vidéki lapszemle

Órabérben gyűjthetik a fideszes aláírásokat Szegeden, kötelező oltás Szombathelyen

Debreciner.hu: Bár még nincs készen, napokkal ezelőtt mégis átadták ünnepélyesen a Debreceni Egyetem új épületét

Többször is módosították a befejezési határidőt, a kivitelezőnek eredetileg már tavasz végén, nyár elején el kellett volna készülnie. Közben 126 millió forinttal drágább is lett írja a debreceni lap. A HÖK már megkapta a kulcsokat, az egyetemi kommunikáció szerint a hallgatók mégis csak februártól léphetnek be az épületbe. Az átadáskor erről nem beszéltek, de a tanulóközpont minden jel szerint a külföldi hallgatók igényeit szolgálja ki.

SzabadPécs.hu: PTE: Az államtól kapott egyetemi pénz is közvetlenül a modellváltás során létrehozott magánalapítványhoz fut be

Közérdekű adatigényléssel kikérte a PTE-t működtető alapítvány és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által szeptember végén megkötött közfeladat-finanszírozási szerződést a Pécsma számolt be a hírről a Szabad Pécs. Ebből többek között kiderül, hogy az államtól érkező pénzek közvetlenül az évi 400 millióból működő, kormányközeli személyekből álló kuratórium által irányított alapítványhoz folynak be és nem az egyetemhez.

Nyugat.hu: A Szombathelyi Tankerület megküldte az iskoláknak a kötelező oltásra utasító levelet

Egy olvasójuk jelezte a lapnak, hogy a Szombathelyi Tankerület arról tájékoztatta a pedagógusokat, hogy számukra kötelező az oltás felvétele december 15-ig. Amennyiben ez nem történik meg, a tankerület megszüntetheti a munkaviszonyukat. A hír igaznak bizonyult, olyannyira, hogy lap birtokába került a kötelező oltást elrendelő levél, amit közre is adtak.

KecsUP.hu: Feketézők és képzetlenek az idősgondozásban – helyszíni riportunk Szabadszállásról

A pandémia az idősgondozás minden területén drámai változásokat hozott. Az idősek nappali ellátását évről évre egyre kevesebben veszik igénybe (hatezer fővel csökkent a bentlakásos idősotthonokban gondozottak létszáma), míg a házi segítségnyújtást igénybe vevők egy év alatt kétezer fővel lettek többen, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikáiból. Közben a szociális terület dolgozóinak átlagos életkora 50 év feletti, nincs utánpótlás, ami a vidéki településeken fokozott kihívást jelent Szabadszálláson és környékén is. Ezt mutatja be a KecsUP riportja.

Szegeder.hu: Botka Lászlóhoz becsöngetett egy fideszes aláírásgyűjtő, jót beszélgettek

Szeged polgármestere (Összefogás Szegedért Egyesület) a Facebookon számolt be az esetről, amely szerint becsöngetett hozzá egy fiatal nő azzal, hogy Bartók Csabának és a Fidesznek gyűjtenek aláírást. Mint írja, azt mondta a fiatal lánynak, rossz helyre csengetett, és ugye órabérben fizetik és nem teljesítmény alapon, mert akkor Szegeden nagyon megjárja, és nem lesz pénze. A diákmunkás lány a polgármester szerint ekkor hangosan felnevetett, és közölte, csak órabérre vállalta.

Nyitókép: Bartók Csaba, a Fidesz szegedi alelnöke aktivistákkal aláírásokat gyűjt 2021 szeptemberében azok ellen, akik „2002-2010-ben tönkretették az országot” (forrás: Bartók Csaba Facebook-oldala)

 

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás