vidéki lapszemle

Ködszínházra jut, óvodára még nem Debrecenben, Varga Judit kampányol

Debreciner: 316 millió forintért fejlesztik a 8 éve átadott debreceni ködszínházat, de egyelőre nem tudni, miért van erre szükség

A Debreciner megkérdezte Majer Tamást, miért van szükség a beruházásra, valamint pontosan ki és mikor döntött annak megvalósításáról, de egyelőre nem kaptak választ. A lap emlékeztetett: korábban a város közgyűlése forráshiányra hivatkozva egy háziorvosi rendelő és két óvoda fejlesztésének visszavonásáról döntött, és az ezekre kapott európai uniós támogatásokat pedig más, folyamatban lévő TOP-os beruházásra fordítják.

SzabadPécs.hu: Visszahívják Péterffyék a ZSÖK ügyvezetőjét, és kérik a kormányt, hogy adjon pénzt 2024 után is a Zsolnay-negyedre és a Kodály Központra

Tárgyalást kezdeményez a pécsi városvezetés a Zsolnay-negyed és a Pannon Filharmonikusok állami támogatásának meghosszabbítása érdekében. Emellett visszahívják a ZSÖK ügyvezetőjét, akinek a kinevezése korábban a városvezető koalícióban is feszültséget okozott – írja a lap.

Nyugat.hu: Már nem csak focizni, hanem aludni is lehet Király Gábornál

Megnyílt a Király Park Hotel, Király Gábor egyesületének szállodája Szombathelyen, a kapus Újperint városrészben található sportközpontjában. A 16 szobás, 32 férőhelyes, négycsillagos hotelben a booking.com oldal adatai szerint egy éjszaka reggelivel, két fő részére jelenleg 31 ezer Forintba kerül. Az utóbbi időben nagyon belelendült a fejlesztésekbe az újperinti sportegyesület, amely beruházásai során már jó ideje élvezi az állam támogatását. A kormány az 2019-es költségvetésből 426 millió, míg a 2020-as költségvetésből 4 milliárd 78 millió forintot adott a Király Sportlétesítmény, avagy „rehabilitációs központ” fejlesztésére.

KaposT.hu: Bereczki Dávid kilépett a Momentumból, független képviselőként folytatja a közgyűlésben

Bereczki részletesen beszélt a KAPOS-T-nek döntése okairól. Elmondta, hogy elsősorban elvi-ideológiai nézetkülönbségek vezettek a szakításhoz: az ő jobbközép, vidékfókuszú, nemzeti elkötelezettségű értékrendjét nem látja megvalósíthatónak a Momentumban, amely kulturális értelemben szerinte baloldali, gazdasági-szociálpolitikai szempontból pedig liberális. A párttal vita nélkül, békében váltak el útjaik: bár felajánlotta, hogy visszaadja mandátumát, a megyei és országos vezetés kérése az volt, hogy maradjon továbbra is képviselő – olvasható a KaposT-n.

Szegeder.hu: Nem marad támogatás nélkül az újszentiváni fideszes jelölt, maga Varga Judit szólalt fel mellette

Júliusban tartják az időközi polgármesterválasztást Újszentivánon, ahol az eddigi fideszes polgármestert letartóztatták csalás vádjával. Varga Judit közösségi oldalán jelentette be, támogatja a Fidesz új jelöltjét, Ulbert Mónikát. „Kisgyermekes édesanyaként elkötelezett a családok mellett, jogászként pedig a legfontosabb számára a törvényesség, ezért jó szívvel tudom ajánlani Mónikát a választók figyelmébe” – idézte Vargát a Szegeder.

Nyitókép: Multimédiás szökőkút, más néven Ködszínház üzemel az ünnepélyes átadás után a debreceni Vigadó téren 2014. július 23-án. A korábbi Csónakázó-tó helyén épített turisztikai attrakció a 2,6 milliárd forint értékű Komplex gyógyhelyfejlesztés a debreceni Nagyerdõ parkerdejében elnevezésű projekt keretében valósult meg. (forrás: MTI/Czeglédi Zsolt)

Megosztás