vidéki lapszemle

Megszűnik a Kaposvári Szociális Központ ápolási szolgálata, nincs pénz festésre Komlón

KaposT.hu: Szita Károly éppen attól a területtől vonta meg a támogatást, ahol a legnagyobb szükség lenne rá

Az idei költségvetést módosító előterjesztési pont szerint július 31-től megszűnik a Kaposvári Szociális Központ ápolási szolgálata, s ezentúl az otthoni ápolásra szoruló kaposváriak ellátását a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő megbízása alapján erre szakosodott magáncégek, ill. egyesületek végzik. Mindezt éppen akkor, amikor az országos sajtóban több cikk is megjelent arról, hogy ezek a szervezetek is súlyosan alulfinanszírozottak, így várhatóan még tovább fog romlani az ellátás színvonala ezen a téren (is) – mutat rá a Kapos-T.

7300.hu: Nincs pénz a futófolyosó kifestésére, az önkormányzat vállalkozók segítségét kéri

Helyi vállalkozók segítségét kéri a komlói önkormányzat a Komlói Bányász Sport Klub futófolyosójának belső festésére, miután a falak felújításának költsége nem szerepelt a tavaly elnyert 163 millió forintos energetikai pályázatban. Az önkormányzatnak ugyanis nincs saját forrása a feladatra, és a munka sürgős lenne – olvasható a 7300.hu cikkében.

Nyugat.hu: Kormányhivatal: Akkor is meg kell emelni a szombathelyi polgármester fizetését, ha nem kéri

A polgármester illetményének meghatározásakor a képviselő-testületnek nincs mérlegelési joga – közölte a Vas megyei kormányhivatal a szombathelyi közgyűléssel. Az emeléshez azonban az állam nem ad forrásokat, így annak összegét az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia. Nemény András polgármester korábban arra kérte a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a fizetésemelését, és kijelentette, ha ennek ellenére a törvény hatályánál fogva kikényszerítik az emelést, akkor annak összegét jótékony célra fordítja – írja a Nyugat.hu

Szegeder.hu: Feleannyian váltanak buszra bérletet, amióta elindult a tram-train

A Volánbusztól származó információk alapján a Hódpress azt írja, hogy Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedtetett járatokra már 43%-kal kevesebben váltanak bérletet egy hónapban, mint a tram-train indulásakor. Hogy utóbbi mikortól lesz fizetős, egyelőre nem ismert, de várhatóan hamarosan, hiszen Lázár János is május végét emlegette.

Borsod24.hu: Hétfőn eldőlhet a Tündérkert sorsa

Hosszú ideje találgatások és spekulációk tárgyát képezi a Tündérkert, hiszen Miskolc egyik látványosságának helyzete a mai napig tisztázatlan. A park működése tavaly októbertől szünetel, azonban szintén ebben a hónapban komoly tervekről, várható fejlesztésekről és beruházásokról számolt be a tulajdonos. A lap információi szerint azonban hétfőn az összes illetékes leül egy közös megbeszélésre, hogy az utolsó akadályokat is elhárítsák a Tündérkert újbóli megnyitása elől.

Nyitókép: A Kaposvári Szociális Központ épülete. Fotó: Google Maps

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás