagymagyar az aki disszidal meg kulfoldon el?

 • CANTALOPE

  szomoru hogy a rendörség nem âll a törvény mellett.

  • troli

   a véleménynyilvánítás nagyon szép dolog, de létezik uszítás is a világon. véleményt nyilvánítani jó dolog, uszítani az bűntett. uszítok ellen uszítani meg vegyes besorolású :))

  • Vik3

    Ezt hogy érted? Hol hanyagolta el a rendőrség a törvényi kötelezettségeit?

   Természetesen a szólásszabadság a szélsőségeseket is megilleti, azt viszont sajnálom, hogy az elkeresettség ilyen gondolatokat szül.

   Kiváncsi vagyok, hogy érzik magukat a szerencsétlen helyi panelprolik, hogy évek óta együtt állnak a barikádokon valakivel aki él mint marci a hevesen a Kaliforniai napsütésben, míg itthon a létminimum környékén teng az ország.

   • CANTALOPE

    Californiâban tengeti életét a napsûtésben és a barmok pénzéböl,akik fenntartjâk a kurvac blogot és onnan terjesztik a gyûlöletet

    Jose Weiss

   • CANTALOPE

    a rendörség  nem tett intézkedést betiltani ezt az uszitâst söt az amerikai követségen be lehett adni egy körözést ez apasas ellen,lehet hogy kirugnânak USABOL.

    Jose Weiss

 • A szabad véleménynyilvánitás még a butuskákat is megilleti…

 • A szabad véleménynyilvánitás a butuskákat is megilleti és a “bölcseket” is…

 • Zolikaton

  De ki itt a náci? Kérdem én. Ha valaki szereti a hazáját, az egyből náci? A zsidók mit csinálnak a palesztinokkal? Na az a nácizmus! Volt kitől tanulniuk, sőt már túl is szárnyalták a mesterüket.

  • Lanszil

   szerinted ezek az intekontinentális balfékek szeretik Magyarországot ?

 • Eva S. Balogh

  Kedves Bodoky Tamás,

  Egy apró kiigazítás, ami a Hungarian Spectrumot illeti. A két Varga Béla összemosását eredetileg nem én követtem el, hanem a  kurucwanted.blogspot (http://kurucwanted.blogspot.de/2008/09/blog-post_7468.html). Azt is hozzátenném, hogy már másnap a kurucwanted.blogspottól átvett téves információt kijavítottam és az ön által is felhasznált képét az igazi Varga Bélának le is közöltem. Lásd
  http://hungarianspectrum.wordpress.com/2012/07/24/the-hunters-and-the-hunted-kuruc-infos-list-of-anti-hungarians/ 

 • én vagyok

  és kit érdekel ki a tulajdonos? ez is egy vélemény amit a portál közöl. ugyan úgy mint az index, az origó vagy bármelyik másik. nem teljesen mindegy ki a tulajdonos? vagy ha valakinek eltér a véleménye az “előírttól” az már üldözendő? a kurucinfó azt ír amit akar. ugyanúgy mint a fidesz portál is a rajongóinak szól ez is a sajátjainak. és ez baj? 

  • Chris

   Nem azzal van a baj, hogy lehozza a véleményét, tegye, de ezt Bodoky is írja, értelmezni kellene a szöveget. A gond, hogy el akarja hallgattatni vagy meg akarja félemlíteni azokat, akik éppen nem osztják az ott résztvevő közösség nézeteit.  Egyébként mi értelme leközölni a tüntetők adatait, akik ellentétben pár kurucos tüntetővel, nem sállal eltakart arccal rongálnak meg adott esetben tömegközlekedési járműveket, csupán hazájuk vagy focicsapatuk szeretetének elég beteg módon történő kifejezéséért. Elmondhatják ők is, hagy mondja el más is. Ha pedig nem tetszik, lehet értelmes vitát kezdeményezni, beszélgetni, ahogy értelmes, felnőtt emberek szokták. Ahhoz persze gondolkodni kellene, meg érvelni.
   Nem hiszem, hogy jó érzésű ember egyet tud érteni mindennel, ami Izrael létrejöttét illeti. Például. Ettől még nem kell annyira primitívnek lenni, hogy akkor minden embert egy kalap alá vonsz a vallása alapján. Ha szerinted egyébként annyira király zsidónak lenni, vedd fel a vallást, és osztozz velük a világuralomban.  Aztán lehet, majd közben rájössz, hogy ez nem is olyan egyszerű, és kicsit többről van szó.

   • Afcva

     és mi van a szólásszabadsággal???

  • Zaka Gabriella

   A véleményszabadság oké, a tüntetés is oké,az adatok közzététele és a fejvadászat nem oké.De a szélsőjobbosok úgysem tudnak különbséget tenni,ne várjunk hát csodát a jövőben…még a szebb jövőben sem:)

  • 0naCz1s

    Dehogy baj! Hogy a viharba lenne baj? Menj már! Sőt! Jer, örvendezzünk, rajongjunk Együtt… De MIÉRT is? Talán Te (aki hál`Istennek NEM én vagyok) támogatod a Gyűlöletet? Tényleg jó az? Úgy érzed? Na mert akkor brávó Neked! 🙂 Sőt, csak így tovább, “igazad” van, legyen csak helye Mindenki “igazának”, mocskoljuk egymást ott, ahol csak lehet, sőt, mit szólsz ehhez: annyi a nem idén barnult testvérünk. Olyan ügyesen vetik a vályogot, hogy öröm nézni! Jer, fizessük Jól meg Őket (beérik étellel/vízzel és némi itókára való pénzecskével), készítenek Ők ne félj olyan vályog krematóriumot, hogy csodájára jár majd a Világ. Mit szólsz? Érted ugye….. Szánalmas az egész “barátom”. Vigyázz és egy cseppet figyelj oda ki mellé “állsz”. Sötét oldal, Világos oldal, pont, mint a Mesékben. És igen, épp Itt az Ideje, hogy eltűnjenek az ilyen gerinctelen lények, mint V-B és Tsai.
   Ember légy. Emberséges Ember. Igen, tanulj meg szeretni. Ja, vagy azt aki ellopja a kerékpárod, vagy Gyermeked felpofozván, annak méreg-drága ájfonját elveszi, azt NEM lehet, úgy-e?
   Ha létezik ørdøg, tudod mit csinál most? Röhög, hogy szakad bele, a térdét csapdossa és el sem hiszi, hogy ennyire hülyék lettünk, mert az őkelme igéit hírdetjük. Ha létezik. S, ha NEM? Akkor 1st3n sem. Akkor viszont léteznie kell az Embernek. Aki ugyebár nem állat. De, hogy primitiv, az biztos. Lásd V.B.-t….Fene tudja. Zajlik ez az élet…..Wake Up !!!!!

 • kalapács

  Látom bodoky te sem vagy magyar hiába uszítgatsz te is magyarul…

 • Ez egy Hatalmas Garatula, Bokody úr, csókolom a klavcsiját. Mit fog tenni a magyar rendőrség ezek ismeretében?

 • Osmagyar

  Ez csinos amikor egy zsidó – náci portált üzemeltet. A moszad lehet a háttérben , igy minden ökör állat ómagyar vadul regisztrál és kommentelget amit a túloldalról frankón követnek és azonosítanak. 

  • Kapolcs

   Egyetértek.Csúzli száj,gülü szemek.Ha a fotó valódi….

 • Stumbek

  Remélem a magyar Rendőrség nem feelejtette el  felaadatát és megteszi a szükséges lépéseket!!! Nincs helye uszitásnak fajok,népek és nemzetek ellen!! A véleményszabadság más….Ezt tudni illene minden szélsőjobboldali beállitottságu fazonnak!!!!

 • mix4fun

  Majd egy kulon cikket megerne, hogy is volt ez a “leszolok, hogy az olyan ugyeket ahol valoszinuleg XY az elkoveto USA -ban, automatikusan szuntessek meg mert biztos ugyse lesz eredmeny”.

 • Most egyébként, ha jól látom, ti ugyanúgy kiteszitek valakinek az adatait, névvel, címmel, telefonszámmal…
  Az indok is ugyanaz, ti azt gondoljátok, hogy ezt az embert meg kéne büntetni…
  A kurucok meg azt gondolták, hogy azokat a garázdákat, akik teleragasztgatták egy 90 éves nyugger lakását transzparensekkel, azokat kéne megbüntetni… Gyakorlatilag mindkét esetben azelőtt tettek közszemlére valakit/valakiket, mielőtt az igazságszolgáltatás bűnösnek nevezte volna őket…

  • Vik3

    A domain infók teljesen nyilvános adatok.

   • A telefonszámok is…
    Én nem akartam állást foglalni, csak jelzem, hogy Bodoky ugyanúgy tett közzé adatokat, mint az, akit éppen emiatt akar elítélni.

  • Biharsarok

   Nem “ti azt gondoljátok”, hogy meg kell büntetni, hanem a törvények szerint, amit csinál, azt nem lehet, nem szabad stb. erre mind Magyarországon, mind az USÁ-ban törvények vannak, és eleddig a törvény keze azért nem érte el, mert a magyar törvényhozás NEM AKARTA elérni. Egy dolog a szólásszabadság, a vélemény szabad nyilvánítása, de ha valakit azért bántanának, mert valahova született és az nem tetszik a másiknak, az NEM  vélemény. (Ezt a magyar jogászok nagy része sajnos, nem tudja…) A rasszizmusnak pedig mind korában, mind a mai napig NEM lehet teret engedni, mert gyilkosságokhoz, öléshez vezet.  Nagyon kíváncsi lennék a hazai cigánygyilkosságok elkövetőinek FELBUJTÓIRA – s ha közöttük szerepel a kurucinfo is…Sajnos, a magyar kir. bíróság ezt nem valószínű, hogy kiderítteti. Egyébként az igazságszolgáltatás ha még nem is “nevezte bűnösnek”, de megpróbálta a feljelentések miatt keresni, de az itthon ismert okok  (dilettantizmus, szakemberek hiánya az adott területen, s legfőképpen a politikai jóváhagyás hiánya, sőt jelenlegi ellenérdekeltsége) miatt  nem sikerült. Ha a TEK-et elküldenék, egy ilyen érdeklődő misszióra, vagy magyar közszolgákat arra szerveznének, hogy e helyzetet oldják meg, valószínűleg Heidelbergben kötnének ki és a nyolcvanéves Ingeborg Kurtz nénit próbálnák megfenyegetni, hogy hagyjon fel az internettel…A “90 éves nyugger” meg békésen hangzik, csak van neki egy kis sötét előélete, amivel elfeledett elszámolni – nem kellenek ezek a nyilvánvaló mentegető rizsák. Hacsak A.L. nem akarja maga is gyilkosok pártját fogni. Akkor érthető az összemosogatás…

 • L260875

  Ambrózy Lőrinc : ezek nyilvánosan elérhető adatok, semmilyen törvényt nem sért az, hogy ide is kikerültek.A kurucinfo nyilvánosan NEM elérhető adatokat szeretett volna megszerezni, az viszont törvényellenes. Ez a különbség.

  • Hát ez tévedés, ők is csak telefonszámokat, címeket, email címeket tettek közzé, meg fotót, úgy mint ez a cikk… 

 • Jozsef Kiss

  A cikk hosszú, nem pazarlom az időmet náci patkányokra , így csak röviden , dögöljön meg minden rohadt fasiszta. . Hajrá Magyarok, hajrá Magyarország.

  • xyzzs

   Akkor most ki is a gyűlölködő?

  • canten vagyok….

   jól vagy?:))

 • Czike Albert

  Gratulálok!

 • Sns

  Ez egy törpe….

 • Ella Bella

  EllaBella

  Szuper ez az oknyomozói munka, respect! Ennek dacára úgy gondolom, hogy a Kurutty Infó szörnyportált igenis be kell tiltani mielőbb. Amit képvisel, az nagyon távol áll a demokráciától, sőt! 

  Aki olvasott valaha történelmi forrásokat, az pontosan tisztában van vele, hogy Szálasitól meg ilyen elvetemült emberektől idézgetnek rendszeresen.  Emellett fordítottan moderálnak: a normál vélemény nem szalonképes, de az “ellenséges népcsoport minimum kösse fel magát” stílusú undormányok mehetnek ott nyakra-főre. 

