vidéki lapszemle

Őszödi beszéd, kábelhúzogatás, gyereksorfal – kampányfinis vidéken

SzabadPécs.hu: Ötszázezer forint pénzbüntetést kapott Hoppál Péter, mert kihúzta a kábelt a Széchenyi téri ellenzéki kampányvideókat játszó óriáskivetítőből

Csupán néhány napja állt az ellenzéki kampányvideókat játszó óriáskivetítő a pécsi Széchenyi téren, amikor Hoppál Péter, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje megjelent a helyszínen, majd kihúzta az eszköz kábeleit. Mellár Tamás ellenzéki emiatt kifogást nyújtott be a Baranya Megyei 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságához, amely 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Hoppál Pétert, és „eltiltotta a jogsértőt a további jogsértéstől”.

Debreciner.hu: Gyerekekből állítottak díszsorfalat Szijjártó Péternek, aki egy futópályát adott át Debrecenben

Március 30-án Debrecenbe látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy előbb átadjon egy futópályát, majd a felújított 48-as főutat (utóbbiról a debreceni önkormányzat fejlesztési honlapja tudósított). A beszédeket követően a politikusok kivonultak a futópályához, ahol addigra már felsorakoztak a futóversenyre készülő gyerekek. A versenyt Szijjártó Péter indította, ezzel felavatva a pályát, majd a versenyzők elfutását követően a miniszter, a polgármester és a képviselők közös szelfizésbe kezdtek, aztán távoztak a helyszínről. A sajtó számára kérdezési lehetőséget nem biztosítottak a Debreciner szerint.

Kecsup.hu: Nem akarnak monstrumot a Dobó körútra, lakossági fórum volt az Univer beruházásról

A kecskeméti önkormányzatétól teljesen eltérő álláspontot képviselnek a Dobó körúti és környékbeli lakosok, illetve azok a kecskeméti civil egyesületek, akik nem támogatják, hogy a volt Domus parkoló helyére megépüljön a tervezett 2+3 emeletes Univer parkolóház és üzletház. Az ügyben kapcsolatos fórumról részletesen beszámolt a KecsUP.hu.

7300.hu: Az orosz megszállók jelét festették a Fidesz plakátjaira Komlón

Hoppál Péter több plakátját megrongálták a belvárosban – olvasható a komlói portálon. A városszerte kihelyezett plakátokra piros festékszóróval Z betűt festettek. A jel minden bizonnyal az ukrajnai háborúra utalhat, a megszálló orosz erők járműveiről vált ismerté a háború kitörése óta. A plakátok érdekessége egyébként, hogy a fideszes képviselőjelölt Hoppál Péter plakátjain egyáltalán nem szerepel pártja neve vagy színe, csupán Polics József (Fidesz) látható még rajta, aki 2019-ben meg tudta tartani polgármesteri székét, miközben a testület ellenzéki többségű lett.

Nyugat.hu: Az őszödi beszéddel próbálták megzavarni Gyurcsány és Czeglédy csütörtöki utcafórumát Szombathelyen

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Czeglédy Csaba, a Vas 1-es választókerület összellenzéki képviselőjelöltje tartott kampányzáró utcafórumot Szombathelyen. Gyurcsány felszólalása alatt a pár méterre álló órásház egyik ablakából kihangosított beszédet játszott be valaki. A fórumon megjelentek szerint a hírhedt őszödi beszéd egy részlete hallatszott egy-két percig. A fórum közben kisebb dulakodás is volt: egy férfi azt kérdezte, Márki-Zay miért nézi le a vidékieket. Gyurcsány válaszolt – ő is és Márki-Zay is vidékiek, és nem néznek le senkit –, de közben egyidősebb férfi majdnem nekiugrott a kérdezőnek, több ember kellett hozzá, hogy le tudják nyugtatni – írja a Nyugat.hu

Nyitókép: Debrecenbe látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy átadjon egy futópályát (forrás: Debreciner.hu)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás