Heti lapszemle

Orbán Viktor Horvátországban nyaral, a vonatok és kórházak küzdenek a hőséggel

Telex: Idén is Horvátországban nyaral Orbán Viktor, ökölbe szorított kézzel pózolt egy étterem-tulajdonossal

A miniszterelnök a Kijev–Moszkva–Peking–Washington–Florida-körutazás után a horvát tengerparton, Vis szigetén bukkant fel – írta az Index.hr. A Villa Kaliopa étterem tulajdonosa, Goran Pečarević számolt be arról a Facebook-oldalán, hogy náluk vendégeskedett a magyar miniszterelnök, akivel egy közös fotót is készített. A képen Orbán és az étterem-tulajdonos is ökölbe szorított kézzel pózol, amivel valószínűleg a merényletet túlélő Donald Trumpra utalnak. „Várjuk Putyint és Trumpot, késésben vannak” – írta a bejegyzéshez Pečarević. A magyar miniszterelnök évek óta rendszeresen Horvátországban tölti a nyári szabadságát.

RTL: A hőhullám mérlege: 10 ezer vonat késett, 500-nál több el sem indult

A hőségriadó első 10 napjában (július 5-15) több mint 35 ezer járat indult el, ezek több mint 70 százaléka pontosan vagy 6 percnél kisebb késéssel közlekedett – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága az rtl.hu érdeklődésére. A július 5. és 15. közötti időszakban a 35 ezer járat 30 százaléka késett, ez azt jelenti, hogy 10 500 esetben nem értek pontosan célba az utasok. Az adataik alapján ráadásul a vonatok 1,6 százaléka maradt el vagy pótolták busszal. Ez a 35 ezres járatszámmal számolva 560 vonatot jelent, ebből 73 esetben lehetett buszozni helyette, 487 vonat pedig egyszerűen kimaradt.

444: Elromlott a klíma a Bethesda kórház műtőjében, 10 millió forintot kellene valahogy összegyűjteni a javításhoz

„A hetek óta tartó elviselhetetlen hőséget már a mi kórházunk sem bírta. Fül-orr-gégészeti műtőnk speciális klímaberendezése megadta magát, ami miatt műtéteink tervezhetősége bizonytalanná vált” – írja a Facebookon a Bethesda Gyermekkórház, amely a klíma javításához, illetve további 4 rendelő klimatizálásához gyűjt összesen 10 millió forintot. A hőhullám miatt egyre több kórházban romlanak el a klímaberendezések, és nő a leterheltség. Több kórházban állnak az operációk és a kórtermekben fekvők gyógyulását is nehezíti a hőség.

24.hu: 93 milliós busz, túlárazások, rokoni szálak – megszereztük a jelentést arról, hogyan szórta a pénzt Vári Attila idején a vízilabda-szövetség

A lap megszerezte a Vári-korszakról készült átvilágítási jelentést, amit már az utód, a szintén olimpiai bajnok Madaras Norbert rendelt meg. A jelentés szerint Vári Attila vezetése idején a vízilabda-szövetség darabonként 25 ezer forintért vett galléros pólókat, ilyenekért most 8 ezret fizet. Vásároltak egy 93 milliós Mercedes buszt is, amit üzemeltetésre tovább adtak, és a bérlőnek fizettek a használatáért, majd végül az új vezetés csak féláron tudta értékesíteni. Várinak ugyanakkor nem sikerült minden: a sószobát, a szaunát és a jakuzzit például már nem tudta beépíttetni a szövetség margitszigeti irodájába.

Direkt36: Rogán exfelesége ismét kiugró üzleti sikert ért el bulvárlapjával. Kormányközeli cégek mellett az ATV és az Index is felsejlik emögött

Évek óta stabilan bőven évi egymilliárd forint feletti bevételt termel a Top World News nevű bulvároldalt kiadó cége. A vállalkozás – amelynek kisebbségi tulajdonosként Rogán-Gaál barátnője, Sarka Kata modell is tagja – ráadásul a médiacégekre egyáltalán nem jellemző hatékonysággal működik. A bevétel 80-90 százaléka az elmúlt három évben nyereség volt, amelynek nagy részét a tulajdonosok ki is vették osztalékként. Tavaly a Top News Hungary Kft. nevű cég 1,27 milliárd forintos bevételéből közel 88 százalék, vagyis 1,1 milliárd volt a nyereség. Ennek túlnyomó részét, több mint 1 milliárd forintot osztalékként kivették a tulajdonosok, Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata.

Címlapkép: Orbán Viktor és Goran Pečarević étteremtulajdonos Vis szigetén 2024 júliusában (fotó: Facebook)

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2