  Arról nem is beszélve, hogy a “bátor” szerkesztők az impresszumban Eichmann, Göth, Francesco Szálasi, stb. néven vannak feltüntetve. 

  • Deltaelite

    És azt tudod-e, hogy kik írják a történelmet?

 • Bdaniel

  Jók vagytok:)

 • kobor42

   Sajnos azzal, hogy kipostoltátok a lakcímét, ugyanazt a jogsértést követtétek el amit Béla.
  Ezzel lesüllyedtetek az ő szintjére.
  Gratulálok.

 • Hand Black

  Te mennyivel vagy különb azoknál, akiknek ezt üzened?

 • Bambula

  @3fef80f1b0ba675cb9ff238be00c10e4:disqus 

  Ne beszélj butaságot, nyilvános adat megosztása mióta jogsértés?

  http://www.networksolutions.com/whois-search/kuruc.info

 • Fispan gGza

  Nna végre kész a mocskos náci seggnyaló a a naonácik barátja  Bela Varga  végre lebuktál…:O)))

 • FucktheNazis

  Elég ronda házban lakik ez a kis náci-törpe.

 • Rikli5

  Nem lenne rá büszke az apja. Munkásőr volt az öreg,a mutter önkéntes rendőr. Nem akaram elhinni hogy Bélából ez lett.

 • Mmityu

  Kis amatőr hülye, mér nem használt Tor networköt….

  Amúgy örülök, hogy kiderült, ki ez az okostojás faszjankó.

  • Buda

   A Tor sem rejt el, konnyeden feltorheto packet injection-nel.

 • Losonczi Péter

  Na majd, ha az örvendőket vagy rokonaitokat fogják romák megerőszakolni, torkukat elvágni, leütni, agyonverni, kirabolni, stb., stb. rögtön más lesz a véleményetek.

 • Kraut

  Nagyok vagytok!

 • Brumm

  Anonymous celpont 😉

 • Horus64

  Ki fogja Vargát felelősségre vonni, perelni vagy hogy? Amerikában a a szóbeli etnikai uszítás nem számít bűncselekménynek. A horogkeresztet bárki kirakhatja, és más hasonló dolgok miatt, ki fog innen eljárni? Az amerikai náci pártnak legális honlapja van az USÁ-ban. Vargára az ottani törvények vonatkoznak. Az itteni hatóság mit tehet ez ügyben, amikor pld. a magyar bíróság által elítélt -unión belüli!- ír gázolót sem képesek kiadatni? Vagy mivel vesszük rá az amerikaiakat, hogy a mi törvényeinket véve alapul vadásszák le Vargát? Azt az Amerikát, ahol mondjuk fedett CIA-ügynök nevét szivárogtatták ki a sajtónak, ahol mindennaposak az ilyen ügyek…

 • l.a.boy

  Ez a vicces ! Én is itt élek Kaliforniában , de mégsem lázítom az otthon élőket . Varga sem innenkéne hogy MAGYARKODJON ,hanem költözzön haza .

 • A Varga Bela soha nem titkolta, hogy o a tulajdonos. Mifele vicc ez itt?
  Mellesleg, nem uszit, hanem arrol MER beszelni amitol a legtobben beszarnak.
  A vilag nem azoktol lesz  jobb akik kussolnak, hanem akik mernek kiallni.
  A Bela egy IGAZ MAGYAR EMBER! 
  A mas velemenyezok pedig elgondolkodhatnanak, hogy mive lett az az orszag ahol egykor EMBERKENT elhettunk.
  A sajnalatos, hogy aki ezt eddig nem fogta fel az nem az en beszolasomtol , vagy akar a Varga Bela ocsarolasatol, vagy eppen magasztalasatol fog rajonni. 

 • xyzzs

  a kuruc legalább ír arról, hogy milyen mocsokság megy például vidéken: azt a sok hírt, amiről a (bal)médiából okosodó, elkényeztetett budapesti szarrágó nácizóknak fingjuk sincs. A Balatonpartról is könnyű lenne odaugatni a japánoknak, hogy de hát a tsunami sem létezik, hisz egész nap a vízparton ültem, mégsem jött szökőár

 • mit ugat külföldről?jöjjön ide közmunkásnak.nem lenne akkora pofája.unatkozó faszfej.

 • hamis nero

  milyen fasza, kiállós, kemény csávó, inkognitóban, külföldről…  gyere haza, vár a minimálbér

 • “valójában nem folytattak nyomozást és nem keletkeztek iratok, mert a kuruc.info ellen érkező feljelentések ügyében – központi útmutatás értelmében – automatikusan így kell eljárniuk.”

  Ez baromi jó, magyarul a köcsög.infot a felsőbb hatóságok, a BM vagy a titkosszolgálatok védik.
  Talán nem véletlenül, hisz megalakulása óta neoliberális-neokonzervatív érdekek szolgálója, eszköze.

  Amúgy az Anonimus Jobbik honlapja elleni támadásakor nagyon kilógott a titkosszolgálatok kurucot segítő lólábja. Nagyon hamar megvoltak nekik az infók,lakcímmel, fotókkal. Mezei IP címből ez nem jön össze, a szolgáltatók  szervereire viszont 2001 óta bármikor benyúlhat az NBH vagy valamelyik utódja és ők már tudnak IPből lakcímet, felhasználót  keresni.
  Szegedi is beszél a zsarolásakor készült hangfelvételen a Jobbik titkosszolgálati kapcsolatairól, csak ez valahogy agyon lett hallgatva.

 • Most legalább tudjuk kit tisztelhetünk mi igaz Magyarok!
  Köszönjük Varga Béla Úr a hiteles tájékoztatást! 

 • “a tényleg, az mekkora lenne, ha kiderülne hogy a Bela Varga felmenői között lennének zsidó vallásúak, sőt holokauszt áldozatok vagy túlélők…. Ennek valaki nem nézne utána?”

  Nem rossz ötlet,  mert a kuruc konkurens szélsőjobbos portálok szerint  Molnár Balázs és Novák előd valamikor Cionista Ifjúság néven szerkesztett sajópreiodikát, de van egy jobb ötletem.
  A Történeti Hivatalban se ártana utánanézni a faszinak, hogy nem-e a kommunista titkosszolgálatok küldték-e ki 1988ban és használták, használják fel a céljaikra.
  Elég sok ügynöke volt Magyarországnak nyugaton, akik a széljobbot szervezték, irányították vagy csak simán kémkedtek,  valahogy nem lennék meglepve, ha ez a faszi is közéjük tartozna.

 • Gratulálok a keresőknek

 • gratulálok a kutatóknak.

 • Húúúú, micsoda leleplezés!:)))
  Zsidócskák, megint nélkületek  ment el a vonat…:)

 • Előre bocsájtom,hogy sem zsidó,sem cigány,sem fasiszta nem vagyok.magyar árpád.Remélem anyád,feleséged és a gyerekeid fölfértek a vonatra.Azt a fasiszta pofádat nem mered vállalni?
   

 • Bodoky Tamás mit szól a Hír Tv napi százszor leadott Budaházyról készült “leleplező” focilabdás híradásról? Nem láttam a valóságot bemutató korrigálást! Miért nem, az rendben volt? Meg az összes hamisító műsorukhoz mit szól ? Na majd ha ezek ellen véleményt formál, akkor hitelesnek tekintem írásait, addig is maradjunk a pártfinanszírozású tömegmanipulációnál!

 • Koós Gyula

  Ja, és azt el kell hinni, amit a Whois adatokba van írva? 🙂 Jesszus, nem hiszem, hogy a valódi adatok szerepelnek ott…

 • Ez nektek ujsag? Mi mar evek ota tudtuk, hogy o kicsoda. Senki nem titkolta. Micsoda nagy felfedezes!!!!!!!!

  • Hazudsz.
   A kurucon a Lipusz, Ilkey és páran adják a nevüket az írásaikhoz, sehol egy impresszum, valódi szerzői név.
   Az összes manipulatív hazudozás, uszítás, a jó nép egymásnak való ugrasztása céljából írt szélsőséges neokonzervatív-neoliberális  agit-propos írásmű   névtelen és gyáva.

   Amúgy ez a kulcsmondat, mert ez azt mondja, hogy a BM,  a titkosszolgálatok falaznak a kurucnak, tehát  kuruc a hatalom eszköze:
   “”valójában nem folytattak nyomozást és nem keletkeztek iratok, mert a kuruc.info ellen érkező feljelentések ügyében – központi útmutatás értelmében – automatikusan így kell eljárniuk.””

 • Nálad a pont János Kovács! 

 • Uraim.Miért mennek olyan messze.Lovas István,Hering József vagy Perge Ottó.Talán nem írnak oda?Az első kettő biztos nem fiktív.Kérdezzék meg őket ,hogy megy ez a kurucra írás.Kitől kapnak pénzt?

  • “Kérdezzék meg őket ,hogy megy ez a kurucra írás.Kitől kapnak pénzt?”

   Nekem jobb ötletem van!
   Az APEH nézzen utána, hogy hirdetők kinek adják a pénzt és az leadózik-e belőle.
   Szerintem itt NEM!
   AZ USA adóhivatala biztos kicsit szigorúbb :O)))

 • Nem kell olyan messzire menni.Hering József és Lovas István is írt már oda.Ők nem tudnak valami közelebbit?

 • Ki a makkot érdekel, hogy ki a kuruc tulaja, amikor minden másnap nem jár valamelyik Hév a megélhetési terroristák miatt? Komolyan mondom, a jónéhány kurucra fröcsögő sokkal betegebbnek tűnik agyilag, mint a legnagyobb nácikok.

 • Sziasztok! Ha lehet, részesedést vásárolnék a kurucban. A cikkeik többnyire nagyon jók, és hiánypótlónak tartom. Nem vagyok náci, ezt hozzáteszem, mielőtt lenáciztok. Telefonszámom: 30/8704527, ha úgy gondolja valaki, hogy név nélkül könnyű írni. 🙂

 • Üdv! Ha lehet, részesedést vásárolnék a kurucban. A cikkeik többnyire nagyon jók, és hiánypótlónak tartom. Mindig a regnáló hatalomtól függ, hogy ki “törvényen kívüli”. Könnyű egy portálra vagy pártra ráhúzni egy jelzőt, ha gazdasági vagy épp politikai érdekünk így kívánja. Ezt játszották el a komcsik, a szadeszesek és a fideszesek is. 🙂 Nem vagyok antiszemita, ezt hozzáteszem. Telefonszámom: 30/870-4527, ha úgy gondolja valaki, hogy név nélkül könnyű írni, és nem merem vállalni az arcomat. Sajnos az arcképemet nem hozta be a rendszer, pedig facebookról jelentkeztem be. 🙂 

 • Na és?… amúgy horgyul

  • Szerintem az egész csak vihar a lavórban. Ha ezt a gyökeret felelősségre vonják, majd lesz helyette másik. A NET-tel kitágult a világ. Vallási, rasszista -de akár cionista- gyűlölködő körök mindig voltak és lesznek is. Megy tovább az élet, az ilyen buzeránsok valószínűleg a róluk szóló bejegyzésekre és médiahírekre maszturbálnak.  Mellesleg, ahogy a fotóját elnézem, pont így nézne ki a farkam, ha egy virágmintás sálat tennék rá. Persze hogy a fejét nem takarnám be….

 • ronlaci

  A legtöbb vélemény valamiféle retorziót vagy bosszút akar a kuruc ellen. Vélemény szabadság van és ez így helyes. A liberalizmus és szabadelvűség azt jelenti, hogy másoknak is lehet szabadon bármilyen véleménye. Leírni is lehet, és hirdetni is. Bármit. Uszításra, holokauszt tagadásra, meg adatvédelmi törvényre hivatkozni, hogy igazoljuk intoleráns hozzáállásunkat, hát az viccnek is rossz. Ha mi sem tolerálunk más véleményt, akik éppen ezt tűztük zászlónkra (liberálisok), akkor hogyan várnánk ezt el mástól? Gondolkodjunk már!

 • Dezső Bereknyei

  Elég primitív az egész kuruc.info, de evvel a részével nem foglalkoznék. Az minősítse az olvasóit. De, az hogy kitesz telefonszámokat, illetve pénzt kínál értük, közben ők név nélküliek, az már egy más kérdés.
  Tényleg, ez a rejtőzködő, nevét nem vállaló, az országból egyből elhúzó suttyó lenne a nemzeti hősünk?? Kossuth, Széchenyi, stb.. mellé tegyük. Inkább a kukába.
   

 • Paul Summers

  Heuréka, a liberálbolsevisták feltalálták a spanyolviaszt.

 • reetek65

  A nácikat nem illeti meg a szabad szólásszabadság.Ők takarodjanak.

 • reetek65

  Azt gondolom el kell távolítani az internetről.A nácikat ,nem illeti meg a szólásszabadság.Takarodjanak orbánnal együtt,mert orbán a cinkosuk.

 • reetek65

  A nácikat nem illeti meg a szólásszabadság.

  •  És ki dönti el, ki a náci? Ha jól gondolom a zsidók?

 • ronlaci

  Bármilyen vélemény, vagy gondolat szabad. Bármilyen!!!
  Nem is lehet tiltani, soha senkinek sem sikerült még meghatároznia, ki mit gondoljon.
  Ráadásul a vélemény változik, mindenkinél, te sem azt gondolod amit 10 éve.
  A személyiség milliárdszor több a véleménynél és fejlődik.Ha valamit mégis be akarsz tiltani a neten (vagy akárhol), akkor valakit korlátozol a szabadságában. Azt a bűnt követed el, amit neki vélelmezel. Nyilván megelőző csapásként!Ezt úgy hívják hogy háború.Ezt már jól ismerjük, nem működik mint megoldás, ki kéne találni valami újat. 🙂
  A szabadságot például, sok-sok szeretettel.

  • Érdekes amikor nem látod az iróniát a saját kommentedben… a kuruc.info pont azért állít pellengérre egyes embereket és adja ki az adataikat zaklatásra, mert a tetteikkel, véleményükkel nem ért egyet 😀 de nem baj

 • zsele

  Nem egy hollywoodi milliomos egyébként, a háza egy helyi ingatlanügynök szerint  314 ezer $-t ér, ami nem egy falrengető gazdaság, sőt..

  http://www.trulia.com/homes/California/Healdsburg/sold/1666250-1340-Woodside-Ct-Healdsburg-CA-95448

  Biztos a magyar zsidók meg a cigányok miatt nem vitte túl sokra Kaliforniában.

  • Dirk

   ha ennyire nagy magyar, akkor miért menekült el az USÁ-ba?

 • qwsd2a

  Meg kell szüntetni ezt  a kuruc.info weblapot, ez egy csupa szeny s hazugságokkal rendelkezik, rasszista, szervezet amely együtt müködik a  JOBBIK  RASSZISTA PÁRTTAL.

  • birka cannibalcorpse

   Nem kell lopni csalni hazudni és akkor nem kerülsz fel az oldalra ennyire egyszerű!!

  • undefined_commenter

   Erdekes hogy a szolas szabadsag elve korlatozodik, csak azert mert egyesek velemenyet valakik sertonek velik, es ez fontosabb mint a szolas szabadsag. Milyen jo hogy modern demokratikus tarsadalomban elunk

   • Ferenczi Krisztián

    Elmagyarázom, mert látom eddig senki nem mondta el neked, figyelj: A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárki bármit mondhat, ahogy a liberalizmus sem azt jelenti, hogy bárki bármit csinálhat (az az anarchia), és ahogy a vallásszabadság sem jelenti azt, hogy ha te hiszel a kanibalizmusban, akkor szó nélkül felfalhatod a szomszéd családot. Bárki-bármit csinálhat egészen addig, amíg azzal mást nem veszélyeztet vagy kárt nem okoz neki. Marhára nem mindegy. Fúrhatsz a lakásodban, csak éppen nem hajnali 4-kor. És jogod van autót birtokolni, autóval közlekedni, csak éppen nem parkolhatsz oda, ahova akarsz, és nem mehetsz annyival, amennyivel akarsz. És jogod van Micimackóhoz imádkozni, de nincs jogod rituálisan minden hajnali 4-kor a panelban lyukat fúrni a falba, mert a hited ezt írja elő. Az nem a vallásszabadság megsértése, ha neked ezeket megtiltják, illetve ha büntetéseket von magaután. Pont ezért lehet betiltani a burkát is sok liberális országban.

    A szólásszabadság addig terjed, amíg azok nem uszítanak vagy vádolnak alaptalanul másokat. Nyugodtan ereszd el azt a tévképzetet a szólás- és vallásszabadságról, amit eddig gondoltál, mert az vmi egészen más, mint ami valójában.

 • Nálam a cikkben linkelt és több másik domain lekérdező portál is a Domains by Proxy-t mondja tulajként, Vargáról szó sincs sehol.

  • Update (2012. szeptember 8.): Cikkünk megjelenése után ismét a Domains By Proxy jelent meg a regisztrációs adatbázisokban, mint a kuruc.info domain tulajdonosa. Archív whois adatok szerint Bela Varga 2009. március 20-án, majd 2012. július 20. és szeptember 4. között szerepelt a kuruc.info bejegyzőjeként. Időközben azonban Varga a Healdsburgh Patch nevű helyi hírportálnak maga is elismerte, hogy ő jegyezte be a domaint, “magyarországi barátainak tett szivesség gyanánt”. Az ORFK és Pintér Sándor belügyminiszter nyilatkozatai szerint a domain tulajdonos személyének lelepleződése nem teremt jogi alapot a kuruc.info által elkövetett törvénysértések elleni fellépésre, amerikában élő szakértőnk viszont ezt másképpen látja: a szólásszabadság védelme nem terjed ki személyes adatokkal való visszaélésekre és mások megfélemlítésére, zaklatására sem, az ilyesmi az Egyesült Államok és Kalifornia állam jogrendszere szerint is bűncselekménynek számít.

 • egyenkent

  szerintem amerikaban is sulyos buncslekmeny-adocsalas mas neveben bankszamlat nyitni!

 • egyenkent

  Valoszinuleg usaban is sulyos buncselekmeny-adocsalas ,ha vki mas neveben nyit szamlat,penzeket fogad,kezel….

  • Épp ez a lényeg – a saját bankszámlájára kapott pénzeket a saját weboldalán keresztül. Egyértelmű a dolog.

 • almumus

  A képen látható férfi — sok politikusunkhoz hasonlóan — alacsony termetű, ezért kisebbségi komplexusokkal küszködő  ember, innen a mérhetetlen agresszivitása. Pszichopata beütés sem kizárt. Tudása meglehetősen korlátozott lehet. Nem a levegőbe beszélek, kaptam már tőle cikkemre reagáló ostoba levelet, és nem ma… friss kis emigráns lehetett még.

 • Furcsa, ha a kurucokra támadnak a saját fegyverükkel, már nem tetszik nekik a játék.

 • Nahát, jól kinyomozták a zsidók. Nem tudta ez a balfék, hogy az utalás az ő területük? 😀

 • Na, és akkor most született ez a szarcséplő cikk, eredmény nélkül. A ballib gyűlölködők-provokatőrök ugyanúgy gyűlöletkeltőek, nem?  “Biztos a magyar zsidók meg a cigányok miatt nem vitte túl sokra Kaliforniában.” és a Facebook is náci, mert engedi, hogy Rudolf Hössként regsztráljak, és náci a rendőrség, mert nem tiltja be a rászistá oldalakat! Meg az idézett hozzászóló is náci, mert leírta hogy cigány meg zsidó! 

 • CannibalCorpse

  Ez a bohoc a fonok? Ez adja a parancsot, hogy ki kit zaklasson? Egy szaros barzongorista? Belenel fogva akasztam fel, a fejet meg a kapura tuznem ki. Ha ez a majom a fonok, akkor milyenek lehetnek az alkalmazottjai? Nem csodalom, hogy titkoljak a szemelyi azonossagukat. Ennek a torpenek van odahaza tobb szazezer rajongoja???? Hogy talalt ez maganak not? Most komolyan! Nezd mar a fejet! Odamegy hozzad es azt mondja: Kezd el hivogatni ezt a zsidot! Te mit csinalnal? Utnem meg a mentoautoban is

 • birka cannibalcorpse

  CannibalCopse hogy te mekkora egy birka vagy. Hozzád hasonlók teszik ki magyarok létszámának java részét ezért tart itt az ország ahol tart. 🙂

 • birka cannibalcorpse

  De ahogy látom a többi hozzászóló is képben van.Ennyi birkát istenem.