Heti lapszemle

Titkolózik a vadászkiállításos cég, Várkonyi Andrea bekerült a TV2 igazgatóságába

Magyar Narancs: Lemondanak az Alföldvíz Zrt.-ben lévő tulajdonukról a kényszerhelyzetbe hozott települések

Rendkívül rövid határidővel kell választ adnia 136 dél-alföldi önkormányzatnak arra, hogy térítésmentesen lemond-e a tulajdonát képező víziközművagyonról az állam javára. A politikailag motivált rezsicsökkentés miatt a költségek nem térültek meg, a megsarcolt önkormányzatok pedig nem tudnak pótlólagos forrást biztosítani az ország egyik legnagyobb közműves cégébe, az Alföldvíz Zrt.-be.

444: Előzetes letartóztatásba került egy volt miniszter EU-s pénzek hűtlen kezelése miatt

Horvátországban, az Európai Ügyészség által vezetett nyomozásban, hűtlen kezelés vádjával előzetes letartóztatásba helyezték Gabrijela Zalacot, a regionális fejlesztési és európai uniós források felhasználásáért felelős volt minisztert, Tomislav Petricet, az EU programokkal és projektekkel kapcsolatos szerződésekért felelős központi hivatal (SAFU) igazgatóját és két másik embert is.

Mfor.hu: Várkonyi Andrea beült a TV2 igazgatóságába

A TV2 közleménye szerint dr. Czira Szabolcs már nem tagja az igazgatóságnak, a helyét november másodikától dr. Várkonyi Andrea vette át. Mészáros Lőrinc felesége az elmúlt egy évben egyre nagyobb figyelmet fordít a vállalkozói tevékenységének felpörgetésére. Az egész tavaly év végén indult a Whitedog Media Kft. megalapításával, majd idén nyáron egy oktatás területén tevékenykedő friss alapítvány kuratóriumi tagja lett, augusztus végén pedig meglett az első közös cége is Mészáros Lőrinccel.

24.hu: NAIH: A polgármestereket tájékoztatni kell a települési fertőzöttségi adatokról

A Hatóság álláspontja szerint a települési fertőzöttségi adatok megismeréséhez fűződő közérdek jelentős, a számok ismerete szükséges mind a polgármestereknek, mind pedig a lakosságnak ahhoz, hogy a járvány elleni védekezésüket illetően megalapozott döntéseket tudjanak hozni” – közölte csütörtök délután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH). Mint írták, a hatósághoz érkezett bejelentésekre és a tárgyban megjelent sajtóhírekre tekintettel szükségesnek tartják a települési fertőzöttségi adatokra vonatkozó, korábbi vizsgálataiban tett állásfoglalásaira ismét felhívni az adatkezelők és a nyilvánosság figyelmét.

Hvg.hu: Titkolja a vadászkiállításos cég, milyen hatástanulmányokra fizetett tízmilliókat

Csaknem százmilliós összegű megbízásokról semmit nem hajlandó elárulni az Egy a Természettel Nonprofit Kft., a vadászati kiállítást szervező állami cég. Célpiacok felmérése, haszonelemzés, attitűdfelmérés és egyéb, körül sem írt kutatások vannak a listán. Előbb fals jogi indokkal húzták az időt a lap közadatigénylésére, aztán megtagadták a dokumentumok kiadását, mondván: azok döntéselőkészítő anyagok.

Címlapkép: Preparátum a vadászati kiállításon (fotó: Átlátszó/Zsilák Szilvia)

Megosztás