vidéki lapszemle

Kósa Lajos a böfögésről elmélkedett Debrecenben; közös listát szeretne az MSZP társelnöke

Debreciner: A sörtől böfögünk, sáskát meg nem eszünk – Kósa Lajos klímaügyekben is kifejtette a nézeteit a debreceni Farmer-Expón

Augusztus 17-én kezdődött Debrecenben a XXXII. Farmer-Expó. A megnyitón számos politikus mondott beszédet, köztük Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő is. A Debreciner helyszíni tudósítása szerint Kósa többek között arról beszélt, hogy míg Magyarország és Debrecen kétszáz év múlva is itt lesz, ő biztos abban, hogy az Európai Unió addigra megszűnik, mivel saját magát robbantja szét. Kósa emellett szarkasztikusan kritizálta azokat, akik a szén-dioxid-kibocsátás mérsékléséért szállnak síkra: „Mindenki próbálja ki, ha nem hisz nekem: igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög, az szén-dioxid! Hát mi lenne más?” – mondta. Kósa szerint ennek ellenére mégsem tiltják be a sörgyártást a klímavédők.

Szegeder.hu: Komjáthi Imre azt szeretné, ha az EP-választásra is összefognának, és közös listát állítanának az ellenzéki pártok

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a Szeged TV-n adott interjújában robbantotta a megoldásbombát – írja a Szegeder.hu. Az európai parlamenti választásokon azért szeretne közös ellenzéki listát állítani a politikus, mert szerinte a pártok csak akkor tudnak együtt kampányolni, ha az önkormányzati választások mellett az azzal egy időben tartott EP-szavazáson is összefognak.

Nyugat.hu: Miért kell biztonsági okok miatt elhalasztani egy NB III-as meccset Nyugat-Dunántúlon?

Csütörtökön közölte a Haladás VSE, hogy az augusztus 19., szombatra tervezett NB III-as soproni mérkőzésüket elhalasztják, biztonságtechnikai okokra hivatkozva. Holpár Pétert, a Caola SC Sopron ügyvezetőjét a Nyugat.hu kérdésére elmondta, amikor megtudták, hogy ötszáz szurkoló érkezik Sopronba, a rendőrséghez fordultak a külső biztosítás miatt. Ahonnan viszont azt az választ kapták, hogy ennyi vendégszurkoló mellett ezen a hétvégén a meccs jelentős biztonságtechnikai kockázatot jelentene az idő rövidsége és a párhuzamos városi rendezvények miatt. A mérkőzést ezért elhalasztották.

SzabadPécs.hu: Szabó Zoli elbúcsúzott: Bezár az egyik legismertebb pincészet a Pécsi borvidéken

A hír a Pécsi borvidéken működő Szabó Pince közösségi oldalán jelent meg a napokban. A poszt szerint számtalan oka van a döntésnek: saját hibák és a borászati ágazat gondjai is közrejátszottak abban, hogy becsukja a pinceajtót. Szabó Zoltán úgy érzi, a növekvő adminisztrációs, bürokratikus terhek mértéke, a kényszerű digitalizáció fojtogatóvá vált számára, és a mostanihoz fogható vállalkozás- és emberidegen légkört ez idáig még soha nem tapasztalt.

KecsUP.hu: Árulják a Gallfood bezárt pulykafeldolgozó üzemét Kecskeméten

Eladó – függesztették ki a Gallfood Ceglédi úti épületére a molinót –, írja a KecsUP.hu. Hogy mennyiért árulják a telephelyet, arra nem kapott választ a lap a tulajdonos Gallicoop Zrt.-től (amelynek egyébként ifj. Mészáros Lőrinc az egyik igazgatósági tagja). A két pulykafeldolgozó több cégvásárlás után 2020-21-ben végeredményben a Mészáros-csoporthoz került. Kecskeméten közben terjed a szóbeszéd, hogy a Ceglédi úti üzem helyén lakóparkot építenek majd.

Nyitókép: Nagy István agrárminiszter és Kósa Lajos képviselő a Farmer Expo megnyitóján Debrecenben. Fotó: Facebook

Megosztás