Hírek

Egy félreérthető körlevél okozott gondot az idén felvételizőknek

Tegnap, június 23-án a felvi.hu egy könnyen félreérthető tartalmú levelet küldött minden mesterfelvételire jelentkező személynek. A hiánypótlási felszólítás tárgyában írt levél szerint minden felvételizőnek haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül fel kell töltenie, illetve aki nem elektronikusan jelentkezik, annak postán el kell küldenie felsőfokú oklevelét. A probléma viszont abból eredt, hogy a legtöbb egyetemen még javában folyik a záróvizsgáztatás. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg felsőoktatási intézmény az utó-záróvizsgákat csak július első hetében szokta megtartani. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. egyik munkatársa telefonon azt nyilatkozta elismerik, hogy a levéltartalma valóban félrevezető volt és ezért a délután folyamán honlapjukon helyesbítést fognak közzétenni.

Update (06.25. 18:22): Továbbra se tett közzé helyesbítést a felvi.hu, ezért ismételten megkerestük őket az ügyben. Amint választ kapunk frissítjük a cikket!

Update 2.0 (06.26. 16:42): Kikerült a felvi.hu-ra a várva várt helyesbítés, ami szerint valóban csak azokra vonatkozik a 8 napos határidő, akik már rendelkeznek felsőfokú oklevéllel, azaz nem most fogják befejezni tanulmányaikat.

 

A levél, mint utólag megtudtuk valójában csak azon jelentkezőkre vonatkozik, akik korábban, (azaz 2014 és az előtt) szerezték meg diplomájukat. Azt ugyanakkor mégis minden MA/Msc jelentkező (ez jelenleg több mint 21 ezer ember) e-mail címére kiküldték, így érthető, hogy a felvi.hu ügyfélszolgálatának telefonvonalai szinte egész nap leterheltek. A jelentkezők nagy része ugyanis általában mindig a felvételivel azonos évben szerzi diplomáját.

A félreérthető hiánypótlási felszólítás:
levél

 

Az idén alapdiplomát szerző mesterfelvételizőknek tehát továbbra is július 9-e a végső határidejűk arra, hogy elküldjék diplomájuk (vagy az annak megszerzéséről szóló előzetes igazolásuk) másolatát a felvi-nek.

 

 

Unod az olvasást? Támogass minket, hogy még több videót készíthessünk neked! Mire van szükségünk? Egy Sennheiser EW 100 ENG G3-as szettre és egy MD 46 DYNAMIC mikrofonra 206.550 Forint és 63.675 Forint, az az összesen 270.225 Forint értékben.
PayPalos utaláshoz kattints IDE, ha a hagyományos utalást választod, akkor „atlatszo.hu Nonprofit Kft. 12011265-01424900-00100007”, de fontos, hogy a közlemény rovatban szerepeljen az „atlatszo oktatas” megjelölés. Postai csekken keresztül is támogathattok minket, csak írjátok meg a postacímeteket az [email protected], ahová postázhatjuk.
A gyűjtés éppen aktuális állását minden hét elején nyilvánosságra hozzuk, és a megcélzott összegen felül beérkező adományokat a szerkesztőség további kiadásainak finanszírozására fordítjuk.

Független ember vagy?
Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás